Nezvládám být matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3088
4.8.15 21:55
@Klementyna píše:
No pro jistotu bych si ještě počkala, až svoje výchovné metody popíše celipipka, to mě extrémně zajímá, přece jen bych nerada udělala nějakou chybku :jazyk: :lol:

V případě neefektivní výchovy dle celipipka přejděte na výchovu dle Maty1989. Účinkuje to případně i na psy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
4.8.15 21:55
@celipipka54 píše:
Jako nezlob se na mě, ale pokud ho „vychováváš“ tím stylem, že na něho nechceš zvyšovat hlas, tak se nediv, že to u vás vypadá tak, jak to u vás vypadá. Jen sklízíš to, co jsi sama zasela :nevim:
Pro rejpalky: Zvyšovat hlas se nerovná ječet ;)

Taky si myslím, že bez zvýšeného hlasu, takového ty, ty, ty a popř. občasného plácnutí po ruce nebo zadečku to u takto živých dětí nejde. Pokud máš trauma z toho, že občas zvýšíš hlas a chceš na něj být pořád hodná, tak on si bude dělat co chce.
Pokud má bezdůvodné záchvaty vzteku, tak ho musíš nechat vyvztekat, to se nedá nic dělat, ale neustupovat mu.
Jeho povahu nezměníš, ale to neznamená, že nebudeš muset bojovat a ty hranice nastavovat i přes ty záchvaty vzteku, jinak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
4.8.15 21:56
@MonikaN.89 píše:
tve rady jsou super, ale tohle fakt neplati obecne na vsechny deti, ja ti pujcim syna a muzes to s nim zkusit…doma ho opravdu nic, ale nic nebavi, jak uz jsem psala chodime cele dny ven a stejne ho utahame a nic, dela bordel porad…stavime kostky do 5 vterin odchazi, vkladacka, auticka, cokoliv ne proste odchazi a jak dite naucit uklizet hracky? to by syn absolutne v 15m nepochopil, co po nem chci :nevim: jo cteni s tatkou ho bavi velice, on mu paradne prednasi semnou ho to nebavi…

Jistě, že to není žádný návod na všechny děti, každé dítě je jiné.
Naučit uklízet hračky-uklízej sama, a postupně zapojuj dítě, vše v klidu :) nemusí uklidit všechno, stačí 2 kostky, ale chválit je důležité.
Vidíš, čtení s tátou ho baví, asi používá intonaci, nebo dělá „blbinky“
Já děckám třeba čtu i recept z kuchařky -formou pohádky :) když si potřebuji recept přečíst a oni zrovna chtějí něco jiného. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
4.8.15 21:57
@Maty1989 píše:
V případě neefektivní výchovy dle celipipka přejděte na výchovu dle Maty1989. Účinkuje to případně i na psy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:potlesk: :palec: :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
4.8.15 21:57
@nozu píše:
hmmm, tak to máš absolutně úžasné dítě. ale věř mi, že spíš než o výchově to je o povaze dítěte. jsou děti, které ti budou kramařit šuplíky, i kdyby ses stavěla na hlavu. takže já třeba upravila obývák a kuchyni a prostě skříňky dala dětem k dispozici a byli jsme spokojení všichni…

Promiň, ale tohle je u mě jen alibismus :nevim: Ale každýho věc, mě jen fakt nedalo nereagovat na to, že tohle děti dělají a má to být normální 8o Znám x ženských s dětma, ale ani jedné tohle dítě nedělá. Tak to máme asi všechny štěstí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.15 21:58

@celipipka54 kdyz synovi bylo 11 mesicu zacinal chodit, taky na neho platilo nenene. Stacilo rict jednou a nechal toho. Ale s pribyvajicima mesicema prisel na to, co kdyby nrposlechl, co se stane. Mlatit ho opravdu nebudu, jednou jsem ho placla po hole prdeli, plesklo to docela dost a jeho reakce? Zacal se smat a zacal se placat do stehen, protoze se mu zalibil ten zvuk. :)

• Citovat
  • Upravit
2144
4.8.15 22:01
@lucenka píše:
Souhlas, v 16 měsících už tohle kluk nedělal a vůbec bych mu to netolerovala.
Navíc v tomhle věku jsme byli celé dny venku, kde měl možnost se dostatečně vyřádit

Máš jen hodné dítě, kdybys měla dítě živější, musela by jsi mu to tolerovat, protože by s ním prostě NEŠLO dělat vůbec nic, i kdyby jsi se stavěla na hlavu ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
@Anonymní píše:
@celipipka54 kdyz synovi bylo 11 mesicu zacinal chodit, taky na neho platilo nenene. Stacilo rict jednou a nechal toho. Ale s pribyvajicima mesicema prisel na to, co kdyby nrposlechl, co se stane. Mlatit ho opravdu nebudu, jednou jsem ho placla po hole prdeli, plesklo to docela dost a jeho reakce? Zacal se smat a zacal se placat do stehen, protoze se mu zalibil ten zvuk. :)

A o se teda stane, když neposlechne? Pokud nic, tak se nedivím, že neposlouchá, já bych taky neposlouchala, kdyby mé jednání neneslo nějaké následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
@Maty1989 píše:
Pardon, ještě jsem zapomněla dodat, že v tomto věku jsou zásadní i tyto věci - Sedni! Lehni! K noze! Popros! a tak dále :jazyk:

lehni na hadr!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21706

@celipipka54 víš, moje neteř je stejná jako tvoje dítě. nikdy nic nekramařila. mladší synovec je její úplný opak. a výchovu mají úplně stejnou. tak a kde bude jádro pudla??? ono se velice dobře moralizuje o špatné výchově. ale realita bývá jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.15 22:03
@celipipka54 píše:
Máš jen hodné dítě, kdybys měla dítě živější, musela by jsi mu to tolerovat, protože by s ním prostě NEŠLO dělat vůbec nic, i kdyby jsi se stavěla na hlavu ;) :mrgreen: [/citace

Myslim, ze tu mame nejlepsi matku planety :potlesk: :roll:

• Citovat
  • Upravit
22074
4.8.15 22:03
@nozu píše:
a já takto několik týdnů opakovala nenenene na květináč, který oje dcera chtěla zkoumat z blízka. pak jsem se na to vykašlala, kytku přesunula a byl klid. takže tento návod fakt není univerzální

Ne, to fakt není univerzální návod… Také jsem to mohla v určitém období opakovat donekonečna a k ničemu to nevedlo… v případě mladšího syna jedině k tomu, že to pojal jako bezva nový název toho předmětu… a nerušeně pokračoval v jeho průzkumu. Vypadali jsme jako z grotesky:

Plazolezení směrem k autu… „dadadada, brrrmmm, brrrrrm“
Plazolezení směrem k ségře … „dadagegebuu, gegááá"
Plazolezení směrem k mámě … „gigigagagege, mama mama“
Plazolezení směrem k POČÍTAČI, ZÁSUVCE, TROUBĚ, ATD… „gagagege, NENENE NENE :roll:

Fungovalo jedině znemožnění té činnosti - odnesení kytky, zvednutí počítače mimo dosah, zaslepení zásuvky, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
4.8.15 22:04
@Anonymní píše:
@celipipka54 kdyz synovi bylo 11 mesicu zacinal chodit, taky na neho platilo nenene. Stacilo rict jednou a nechal toho. Ale s pribyvajicima mesicema prisel na to, co kdyby nrposlechl, co se stane. Mlatit ho opravdu nebudu, jednou jsem ho placla po hole prdeli, plesklo to docela dost a jeho reakce? Zacal se smat a zacal se placat do stehen, protoze se mu zalibil ten zvuk. :)

Nemusíš ho mlátit, jsou mnohem účinnější metody, které fungují. Ale psát je nebudu, nebo budu zase za blbku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
4.8.15 22:05
@Anonymní píše:
@celipipka54 píše:
Máš jen hodné dítě, kdybys měla dítě živější, musela by jsi mu to tolerovat, protože by s ním prostě NEŠLO dělat vůbec nic, i kdyby jsi se stavěla na hlavu ;) :mrgreen: [/citaceMyslim, ze tu mame nejlepsi matku planety :potlesk: :roll:

Ne, máte tady jen průměrnou matku, která zvládá své dítě. Pro někoho sci-fi, ale věř, že je nás naštěstí ještě většina :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.8.15 22:06
@nozu píše:
@celipipka54 super. a já takto několik týdnů opakovala nenenene na květináč, který oje dcera chtěla zkoumat z blízka. pak jsem se na to vykašlala, kytku přesunula a byl klid. takže tento návod fakt není univerzální

Tak pokud by opakovaně dlouhodobě ignoroval pokyn ne, odneseni, tak bych by dostal přes prsty nebo zadek

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex