Nezvládám být matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
verulicek
4.8.15 22:09
@Anonymní píše:
Dobrý večer,jsem na pokraji sil… Mám 16 měsíčního chlapečka, který je opravdu hodně akční, takže ho musím mít neustále na očích. Vím, že je to naprosto normální, ale já už to prostě nezvládám. Nezvládám to, že je tu neustále neskutečný binec! Všude! Uklidím hračky a do 5 minut jsou OPĚT po celém bytě. Uklidím vyžehlené oblečení a při chvilce nepozornosti je vyházené ze skříně. Uklidím nádobí a za pár chvil se válí všude. Pojistky máme skoro všude, ale syn se všema dvířkama a šuplíkama tak dlouho lomcuje, že se lámou… Nechci tu být za hysterku nebo tak něco, vím, že to děti dělají, ale chlap přijde odpoledne z práce a tady do vypadá jak po výbuchu hirošimy /což si občas neodpustí říct/. Syn je navíc neskutečně vzteklý, když si vytáhne z myčky talíř a já mu ho v zápětí vezmu, protože by s ním házel o podlahu, je schopen se vztekat třeba 20 minut. Dnes to na mě všechno tak nějak dolehlo. Asi jsem špatná matka, když nezvládám jedno dítě. Přistihla jsem se, že poslední dobou na něho dost zvyšuju hlas, což dělat nechci. Neovládám se! Co mám dělat? :roll:

naše malá je taky hraboška..nezlobí, ví do kterých skříní nesmí, ale některé má dovolené, je při tom hodná a nezlobí…navíc to často i uklidí zpět (nebo se o to snaží :lol: ) mě to nevadí, učím ji zkrátka, aby to vracela zpět a zatím to celkem ujde. Jinak se taky vzteká. když jí něco seberu že to nesmí. Nezájem. Pokud se nechce uklidnit, odnesu ji do vedlejšího pokoje..tam si chvilku řve a pak přijde a hraje si s něčím jiným…hoď to za hlavu..z toho vyroste ;) podle mě je to normální zvádavé dítě…přece si nebude zplsobně hrát na dece…chce jen objevovat ;)

• Citovat
  • Upravit
8284
4.8.15 22:10
@BohunkaP píše:
Plazolezení směrem k POČÍTAČI, ZÁSUVCE, TROUBĚ, ATD… „gagagege, NENENE NENE :roll:Fungovalo jedině znemožnění té činnosti - odnesení kytky, zvednutí počítače mimo dosah, zaslepení zásuvky, apod.

Přesně tak to bylo u nás. Za hlasitého volání „nenenenenenene!“ se vesele věnoval jakémukoliv takto nazývanému předmětu či činnosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21722
4.8.15 22:11

@lucenka děvče, padlo i plácání přes prsty, na zadek také. plácla jsem přes ruku, odnesla pryč, bavila dítě a jen jsem se otočila, už zase byla v květináči. takže několikrát dokola až jsem vyhodnotila, že kvůli blbý kytce nebudu dítě 20× za dopoledne mlátit a kytku jsem odnesla pryč. Víš, tyto dokonalé rady jsou úžasné a jsem ráda, že na tvé úžasné vychované dítě fungují. přeju ti, aby ti to s ním velmi dlouho v tomto duchu i vydrželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
4.8.15 22:12
@nozu píše:
@celipipka54 víš, moje neteř je stejná jako tvoje dítě. nikdy nic nekramařila. mladší synovec je její úplný opak. a výchovu mají úplně stejnou. tak a kde bude jádro pudla??? ono se velice dobře moralizuje o špatné výchově. ale realita bývá jinde…

V tomhle bude jádro pudla. Na téměř každé zdravé dítě něco platí. Na některé stačí udělat tytyty, na jiné se musí přitvrdit. Nemyslím tím mlácení! To není z mé hlavy, aby bylo jasno. Klidně si tady ze mě dělejte srandičky jak chcete, to mě opravdu nerozhodí, protože já si nepotřebuju někde stěžovat, že nezvládám své dítě a utěšovat se tím, že z toho snad jednou vyroste ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557

Mýmu synovi teď bude 22 měs. a je podobnýho ražení, jen se teda tolik nevzteká, ale co neni může být. Je hodně akční, doma mu chodím za zadkem a pořád uklízím a večer jsem tak vyšťavená, že kromě ležení na gauči už nic nezvládám, chjo. Všude leze, běhá, šplhá, neposlechne. Přijdu si hrozně, páč celej den jen říkám"nelez tam",„nech to“,nešahej na to"…Nikdy si nevydržel hrát na písku dýl jak 5 min. a to ani v 10 měs. že by seděl a hrabal se lopatičkou v písku - přelez pískoviště a odlez superrycchlím tempem pryč. Byli jsme u kamarádky na chatě a tam jsme jedli venku a já abych se najedla, musela jsem ho na tu chvíli připoutat v kočáru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21722
@verulicek píše:
naše malá je taky hraboška..nezlobí, ví do kterých skříní nesmí, ale některé má dovolené, je při tom hodná a nezlobí…navíc to často i uklidí zpět (nebo se o to snaží :lol: ) mě to nevadí, učím ji zkrátka, aby to vracela zpět a zatím to celkem ujde. Jinak se taky vzteká. když jí něco seberu že to nesmí. Nezájem. Pokud se nechce uklidnit, odnesu ji do vedlejšího pokoje..tam si chvilku řve a pak přijde a hraje si s něčím jiným…hoď to za hlavu..z toho vyroste ;) podle mě je to normální zvádavé dítě…přece si nebude zplsobně hrát na dece…chce jen objevovat ;)

podle některých zdejších uživatelek na toto objevování světa nemá dítě nárok.. ale už jsem kousavá, jdu spát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21722
4.8.15 22:14
@celipipka54 píše:
V tomhle bude jádro pudla. Na téměř každé zdravé dítě něco platí. Na některé stačí udělat tytyty, na jiné se musí přitvrdit. Nemyslím tím mlácení! To není z mé hlavy, aby bylo jasno. Klidně si tady ze mě dělejte srandičky jak chcete, to mě opravdu nerozhodí, protože já si nepotřebuju někde stěžovat, že nezvládám své dítě a utěšovat se tím, že z toho snad jednou vyroste ;)

ty jsi toho hodně přečetla, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
4.8.15 22:15
@nozu píše:
podle některých zdejších uživatelek na toto objevování světa nemá dítě nárok.. ale už jsem kousavá, jdu spát…

nemám čas je dočítat…a je mi to jedno…tak mi malá kramaří hrnce a hraje na pokličky..co si pamatuju, mě to taky bavilo..a co..já si u toho v klidu můžu 20 minut umývat nádobí :nevim: ona šťastná, já šťastná…kdyby mi sypala po podlaze koření, tak to řeším, ale prostě nějakou zábavu tam mít musí. V tomhle věku po ní nemůžu chtít, aby se zavřela na hodinu do pokoje s hračkama :roll:

• Citovat
  • Upravit
2144
4.8.15 22:15
@nozu píše:
ty jsi toho hodně přečetla, že?

Ano, přečetla. Je na tom něco špatnýho? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
4.8.15 22:16

Tak jsem se po dlouhý době pobavila, některé komenty to je fakt mazec. Mam skoro 16 měs. dceru se kterou už teď se pěkně domluvíme. Otáčí hlavou ano nebo ne. Umí dost slov co neřekne to ukáže. Je velmi chytrá, stačí ji něco jednou dvakrát ukázat a už to umí ALE někdy je s ni boj, hlavně když ji něco zákážu. To se taky pěkně vzteka, řve. Často do něčeho kouše, naposled kousala do vany :mrgreen: je tvrdohlava. Umí si otevřít dveře v domě i na zahradě. Dveře ven musí být zamčené, jinak je v okamžiku na ulici. V 13 měs. mě vylezla na žebřík i se sama dostala dolů( já stála u ní). Teď přes léto jsme pořád venku, hlavně se Koupeme v bazénu a stejně chodí spát až v 9 večer, jsou prostě děti které jsou akční. ROZHODNĚ TO NEJSOU FRACCI. Ja jsem teda ve výchově důsledná řeknu ne a basta, ať se klidně vzteka. Proto taky u nás je furt konflikt, malá něco vymyslí a já to zakážu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
4.8.15 22:17

@scentini proč nesmí kousat do vany? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
4.8.15 22:18
@mahdalka píše:
Mýmu synovi teď bude 22 měs. a je podobnýho ražení, jen se teda tolik nevzteká, ale co neni může být. Je hodně akční, doma mu chodím za zadkem a pořád uklízím a večer jsem tak vyšťavená, že kromě ležení na gauči už nic nezvládám, chjo. Všude leze, běhá, šplhá, neposlechne. Přijdu si hrozně, páč celej den jen říkám"nelez tam",„nech to“,nešahej na to"…Nikdy si nevydržel hrát na písku dýl jak 5 min. a to ani v 10 měs. že by seděl a hrabal se lopatičkou v písku - přelez pískoviště a odlez superrycchlím tempem pryč. Byli jsme u kamarádky na chatě a tam jsme jedli venku a já abych se najedla, musela jsem ho na tu chvíli připoutat v kočáru

A co třeba vyrazit na celý den do přírody ;) pak by se třeba nenudil a nemusela bys ho pořád okrikovat

• Citovat
  • Upravit
18151
4.8.15 22:21
@verulicek píše:
nemám čas je dočítat…a je mi to jedno…tak mi malá kramaří hrnce a hraje na pokličky..co si pamatuju, mě to taky bavilo..a co..já si u toho v klidu můžu 20 minut umývat nádobí :nevim: ona šťastná, já šťastná…kdyby mi sypala po podlaze koření, tak to řeším, ale prostě nějakou zábavu tam mít musí. V tomhle věku po ní nemůžu chtít, aby se zavřela na hodinu do pokoje s hračkama :roll:

Taky to tak mám, mé poslední dítě je vcelku klidné a taky rádo kramaří, ale já to neřeším. Ale když už jde v něčem dost přes čáru (např. to rozsypávání koření apod.), tak to vyřeším okamžitě a rázně i za cenu toho, že dítko chytne hysterický záchvat. A to je to nastavení hranic. Dítě má právo kramařit, dělat binec, občas neposlouchat, některé se samo zabaví a jiné ne, ale je na nás, kde my si uděláme ty hranice, co už ne a pak už si musíme samy stanovit, jak to zařídit, aby dítko za ty námi stanovené hranice nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
4.8.15 22:24

@bigl přesně..já taky naší klidně dám po ruce když něco schválně hodí přes půl pokoje atd. ale kramaření je prostě dětská hra…můžeme být rády, že nám nevisí na noze a nevyžadují 24 hodin pozornosti 8)

• Citovat
  • Upravit
4622
4.8.15 22:25

@verulicek špatne jsem to napsala, dcera když je vztekla. Tak začne do něčeho kousat, třeba do vany, stolu, hračky, psa atd. Jedinny co mě vadí je že kouše psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí