Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Billi hezký příspěvek
Taky se mi moc nelíbí hned odsoudit, napsat jsi špatná matka. Možná je na paní/slečna sama, bez financí, partnera, rodičů a prostě už nemůže. Tak proč si nekopnout že…v první řadě vyhledej psychologickou pomoc. Tím nic nezkazíš, možná by s výchovou pomohl i dětský psycholog. Zní to jako klišé, ale šikovný poradce může hodně udělat. Určitě bych se dítěte nevzdávala, jakkoli je to těžké. Myslím, že to není problém, který je neřešitelný. Ještě mě napadlo že koukni na tzv. výchovna centra (teď si nejsem jistá názvem), kde mohou se synem pracovat.
@ivašot. píše:
A u koho byl syn po narození, když ne u tebe?
Po narozeni jsme byli s jeho otcem jeste nejaky cas spolu. Ale ja chodila do skoly takze jsem skoro nebila doma a pak se na mne otec vybodnul a dite bylo az do minuleho listopadu v peci otce.
@CokeLady ne, ale vím ve svém okolí o poměrně dost rodinách, kde vychovávají dítě prarodiče, protože se máma na něj vykašlala. Někdy hned po porodu, někdy o něco později. No a pak znám i poměrně dost rodin, kde se matka sbalila a nechala dítě s tátou…
No vymlouvat se na to, že jsi velmi mladá je blbost - i hodně mlada může být skvělá máma, ty jsi tzv. Blbka. No dej dítě k adopci, snad se najde rodina co ho bude milovat, když vlastni matka to nedokáže ![]()
@Anonymní píše:
Po narozeni jsme byli s jeho otcem jeste nejaky cas spolu. Ale ja chodila do skoly takze jsem skoro nebila doma a pak se na mne otec vybodnul a dite bylo az do minuleho listopadu v peci otce.
Takže ty jsi se o něj vůbec dva roky nezajímala? Chudák dítě…
@Anonymní píše:
Ahoj vsem.. Snad pochopite proc ten anonym..
Mam trileteho syna a uz jeho vychovu vubec nezvladam. Nechce poslouchat nikoho a kdyz mu dam na zadek tak se mi jen vysmeje. Jeho otec se o nej vubec nestara a ani na nej neplati. Jsem velmi mlada maminka.![]()
opravdu syna uz vubec nezvladam. Dal uz se o nej starat nechci. nechci ho mit ve sve peci. Diki tomu ze jsem ho u sebe nemela od narozeni k sobe nemame ten spravny vztach a ja ho v podstate primo nesnasim a nemam ho rada. Co mam delat? Jak dostat toho aby ho mel v peci jeho otec?.
Prosim blbe narazky a keci o tom jak jsem spatna matka si nechte pro sebe… Za rady predem dekuji.
nedonutíš ho dát tátovi.. pokud ho nechceš, tak můžeš zažádat o místo v ústavu, nebo ho nabídnout do pěstounské péče.. takhle to dopadá, když děti mají děti ![]()
To dítě je jednoznačně chudák a za své chování svým způsobem nemůže, neví, čí je. Chvíli jeden rodič, chvíli druhý… Na to, jak je malý, má toho za sebou dost. Otec by měl zájem se znovu starat? Nemůžeš třeba ke své mámě, že by ti pomohla. Třeba s psychologickou pomocí byste mohli spolu vybudovat vztah.
Chodí prcek do školky?
@štěpánka11 odhaduju, že bude holčině pod 20 let, musí se starat o dítě, o které se první 2 roky staral někdo jiný. Nedivím se, že má problémy a asi jí chybí dostatek nadhledu, tak hledá nejjednodušší cestu, jak se dostat z problémů. Tvůj příspěvek jí moc nepomůže ![]()
Zajdi na Fond ohrožených dětí, vysvětli jim tvoji situaci, budou s tebou pracovat, třeba i s otcem, nebo pomůžou zajistit, aby tvé dítě našlo novou rodinu.
@Anonymní píše:
A z jakého důvodu se dostalo do tvé péče? Otec už se starat nechtěl nebo ty chtěla a naše soudy ho proto svěřily tobě?
No jestli jsi na tom s vychovou ditete tak, jako s pravopisem, tak to musi byt katastrofa ![]()
Tak pokud ho otec chce, má na něj čas, tak se s ním domluv a dej mu ho. POkud ho ani on nechce, zajdi na sociálku a zeptej se jaké jsou možnosti, nejlépe adopce. Pokud ho tak moc nesnášíš, asi mu u tebe moc dobře není a třeba bude mít štěstí a někdo ho bude mít rád.
No potěš
Odložit dítě do ústavu jen proto, že se o něj nechceš starat
Chudák malej.Moje sestřenice měla dítě v 17,otec dítěte s ní zůstal a žijí společně s jejíma rodičema, synovi je už 9 a ona je skvělá máma, s pomocí rodiny to zvládla.
To jenže ne všechny mladý matky musí být špatný a svý dítě nezvládat.
Malýho mi je hrozně líto, chtít ho dát pryč a zbavit se ho jen proto, že nezvládáš roli matky - dítě není pes kterýho strčíš do útulku když tě omrzí
Vždyť on i když neposlouchá a zlobí, tak tě miluje, má u tebe domov, hračky, svojí postýlku…co bys mu řekla kdybys ho dala pryč? Že ho nechceš? Mě je z toho úplněsmutno. Taky poradím zkusit se domluvit s rodičema nebo blízkou kamarádkou, jestli by si malýho dočasně nevzali do pěstounský péče. Zašla bych k psychologovi, pracovala na vašem vztahu se synem. Mám dvouleťáka, začíná mu období vzdoru a komandování, taky zlobí, je živej a neposlechne, ale miluju ho i přes to všechno a nedala bych ho, je můj, patříme k sobě.
Určitě bys toho jednou, za pár let litovala, nevzdávej to ![]()
@CokeLady píše:
Ty máš fakt v okolí DOST ženských, co daly dítě do dětského domova, protože se jim nechtělo o něj starat?Já si fakt připadám jak z Marsu, tříleté dítě proti jeho vůli dám někam kamkoliv, abych se o něj nemusela starat, vždyť to dítě přijde o mámu absolutně bez důvodu, ekonomických, zdravotních, já si prostě nedovedu představit vysvětlovat svému chlapečkovi, že dneska nepojedeme na výlet na hory, ale do takového domečku, kde s ním máma už nikdy nebude, protože se mámě nelíbí, jak se chová a už ho nechce a tam bude s dětma a s tetama už pořád… idylka.
Ty vado, musím s tebou souhlasit! Tohle mi fakt hlava nebere… Chudák to dítě, neví, čí je, taky mám doma tříleťáka a taky umí být na tečku, ale tohle by mě v životě ani nenapadlo. Ale asi proto, že já ho chtěla. Jak tu bylo psáno - tak to vypadá, když má dítě dítě… Ani nevím, co se na zakladatelčin příspěvek dá napsat. Nevěřím, že psychologická poradna pomůže - maminka se starat nechce!!! Kdyby chtěla, ale nešlo jí to, ještě bych jí držela palce, ale takhle… Zase mám o čem přemýšlet a další dítě bude bez rodičů ![]()
Dejte chlapečka k adopci a ty už si další děti neporizuj. Málokdy jsem takhle radikální, ale ty jsi sobecká a hloupá, soudě dle psaného projevu. Chlapečka je mi moc líto. Musí vycítit, že je nemilovany, nechtěný a co to s ním udělá do budoucího života? Škoda mluvit…je mi z Tvého příspěvku tak smutno. ![]()
@pikola píše:
Takže ty jsi se o něj vůbec dva roky nezajímala? Chudák dítě…
Praveze zajimala chtela jsem ho k sobe byla jsem i v pestounske peci u taty otce ditete abych mela lepsi zazemi a syna dostala…