Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, syn taky hodne nicil veci. Kolik knizek roztrhanych a hracek znicenych spousta. Nic nepomohlo az cas. Proste asi casem neco dozralo v mozku a uz to dela spis vyjimecne. Tak jsem te chtela podporit, ze je mozne, ze to casem prejde a bude lip. Jinak to, ze by mladsi tahnul starsiho se u nas moc nedeje. Spis se aktualne vzajemne v tech lumparnach podporuji
.
@Tarjei píše:
@hanka.br. to jsem mela na mysli ty motorky na ty policce.
Tak to jo…na druhou stranu si myslím, že normálnost a těmito lákadly nesouvisí. To je jak před cukrovkáře postavit tác s cukrovím a zlobit se na něj, že se neudrží.
@hanka.br. píše:
Tak to jo…na druhou stranu si myslím, že normálnost a těmito lákadly nesouvisí. To je jak před cukrovkáře postavit tác s cukrovím a zlobit se na něj, že se neudrží.
Na druhou stranu to, že je v rodině jeden cukrovkar, neznamená, že už si nikdo z rodiny nedá sladké..
@Tamtama píše:
Na druhou stranu to, že je v rodině jeden cukrovkar, neznamená, že už si nikdo z rodiny nedá sladké..
To jistě ne, ale pak už je na rodině, jak dalece bude myslet spíše na sebe a na to, že si prostě dá nebo na toho jednoho člena rodiny, pro kterého je to problém, a nebudou se alespoň cpát jemu na očích.
@hanka.br. ty jsi fakt…zlatíčko viď? Nechceš rovnou napsat, že jsem mu řezala nohu a u toho jsem na něj rvala, že ho podrezu?
@hanka.br. píše:
To jistě ne, ale pak už je na rodině, jak dalece bude myslet spíše na sebe a na to, že si prostě dá nebo na toho jednoho člena rodiny, pro kterého je to problém, a nebudou se alespoň cpát jemu na očích.
Takže by jsi dvouletému nekupovala hračky aby to staršího nelákalo? Ty jsi dneska vstala zadkem napřed viď?
@Tarjei píše:
@Lucie_Sx clovek proste obcas potrebuje aspon tomu zdravymu sourozenci vytvorit zdani normalniho zivota.
Ale on ve svým věku vůbec netuší, že nějaký motorky na ozdobu vůbec existujou… Nepotřebuje to.
@Lucie_Sx proč to nectes celé? Motorky byli krásné ano křehké první večer co je dostal byli na poličce a zničil je. Ráno jsem je opravila. Druhý večer jsme je dali spolu do kuchyně aby se jim nic nestalo, on si mezitim propašoval z pokoje mladšího jeho motorku s schoval si ji v pokoji aby ji mohl v noci zničit. Zničil bráchovi motorku a v noci z kuchyně vzal i ty dvě a zničil je též. Není to ale ani problém křehkosti motorek, jak zde píšu Ničí kovová autíčka, dřevěné koleje, trhá knizky… Je to dlouhodobý problém
Takže podle posledních příspěvků mám vycházet všechny hračky i knížky jak staršímu, tak mladšímu a vysvětlit mu, že nemůže mít hračky protože brácha chce ničit
co na tom, že pak se zřejmě pustí do nábytku, stěn (ty jsou oblíbené už teď)
Proč ho vychovávat a učit že jsou určitě hranice, které nemůže překračovat že?
@Zástavanda Já znám kluka, ADHD s medikací, který nicil spolužákům věci, sešity, oblečení i společné hračky na koberci. V nestrezene chvíli rozstrihl spoluzakovi mikinu. Skončil na speciální skole od třetí třídy, i když původní diagnóza a ostatní projevy v chování a hlavně intelekt a učení by až tak nebranily integraci nebo inkluzi. Co jsem vyposlechla, měl nutkavou potřebu ničit věci svoje i věci druhých, vyžíval se ve vzteku a pláči druhých dětí, řešil to psycholog, chodil na terapie.
Jsem taky zastáncem toho, že druzí mají právo normálně žít a mít přístup k normálním věcem, jako vrstevníci.
@Zástavanda píše:
Takže by jsi dvouletému nekupovala hračky aby to staršího nelákalo? Ty jsi dneska vstala zadkem napřed viď?
Ty kupuješ dvouletému dítěti křehké motorky na ozdobu? To se pak nediv, že je máte rozbité.
@Pears206 Tohle mě desi, mně totiž občas přijde že má fakt radost když někomu… Ublíží to je asi silné slovo… Ale placnu brácha brečí on se chechta…
@Zástavanda takhle reagovaval nejmladsi, adhd dysfazka, podle me preskokova reakce.
Příspěvek upraven 16.11.20 v 19:31
@hanka.br. Proc si neprectes celou diskuzi? Ono to totiž o těch dvou motorkách vůbec není.
Btw ona tak křehká není když ji mladší syn měl tři měsíce bez úhony ![]()