Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Altavista jasný prostě si nemůže pomoc v tu chvíli, myslím, že jako malá jsem občas tak taky reagovala
@Zástavanda píše:
@Lucie_Sx ale on ničí věci brachovi, promyšlene si je přes den připraví, schová abych je při kontrole nenašla (ví že právě večer pokoj kontrolují) a zničí je… Já ho chci naučit že se to nedělá protoze se bojím, že když uhlídam hracky, tak v noci zniči treba něco v kuchyni nebo tak
Ja bych se proste smirila s tim, ze mu musim byt porad za zadkem, stejne, jako jsem ja stala za zadkem zdravym detem kolem 18ti mesicu. Neexistuje, ze v noci vstane a jde neco delat. Fakt te nevzbudi, ze korzuje po byte? Nebo ze nici hracky? Ano, obavy, ze jednou ublizi vam, jsou pomerne opravnene, ale pokud by ses dostala do faze, ze si s nim fakt nevis rady, porad existuji dalsi reseni. Ted bych se zamerila na prevenci toho niciveho chovani a umozneni vyventilovani emoci nejak bezpecne.
@Zástavanda píše:
@Lucie_Sx já právě chci přijít na podstatuupřímně toho že mě jednou napadne se bojím, už se párkrát stalo, že me v afektu praštil, neposlední min. Týden… Až bude o hlavu větší než já…
Nas v afektu placa, bije pěstmi a kope, má sílu jako bejk
@Altavista píše:
Smích je ventil emocí, ve vypjatých chvílích je smích i pláč totéž.
Smích může být i skodolibý, důležité je, co vnitřně cítí, jak dokáže svoje jednání promyslet a směřovat tak, aby druhému vnitřně ublížil.
@unuděná píše:
Ja bych se proste smirila s tim, ze mu musim byt porad za zadkem, stejne, jako jsem ja stala za zadkem zdravym detem kolem 18ti mesicu. Neexistuje, ze v noci vstane a jde neco delat. Fakt te nevzbudi, ze korzuje po byte? Nebo ze nici hracky? Ano, obavy, ze jednou ublizi vam, jsou pomerne opravnene, ale pokud by ses dostala do faze, ze si s nim fakt nevis rady, porad existuji dalsi reseni. Ted bych se zamerila na prevenci toho niciveho chovani a umozneni vyventilovani emoci nejak bezpecne.
Mě nikdy nevzbudil, když mu byly 3 roky, měla jsem každé ráno budika na 6 a stejně už jsem měla v kuchyni rozsypanou mouku a vylity olej.. Už tehdy usinal kolem 11 večer.. Jsem z něj tak vyčerpaná, že by mě možná ani bomba nevzbudila.. ![]()
@Tamtama to je přesně ono, jsem fakt vyčerpaná, mladší vstává pořád několikrát za noc, vstáváme v pět s celej den rodeo ![]()
Do toho člověk ještě řeší běžné denní problémy, málokdo má ten luxus 100% se věnovat jen dětem, kvůli výpadku příjmu musím zpět do práce, chodím po pohoverech, denně jezdím 80km je to masakr + bych se měla. starat o svoje zdraví, ale na to už nezbývá kapacita
@Zástavanda píše:
@Tamtama to je přesně ono, jsem fakt vyčerpaná, mladší vstává pořád několikrát za noc, vstáváme v pět s celej den rodeo
Do toho člověk ještě řeší běžné denní problémy, málokdo má ten luxus 100% se věnovat jen dětem, kvůli výpadku příjmu musím zpět do práce, chodím po pohoverech, denně jezdím 80km je to masakr + bych se měla. starat o svoje zdraví, ale na to už nezbývá kapacita
Jsi prostě hrozně unavená a vyčerpaná a to je blízko k řešení problémů v afektu. Může ti někdo s dětma pomoci?
@hanka.br. ano citom, že občas reaguju v afektu, z vyčerpání. Pracuji na sobě, chodím k psychologovi… Jinak hodně pomáhá partner, ale hodne pracuje setrime na dům takže je to náročné pro oba… Babičky bohužel max jedna noc za dva měsíce :/
@Zástavanda Ty jezdíš denně 80 km do práce? Nebylo by možné najít si něco blíž? To hodne i projezdis, pokud nemáš služební naftu od firmy.
Já bych tak činila jen, kdyby moje pozice byla tak specifická, že bych se nemohla uplatnit v místě a měla bych slušný plat včetně všech benefitů, které by mi zajistily zaplatit si pomoc třeba s domácností. Jinak by mě nehlo. Nestalo by mi to za cenu zdraví a krácení času s dětmi.
Nemáš to lehké ![]()
@Pears206 NN jezdím 80km abych dostala syna do specky kterou jsem vybrala, ale jsem strašně spokojená s jejich přístupem, neměnila bych
@Zástavanda Aha, to mi nedošlo
Věřím, že jsi s přístupem spokojená
Jsi úžasná, že to pro něj děláš. My mame ve městě dvě školky a školy, vždy státní a soukromá. Další podobné instituce v krajském městě cca 20 km, ale potom široko daleko nic. Taky jsme spadoví pro celý kraj a děti jsou k nám vozeny i ze vzdálenosti 50 km, od školy máme i internát.
Hodně rodičů, kteří dostanou v SPC doporučení, to ale odradí a tak daleko vozit nemohou. Obdiv ![]()
@Zástavanda píše:
@Tamtama to je přesně ono, jsem fakt vyčerpaná, mladší vstává pořád několikrát za noc, vstáváme v pět s celej den rodeo
No, pro me je to tezko predstavitelne, ja byla asi nasvatena jinak. Ja mela tezce nespiciho syna (vice nez rok spal celou noc jen po 20ti minutovkach, pak 15 minut nez jsem ho uspala, deset, nez jsem zabrala sama a za 10 byl zase vzhuru.).tezka spankova deprivace, unava jak poleno. Stresy se stehovanim, praci, do toho novorozenec. Stejne me vzbudil kazdej pohyb deti. Naopak cim jsem byla unavenejsi, tim slabsi spanek jsem mela. Az po letech (vek deti cca 5 a 7) jsem dokazala zaspat treba nejake prdeni v detskem pokoji
ale je mi jasne, ze tohle je individualni. Co takhle nejaky maly alarmik, kdyz syn vyleze z postele? Existuje mraky udelatek za par korun, ktere odhali uprchlika (resila jsem s kamoskou namesicneho syna), pak je mozne to resit hned.
@unuděná tak to jsi hustá já prostě spím
ten alarm je super nápad!!
Smích je ventil emocí, ve vypjatých chvílích je smích i pláč totéž.