Syn od malička ničí věci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1134
16.11.20 09:06

@Tojsemja3 S jeho diagnozou žiju 5 let viz, výše

Popis pana učitele po měsící ve škole zní: Martin chodí do naší školy od 1.9.2020 Je velmi zvídaví, ovšem pozornost udrží jen krátce. Nutná častá motivace, pokud se mu něco nedaří hned napoprvé, je plačtivý a vynucuje si pozornost a hodnotí práci slovy,,to nejde"..Občasná agrese vůči okolí, sobě, věcem. Ráda provokuje a napodobuje ostatní v chování, za které jsou napomínáni. V komunikaci problém nemá, je upovídaný a stále má potřebu se na něco ptát, komentovat. S rodinou je spolupráce dobrá.

Příspěvek upraven 16.11.20 v 09:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
16.11.20 09:06
@Zástavanda píše:
Jsem hrozně ráda, že je tu i někdo jiný kdo chápe, že diagnozou to nekončí a že i dítě s postižením se musí vychovávat

Jedna moje známá pracuje na dětské onkologii, vím, že je to smutné téma, část dětí má opravdu infaustni diagnózu, jsou tam děti i v terminalnim stádiu. Ty teda v dnešní době většinou odcházejí umřít domů za pomoci domácího hospice. Taky říkala, že spoustu dětí je chováním na tečku, cvičí s personálem a hlavně s celou rodinou, ale najdou se i rodiče kteří neprestali vychovávat jen proto, že dítě je vážně nemocné. Mezi dětmi z jedné a z druhé skupiny je velký rozdíl v osobnostech.

Fandím Tvému přístupu. Poradit Ti může jen ten, kdo zná Tebe a Tvé dítě. Každé je jiné a na každé platí něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
16.11.20 09:07
@Tarjei píše:
@Tojsemja3 hele to se mi nezda. Ja uz videla par nevyrovnanejch matek nestand deti a takhle

Ono je nevyrovnaná a nevyrovnaná. Na někom to je vidět na první pohled, někdo to má zracionalizovaný. Rozumem to chápe dokáže zaujmout racionální postoj ale citově to nepřijme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
16.11.20 09:09

@Pears206 On na něj paradoxně hodně platí partner, který je dost přísný, někdy až moc na můj vkus, ale k němu si syn nedovolí ani polovinu z toho co ke mě… Jinak máme zkušenost, že doma funguje o dost líp než třeba u babičky nebo ve škole, protože doma má jasně stanovené hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
16.11.20 09:11

Já teda takové dítě nemám, jen mě napadlo - nějaké takové „hračky“ jako boxovací pytel? Mají i různé ty boxovací panáky pro děti co se vrací zpátky (mají na dně písek), že by ho to třeba uspokojilo, normální boxovací pytel snad ani nemá jak zničit a třeba by se mu „ulevilo“? :-)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
16.11.20 09:13

@Zuzee87 Boxovací pytel má i rukavice, partner s ním tak obden boxuje aby se vybil právě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
16.11.20 09:14

A menšímu bych pořídila na férovku zamykací truhlu na hračky… hračky ochráníte.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
16.11.20 09:16
@Zástavanda píše:
@Tojsemja3 S jeho diagnozou žiju 5 let viz, výše

Popis pana učitele po měsící ve škole zní: Martin chodí do naší školy od 1.9.2020 Je velmi zvídaví, ovšem pozornost udrží jen krátce. Nutná častá motivace, pokud se mu něco nedaří hned napoprvé, je plačtivý a vynucuje si pozornost a hodnotí práci slovy,,to nejde"..Občasná agrese vůči okolí, sobě, věcem. Ráda provokuje a napodobuje ostatní v chování, za které jsou napomínáni. V komunikaci problém nemá, je upovídaný a stále má potřebu se na něco ptát, komentovat. S rodinou je spolupráce dobrá.

Příspěvek upraven 16.11.20 v 09:09

Jak dlouho žiješ s jeho diagnozou, není důležité. Teprve teď se začnou výrazně nůžky otvírat. Má pěkně hodnocení. Vychovávat dítě s LMR je samozřejmě zásadně dulezita, proto Ti doporučuji knížku primárky Pekařové. Jenže tý nevíš proč tý hračky rozbíjí, proto je těžké ho za to trestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80221
16.11.20 09:17
@Tarjei píše:
@inkakřivák ne neni zdravy.

Je. Můj příspěvek neplatil zakladatelce, tam si radit netroufam, tam je postižení. Jedině snad navštívit znovu psychologa. Psala jsem jiné uzivatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
16.11.20 09:19

@Tojsemja3 Už STMR bohužel, v té knížce se to dozvím? Proč to dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
16.11.20 09:20

@Zuzee87 Asi jo, bude o muset bejt sakra truhla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
16.11.20 09:22

@Zástavanda I zdravé dítě si nejvíc dovolí na maminku. Teď záleží, jak se k tomu ta matka postaví, líbí se mi, jak to mas5v hlavě srovnané.

Taky bych se snažila uspořádat doma dětem prostor tak, aby nemohl mladšímu škodit a ničit mu hračky. Aby se k nim nejlíp vůbec nedostal. Nepřípustné by bylo, aby v noci chodil bráchovi do pokoje. Nevím, jak často chodí v noci na záchod a do jaké míry jste schopni toto ohlídat. Já bych omezila večerní pití jak u enuretiků, aby nemusel pokud možno v noci vůbec vstávat. Zároveň bych se mu snažila vysvětlit(nebo partner), že brácha potřebuje celou noc nerušeně spát, že ho budí. Kdyby to nepomohlo, léčba šokem, zákaz nočního vycházení z pokoje, k posteli nočník. Někomu to možná přijde moc drsné, ale já bych se nemazala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
16.11.20 09:27

@Pears206 My spíme v obýváku aby kluci měli každý svůj pokoj právě, mladší syn má pootevřeno aby jsme ho slyšeli (pořád se v noci budí) asi nějak prokouzl. Noční zákaz bycházení jsme zkoušeli, ale začne ječet, že má žízen a podobně, pití mít u sebe v pokoji nemůže okamžitě ho všude vylije (měl období kdy si i načůral třeba do kyblíčku a jezdil si v tom autama :zed: )

Asi zkusíme do pokoje mladšího syna v noci zavírat aby jsme slyšeli dveře. A staršímu úplně zakázat chodit do jeho pokoje dokud nepřestane ničit věci co myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
16.11.20 09:30
@Zástavanda píše:
@Tojsemja3 Už STMR bohužel, v té knížce se to dozvím? Proč to dělá?

Aha, tak pokud jde o SMR je to o to těžší. V knížce je pár dobrých typů, na výchovu. Jestli má tvé dite SMR jeho mentální vývoj je na úrovni cca 3 let, tak k němu je třeba přistupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
16.11.20 09:31

@Zástavanda Chodí na nějaké terapie? Muzikoterapie, canisterapie, snozelen? U nás na toto pravidelně chodí všechny děti ve školce a ve škole a, spousta rodičů své děti ještě bere na kineziologii, tu si teda zařizují a platí sami, ale hodně rodičů říká, že to děti srovná, jakoby se jim najednou rozsvítilo, jsou klidnější a vyrovnanější.

Samozřejmě laskyplny, ale důsledný přístup je důležitý. Za ublizovani jsme je vedli k tomu, aby se druhému dítěti podle svých možností omluvili a pomohli situaci napravit. U některých dětí byly potřeba komunikační karty, používají tam VOKS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí