Syn od malička ničí věci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
21.10.20 10:05

@Zástavanda a nepribral posledni dobou? Mozna je potreba zvysit davku. Kolik ma toho meridosperu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
21.10.20 10:09
@Zástavanda píše:
@Kotatko03 Zkusit ještě jednoho psychologa mě napadlo asi to opravdu zkusím. Jinak fascinace vodou, počůrává se, denně je pokálený, agresivita k okolí i k sobě samotnému, špatně chápe, nutkavé mluvení… je toho hodně, jsem hodně unavená z toho už. Asi mu každý večer zkontroluju pokoj aby tam nic mladšího nebylo. Mladšímu jsou dva roky ted a hrozně mě mrzí, že ho brácha takhle trápí, on ho i hodně navádí aby dělal to co nesmí (dej si kaši do vlasů, rozbi to, hod s tím… )Příspěvek upraven 21.10.20 v 09:56

Určitě zkus, on ti dá zase jiný pohled, přístup. Možná že i malýmu to prospěje. Neskutečně tě obdivuji, jsi nesmírně silná žena, když to čtu, co každý den řešíš, opravdu klobouk dolů :hug: :hug: :hug: :hug:
Chápu správně, že ty se nejvíce bojíš toho, že i mladšího syna „stáhne“? Že ty ho vychováváš a výchova jde vniveč, jelikož starší bráška inspiruje…Máš obavy, že už to pak nebudeš dávat? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
21.10.20 10:12

@Zástavanda já zrovna dnes tridim pokojik, všechno malý a rozbitý pryč. Dostane něco drevenyho bez vycnelku a oddelavacich casti asi. Přeje si trolejbus, ale už vidím, jak ty troleje vydrží tak 10 minut, dveře možná 2 dny a tlačítka tak týden… nechci ho trestat když to nedělá naschvál, ale zároveň nevím, jak ho naučit hrát si tak, aby měnícím věci kolem sebe. Jeho prostě nenapadne, že když tu vrtuli ohne, tak se zlomí. Musí to zkusit. Když mu řeknu, že to nesmí dělat, vydrží mu to možná půl dne, pak na to zapomene nebo „se neuhlida“ v zápalu hry. No anebo jen klame a naschvál to dělá. Co já vím. Ten váš na to aspoň má „omluvu“, i když je jasný, že papír s diagnózu ten problem neřeší, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
21.10.20 10:14

To navádění mladšího, nemůže to být nějaká touha, aby mladší nebyl mazánek a hodnej kluk, když je „normální“?

Škoda, že prcek není starší, řekla bych ať se zamyká, ale s takto malým dítětem to nejde.

• Citovat
  • Upravit
21440
21.10.20 10:16

Mam obcas pocit, ze o i nejak zkousi, co to udela…jak to rupne, jak se to ohne…
Kdyby nemel nracky mladsiho syna, nicil by neco jineho v domacnosti. On opravdu nevi, je to nutkani.
Ty rozbite hracky mu asi nechavej, ja to tak delam, potom ukazuji - vidis, je to rozbite, nemuzeme si s tim hrat. Trochu to pomaha, ale az po nejake dobe, az k tomu dozraje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
21.10.20 10:16

@Tarjei NN nepribral, ale je pravda že ho trošku hlídám protože rád ji. Dávku jsme zvyšovali teď v srpnu prodávali jsme ten jeden ritalin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
21.10.20 10:18

@Kotatko03 přesně tak pořád mi každý říkal jak mladší potáhne staršího a teď se bojím opaku… A je mi jo hrozně líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
21.10.20 10:19

@chaela hele on vyloženě ukouse kolečka, urve střechu a rozdělá to na nejmenší součástky… On to opravdu ničí schválně :nevim: a hlavně ví že to jsou hračky bráchy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
21.10.20 10:19

@Altavista to si myslím, že tak je. Jenže co s tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
21.10.20 10:21

@PaníBovaryová hračky ničí (svoje ) celej život a fakt jsem vyzkoušela snad všechno už… Po těch letech by to mohl začít chápat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
21.10.20 10:22
@Zástavanda píše:
@Kotatko03 přesně tak pořád mi každý říkal jak mladší potáhne staršího a teď se bojím opaku… A je mi jo hrozně líto

Chápu :hug: opravdu bych volila konzultaci ještě s dalším psychologem a klidně i na toto téma, že máš obavy o mladšího syna. Popř. se poraď jak s mladším komunikovat a vysvětlovat mu tyto situace. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.20 10:24

@Zástavanda úplně s tebou soucítím, máme to doma taky, jen s rozdilem, ze ještě ubližuje mladšímu.. když si hraje, vse ho bavi jen chvilku.. hracky jsou uklizene v boxu rozbite a uz ho proste nezajimaji.. bere hracky mladsimu a kdyz mu reknu, ze ma sve hracky proc si nehraje s nimi tak se nastve a rozbije jeho.. tudiz nesmim nic rict a jen tise cekat kdy mu preskoci a zacne rozbijet z ničeho nic… boxovaci pytel nam byl zakazany, jelikoz se nauci pouzivat nasili a bude ho pouzivat na ostatnich slabsich i zdatnych detech.. nekolikrat uz byl ve škole problém i když má údajně asistenku.. neuznava autoritu, je mu jedno jestli je diteti jeden rok nebo 15.. je sice hubený, ale slachovity a ma velkou silu.. kdyz se ho zeptame proc to dela, tak mi odpovi, ze se mu v hlave otevrel zrovna spatny suplicek se spatnymi vecmi… :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
6650
21.10.20 10:28

@Zástavanda A co pořídit mladšímu bytelnou skříň na hračky a na noc je zamykat? Předpokládám že ve dne tak velký problém není protože ho můžete ohlídat. A poctivě večer prohledat pokoj staršímu aby tam neměl schované hračky toho mladšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
21.10.20 10:28

@Zástavanda já myslím, že to ještě může přijít, ale zatím je ten mladší moc malej. Já u nás nějaký kladný vliv sourozence pozoruju. Ale u nás je ten „problemovy“ mladší, tedy vlastně prostřední, ale batole na něj zatím žádný vliv nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
21.10.20 10:36
@Anonymní píše:
@Zástavanda úplně s tebou soucítím, máme to doma taky, jen s rozdilem, ze ještě ubližuje mladšímu.. když si hraje, vse ho bavi jen chvilku.. hracky jsou uklizene v boxu rozbite a uz ho proste nezajimaji.. bere hracky mladsimu a kdyz mu reknu, ze ma sve hracky proc si nehraje s nimi tak se nastve a rozbije jeho.. tudiz nesmim nic rict a jen tise cekat kdy mu preskoci a zacne rozbijet z ničeho nic… boxovaci pytel nam byl zakazany, jelikoz se nauci pouzivat nasili a bude ho pouzivat na ostatnich slabsich i zdatnych detech.. nekolikrat uz byl ve škole problém i když má údajně asistenku.. neuznava autoritu, je mu jedno jestli je diteti jeden rok nebo 15.. je sice hubený, ale slachovity a ma velkou silu.. kdyz se ho zeptame proc to dela, tak mi odpovi, ze se mu v hlave otevrel zrovna spatny suplicek se spatnymi vecmi… :zed: :zed:

A kolik je synovi? Já právě nechci dělat že se nic neděje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect