Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lindapynda ahoj. Jam mám (měla) MS pravidelnou +/- dva dny a dobře jsem rozeznávala i ovulku. Až dle kontroly se mi pouze dělaly třeba dva folikuly což je zase málo. Ale než jsme začali vajecniky nějakou léčbou povzbuzovat… Sama příroda si poradila… Jen doufám že je vše ok pac mě furt bolí břicho
@Mallorka
Ja užívám odvar z bylinek od Dr. Zhang, tak bych nerada k tomu přidala neco dalšího co mi cyklus možna opět rozhodí.
V únoru mi stopli stimulaci na IVF a potom jsem měla cyklus 65 dnu, pak jsem začala brát ty bylinky a cyklus mám 27/28 dnu s jednou výjimkou kdy MS přišla už po 22 dnech. ![]()
@Lindapynda tak to je pekne pravidelný.
Podle mě prostě ti doktoři, když vidí vyšší věk, tak se snaží nabídnout tu „nej“ variantu pro co nejbližší otěhotnění, což jsou pro ně kvalitní vajíčka od nějaké 25 léte dárkyne. No, ale pokud je pár nechce, měli by to respektovat. Navíc jak už jsem psala po finanční stránce jako samoplatce to he neuvěřitelná darda a úspěch ti nikdo nezaruci
@indonesie abóóój! Vzhůru do dalšího pokusu. Držím palce.
@julie74 Čus,,matko.
@Maya9876 píše:
Byla jsem v Kolíně. AMH 0,12, FSH 27
To FSH je fakt blbý.
Zkus tu projít diskuzi, někomu se FSH srovnalo, ale nebyl to takový mazec. Juli, ty máš pamatováka, kdo to byl? Králi? Nebo se pletu?
@Lucake píše:
@Lindapynda to bude nejlepsi pockat na ten aktualni HP
Já vím, ale vrtá to ve mě a i když nechci porovnavám příběhy. Jenže si taky nechci delat iluze, že to někomu s možna ještě nižším AMH vyšlo, když u mě nebude s čeho těžit. ![]()
Zkouším kde co, aby se mi ten počet folikul zlepšil, zatím jsem tu zázračnou cestu bohužel ale nenašla. ![]()
@Lindapynda ono samotne AMH urcite neni duvod hned si zoufat, ale prave je treba videt i ty ostatni hodnoty. Ja znam par zazracnych pribehu i s prisernym HP a naopak (treba ja mela vzorny a stejne ani tuk, manzel nekdy vyborny spermio, nekdy uchazejici). Ja mela navzdory dobremu AMH nekdy 2DC jen dva folikuly, a pak zase treba sedm, a pak zase tri. Pocet, ktery byl videt 2DC se potom i oplodnil, takze treba ty dalsi, co se ukazaly po stimulaci, byly stejne k nicemu. Ono je kazde telo jine a i kdyz obecna pravidla plati, nekdy nas poradne prekvapi
@ejbinka Konkretne po Femare je tu tusim dokonce nekolik deti
! Osobne zkusenost nemam, ale sliznici by snizovat nemela…
@ejbinka ja po Femare mladsiho syna, nemela jsem problemy s nicim, ale ja mela sliznici vzdy dobrou
@ejbinka ano, najednou se objevilo vic folikulu, tak to zkusili, ale stejne se oplodnily jen ty puvodni. Femaru jsem mela 2× a 2× jsem byla po ni tehotna, prvni bohuzel skoncilo biochemkem, ale meli jsme tehdy spatny spermiogram
@ejbinka meli jsme PICSI, z domaciho snazeni nam nikdy nic nevyslo. Ziju v zahranici, tady nehradi pojistovna nic, takze jsem nechtela nic nechavat nahode, ja bez doktoru nevidela nikdy nic nez snehobilo
@Lucake
Můzu se zeptat v čem se liší femare oproti clostilu?
Což jsem vyčetla, se uziva femare při PCO a to mi zase nesedí s nízkým AMH? ![]()
Možna tady pletu jablka a hrušky a dělám jedem velký guláš. ![]()