Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ol030124 Fakt super vysledek. To fakt drzim palce, at to vyjde. Krasna minimalka a super, ze nechali dorust. 1,4ng/ml uz je spis vic… ale uplne expert nejsem. Kdybys mela tech embryjem malo, tak bych spis vysrabila a mrazila, ale tobe to radit nebudu, ty doktori to sand maji zmaknute a taky treba vi, jakou jsi mela hladinu predtim-
Mne ten postup s tim mrazenim a hlavne velkymi folikuly delal dr. Smrcina, byl v Cube, ted je IVF Europe, co jsem vygooglila.
Ano, kofein vynechat, nebo minimalizovat. Celta jsem nejake novejsi studie a pry zvysuje potratovost. A pozdeji zas nepusobi dobre na CNS. Nekdo rika, ze 200 mg je OK. Ale problem je v tom, ze od a pod touto hranici je to jen min spatne, jak s alkoholem, lehce se zjisti, co delaji velke davky, jak alkoholu ubyva, negativa taky ubyvaji, ale ze by byla nekde hranice, kde to nedela nic se z zadne logiky moc cekat neda.
@Sim7 píše: Více
Moc děkuji, jsem se snažila
![]()
Já nevím, zítra budu mluvit se svou dr a uvidíme. Dnes mi tvrdili, že je to ok. Nicméně do soboty je ještě daleko a vše může být jinak.
Zatím tedy dám Estrofem a Amelgem a budu čekat.
Alkohol je jasný, jen to kafe…bože.
Placebo ala bezkofein je povoleno? ![]()
@ol030124 Jasne povoleny! Je to hrozne tezke, ale fakt jsou studie, ze skodi…
@ol030124 Blahoželám krásny výsledok! Potom dajte vedieť ako embryjka. Plánujete ET?
@Petra Star píše: Více
Potvrzuji. Muj doktor mi nedavno rikal o vetsich zahranicnich studiich, ktere kofein v tehotenstvi vubec nedoporucuji, ze i male mnozstvi je spatne. Na zaludek jsem si sehnala kolu bez kofeinu…
@Sim7 duchy stále vidím, ale určitě nesílí. Dnes mi brali hcg, tak dám brzy vědět. Ale necítím to. Mám obavu, že mám vadné testy. Testuji mama testy.
Dnes mi doktorka brala krev i na vitamín D. Prý je zjištěná souvislost mezi nízkou hodnotou vitamínu D a endometriózou nebo PCOS. To jsem nevěděla. Tak jen posílám info. Třeba by to někoho mohlo zajímat.
@Laurala píše: Více
Děkuji.
JJ, v plánu je aktuálně ET a případně mrazení a stále nevím zda PGT nebo ne. ![]()
@ol030124 Ja som dala kvôli veku, ale každý zásah oslabuje tak sa z toho ma človek vysomáriť.
@ol030124 ten tvuj progesteron je v jakych jednotkach? 1.4ng/ml mi prijde na transfer dost. Neni to nmol/l? To by bylo cca 0.5 ng/l a to je akorat.
@ol030124 My uz jdeme cestou, ze ne.. abychom embrya neoslabovali.. Kdyz otehotnim, zaplatim si vysetreni krve za cca 10 tisic a z toho zjisti snad skoro vse..
Meli jsme pgt 2 x a nic z toho..
@Wuhu85 píše: Více
Jsem ještě starší a i tak váhám zda je testování ta správná cesta. Do konce týdne mám ještě případně času dost. A nevím jak se rozhodnout. Dokonce prý embrya mají schopnost „odhodit“ některé ty špatné buňky, takže to co by přes PGt neprošlo by nakonec mohlo být ok. A taky jsem přemýšlela co když vyjde mozaika, ta taky nemusí být vadná ikdyž tak vyšla dle testu…teď babo raď.
![]()
@Petra Star píše: Více
nmol/l, takže tím pádem by to mělo být vše ok, že? ![]()
@Sim7 píše: Více
Tak nějak nad tím začíná přemýšlet i můj chlap, navíc PGT si stejně budeme platit, tak jestli není lepší je neoslabit…já fakt nevím, co člověk to názor.
Je to k zbláznění.