Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Sim7 píše: Více
Jasně, to chápu, právě že není na co čekat, proto mě nikdy toto nenapadlo. Myslela jsem, že nejlepší je hned jak je embryjko tak s ním zpět, buď KET nebo ET podle možností.
Nenapadlo mě udělat několik stimulací, mrazit a pak jet KET za KETem.
Ale možná jen trpím provozní slepotou a něco mi uniká. ![]()
@ol030124 Ja mela KET jen jednou a je to uplne jine, nej jit hned na ET.. Je to pohoda.. A navic v centru kde jsem mi i sestricka septala, ze je lepsi telo nechat odpocinout.. a jit na KET.. V pripade transferu ET bych nemohla hned dalsi mesic stimulovat, coz se chystam v kvetnu a cervnu.. a asi srpen a zari.. A budu doufat, ze tam bude.. akorat je to vzdy hrozny nutkani ten ET udelat hned.. V lednu jsem zmenila nazor a misto mrazeni transferovala.. embryo krasne a nechytlo se.
@Sim7 píše: Více
Je mi to vše jasné, z mého jediného IVF mám zatím vyzkoušené i ET i KET, obojí biochemické, ale upřímně při ET jsem se cítila teda víc těhotně než při KET ![]()
Ale možná je to ti tím, že prostě věřím v úspěch, nechci si připouštět, že teď odeberu, oplodním, zamrazím, pak zase a pak budu mít plný mrazák a budu to tam sázet a co když se chytne hned to první, co s tím dalším?
![]()
Promiň, trošku to zlehčuji, ale vlastně nevím co bude… moc si toho člověk nenaplánuje. Mám te'd tu minimálku, tak jsem zvědavá na kontrolu, pak na odběr, pak zda se něco oplodní, pak… vlastně nevím nic. Ani s PGT. Chvíli jsem byla pro, pak zase ne…asi uvidím podle toho co budeme mít.
První dvě embrya byla ukázková, bez PGT a stejně to nedopadlo. Tak já fakt nevím. Říkám si, že zřejmě nebyl správný čas… ![]()
Tak ono asi jde i to to, ze si rikam, ze kdyz by se embryo chytlo a musela jsem nedejboze na potrat, tak tim ztratim x mesicu.. a to uz by mi vajicka taky mohla dojit.. A taky mi doslo, ze cim vic pokusu, tim vetsi sance..
Tak dievčatá, boli sme dnes v Clayo. Strávili sme tam 2,5 hodiny. Pani doktorka u mňa navrhuje dlhy protokol a potom gonal+meriofert alebo čistý Menopur, ale ten asi nezoženieme. Je ešte možnosť Pergoverisu ale ten je o dosť drahší. Ale inak množstvo odpoveda tomu čo robil Texl akurát dlhy protokol. Inak my dnes napočítala 10 folikulov ale to môžu byt asi ešte nejaké zbytkove z minulej stimulácie. Hovorili sme aj s Hlinkom a ten je asi iná liga už. Oni robia niečo ako hybrid kultiváciu či čo keď pomocou umelej inteligencie dokáže rozoznať najlepšie fázy embrya a vtedy je malý predpoklad genetickej poruchy takže PGT nie je treba. Pri horších urobia biopsiu ale nechajú vyšetriť az neskôr v prípade že by ostatné vklady nevyšli. Tých možnosti je viac ale všetko sa bude odvíjať od situácie.
@Wuhu85 To zni skvele… Zustanete tam? I to, ze se vam venovali… A jestli napocitali 10 folikulu, tak muzes mit klidne 8 vajicek..
Jake ti navrhli davky Gonalu/Meriofertu?
@Sim7 no bude dlhy protokol tak najprv si do svalu musím niečo pichnúť (asi u doktora) a potom vlastne 2 týždne pauza a chcú buď gonal 150 + 75 UI Meriofert alebo ak zoženiem 225 Menopur. Ja som čisté FSH nikdy nebrala a he tam možnosť si zobrať aj ten pergoveris. Ale je drahší čo mne az tak nevadí keby bol účinnejší
@lucypaja ja mám také zmiešané pocity z dlhého protokolu. Sa bojím že to je už väčší zásah
@Wuhu85
Já naposled měla dlouhý protokol s depotní injekcí (3mesice v přechodu!) 300j puregonu (jen. FSH) + 75j menopuru a naprosto bez reakce. AMH 0,8.
Jinak pergoveris je údajně nejlepší lék, ale zas jak komu sedne. ![]()
@vbg tak ja nereagujem ani pri krátkom protokole. Ale tej injekcie sa teda bojím dosť. Tie vedľajšie účinky čo tam píšu sú dosť odradzujúce.
@Wuhu85-v tomhle neporadím, neznám to, ale snad holky, co toto zažily poradí, podpoří
@Wuhu85
No připrav se že se ty tři měsíce nevyspis. Měla jsem strašně návaly horka.
Plus teda tři měsíce bez MS, takže když mi to stopli a měla jsem začít s minimálkou tak jsem musela dlouho čekat na MS…za mě nic moc ![]()
@vbg z jednej injekcie? No veľmi da mi do toho nechce teda …