Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Laurala Ale jo niečo slabé to je. Koľko ste dní po transfere?
@Wuhu85 no to je prave to. Ja nemela ani OPU. Nemohli se dostat k folikulu, tak mi jen rekli, at se snazime doma. OPU mela probehnout pred dvanacti dny.
@Laurala Zkusila bych zítra test, jestli bude silnější (a držím pěsti, aby byl), tak je to jasné…
![]()
@Laurala něco tam vidím, já jsem ducha vykoukala snad i 13den po ovitrelle, ale mnohem světlejšího… tak třeba jste to nakonec zvládli sami
testuj dál
@Laurala Tak to vypada, ze jste se snazili efektivne! Moc ti drzim palce! Po ovitrelle to nebude 😊
@ol030124 Fakt uzasna uroda! Mozna priste dam tez 2-0-2 letrozolu misto 1-0-1😊 Drzim palecky at dozraji i ty 14 mm!
Na co pichas 2 x decapeptyl? To jsem nikdy nedelala.
@Petra Star Tak u nas treba na kavicce zavislost je 😂 Ja doufam, ze mi ten detox a protizanetliva strava pomuzou, abych nemusela potreti brat kortikoidy.. Ted je jeste beru, ale za mesic max je vysazuji..
Holky braly jste nektera kirtikoidy jen pri transferu? Mi to prijde lepsi nez je dlabat pul roku.. v obliceji jsemmuz otekla a i telo.. je to silene..
@Sim7 píše: Více
Díky. Uvidím kolik jich nakonec bude. Ty velké už možná budou moc. Ale prý by celkově mohly být vajíčka kvalitnější, když je stimulace mírnější.
Břicho mám jak balon, už mi to vadí i při sezení ![]()
Klidně příště zkus, když to v CARu nebude vadit… ![]()
Decapeptyl netuším - prý je to nějaký booster, ale třeba @Petra Star bude vědět proč. Dnes jsem byla ještě na progesteron a taky nevím proč to dr. v pondělí chce vědět.
Napadá mě kvůli přípravě na ET? Aby věděla kolik Amelgenu, případě Prolutexu atd.?
Protizánětlivou nemám vyzkoušenou, ale když jsem před pár lety začala jíst nízkosacharidově, tak nejen že jsem zhubla, ale hlavně se mi upravila pleť, alergie zmizely a hlavně - od té doby mám pravidelný cyklus 28-30dnů, místo 45-90
![]()
Takže za mě je strava skutečně lék na spoustu neduhů.
@Sim7 Ja mam take vysoky prijem kofeinu, ale behem snazeni je potreba to minimalizovat. Mela jsem skoro abstak, ale dala jsem to behem tehotenstvi na skoro na nulu
Ted uz v tom zas „litam“ ![]()
Zvysuje riziko potratu a zda se, ze i poskozuje intelekt ditete. Postupne se ve studii snizuje a snizuje maximalni doporucene mnozstvi. Takze fakt vynechat kafe, colu, caje… Ten kofien vadi i v pokrocilem tehotenstvi, zustava dele v tele.
Ten decapetyl je to same, co dipheline - na zacatku podavani donuti telo produkovat vice FSH a LH (agonista). Pripad, kdy se poda spolecne s ovitrelle, uplne neznam (nekdy se podava misto ovitrelle na spusteni ovulace), mozna to muze kompenzovat, ze antagonista tvorbu LH blokoval a trochu to na konci vratit „do prirozenenho stavu“, Trochu mi to smysl dava, protoze antagonista vlastne trochu skodi vajickum tim, ze maji malo LH. Varim z vody, studovat se mi to nechce ![]()
Co ten test? @Laurala Ja bych i zacala verit, ze klaplo domaci snazeni.
@Petra Star Ja uz prave dost informaci o kofeinu tez dohledala.. bohuzel az ted.. ale lepsi nez nikdy. Zacala jsem s kavou ve 12ti a i muj manzel je kafar.. Domluvili jsme se, ze prestaneme na dovolene.. Takze dnes prvni den bez
Mam narocne zamestnani a bala jsem se, ze bych nefungovala.. A po navratu nas ceka stravovani dle instrukci a protizanetlive stravovani u mne.. Alespon se telo trochu uzdravi.. a treba mi to i pomuze 😊 A ty si uzij kavickove orgie
Uz muzes ![]()
@ol030124 Progesteron chteji vedet kvuli transferu.. je videt, ze jsi v dobrych rukou!
Ano, obzvlast, pokud uz jsou nektere folikuly vetsi, tak hrozi, ze se ovulace nastartovala driv, nez sis pichla ovitrele. To se pozna podle hladiny protesteronu, pokud je vyssi, nez 0,7-1ng/ml (jestli si dobre pamatuju), tak je potreba zrusit ET. Neni to totiz jen o tom, ze praskne nejaky folikul, ale deloha se pak zacne diky drivejsimu narustu progesteronu pripravovat pripravovat na transfer driv a pozdeji vlozene embryo by nemusela prijmout - mensi sance. Ja jsem zrovna v takove situaci byla dvakrat (poprve jsem ani netusila, ze tento problem muze nastat, ale dr. v cube to delala automaticky - nechal mi folikuly az na 24 mm) a pak jsem si to hlidala sama v pripadech, kdy to bylo riskantni.
Oni dokonce mrazili embrya hned druhy den, aby je pred KET nechali dorust, zbytek znovu mrazili. Tak ze dvou se mi chytla dve, ikdyz to druhe jsem pri snaze o sourozence potratila (asi) kvuli hematomu, takze u me to urcite nebyl spatny postup. To jsem pak uz nikde nevidela.
Byl 1,3 ale na ET mě chystají, že je to ok.
OPU 7 folikulů a 7 zralých vajíček.
@Petra Star Velké foliky to vydržely.
Ten tvůj postup s mrazením a rozmrazením je tedy zajímavý, to jsem ještě neslyšela ![]()
Ale asi to fungovalo…
A kofein tedy vynechat? To bude těžké.
Není to poprvé co o tom slyším, tak na tom asi fakt něco bude. Ikdyž mnoho studií (zřejmě těch starších) tvrdí, že navadí.
Ještě něco vynechat?
@ol030124 To je krasny vysledek!!! Moc To gratuluji!!! Nechtela by jsi preci jen pockat na ket? Pripadne transferovat drive.. viz informace od Petry …
Kofein, alkohol.. zbytek myslim nevadi..