Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ol030124 treba muj CAR me podminku pro minimalku 75 IU, pak uz by to chteli platit jako plny cyklus.
Treti… nikdy jsem prirozene neotehotnela. A oni to otehotneni ted uz neni na poradu. Navic, s vyhlidkami, ze ve 42 mam vic nez 50% sanci na potrat, uz na to nejak nemam nervy. Kluci se (zstim) milujou a treti sourozenec jim asi nechybi ![]()
@Sim7 ja zacala IVF trochu driv, „uz“ ve 35, prvni dite bylo brnkacka, ale pak to uz tak neslo. Plne cykly jsem mela behem 3/4roku 3 a nic z toho a pak nativy, minimalky, KETy, obcss nejaky potrat, proste bez prestavky skoro dva roky. Ve 40 se mi narodil nas druhy rostak.
Vzjledem k veku je u vas taky potreba jednat a neotalet, ale tp vite a delate. Zbytek je o stesti (ale i o dobre stimulce)
@Petra Star píše: Více
To je zajímavé s tím centrem. Zvlášť když si léky člověk platí sám a to ostatní je přeci plus mínus stejné, ne?
I tak je nádherné, že se vám nakonec podařili dva kluci po takových peripetiích…ale chápu, holčička by byla za odměnu ![]()
@ol030124 Tak v mem centru je to stejne.. ona minimalka se od klasickeho cyklu lisi jen ceńou.. a lekari maji u minimalky pomalu vic prace, tak proto..
@Petra My se potkali pozdeji, do Car jsme sli po 9ti mesicich.. Ale mame dohodu, ze bojujeme jeste rok.. to mi bude 42.. Pak ciste teoreticky muzeme zmenit nazor na darovana.. to bych videla rok 43 jako konecny.. Tech hormonu a leku je moc.. budu muset chodit na vsemozne prevence..
@Sim7 píše: Více
Tak to mám asi docela štěstí na centrum…no jsem zvědavá co z toho tedy nakonec bude…
Ty jdeš tedy v květnu?
My jsme zkoušeli loni v létě plnou stimulaci s Pergoverisem a nic z toho, tak jsme se chtěli na celé ivf vyprdnout, já jsem hodně špatně snášela přístup některých doktorů a manžel nedával vidět mě tak smutnou.. ale nakonec touha po dítěti stejně převážila, znáte to.. a tak teď poprvé zkoušíme minimalku v Olomouci
@Wuhu85 všichni jsou tam moc fajn a opravdu bych řekla, že jim jde o to, abychom měli miminko.
Zatím jsme tam měli několik folikulometrií kvůli plánovaným stykům a byla jsem tam i na průchodnosti. Jakmile dostanu ms, začínáme tu minimalku, takže s ivf tam ještě zkušenost nemám, uvidíme.
Mají to tam dobře zorganizované a sestřičky jsou moc fajn. Nemůžu si stěžovat, ale miminko zatím nemáme no
@linnéa Když ono je prostě důležité najít toho správného lékaře.. a zjišťovat si zároveň informace.. Je dobře, že jste so rozhodli pokračovat.. určitě to vyjde!!
@ol030124 Ano já jdu v květnu.. přesně za měsíc haha dnes 1. DC.. takže iui opět nic.. dvojčátka se nekonají.. Boj pokračuje..
@Sim7 moc děkuji, věřím, že nám to vyjde všem, jen to chce asi fakt tu trpělivost. Kterou například já vůbec nemám
Já jsem zjistila, že mě nejvíc vyhovuje najít si to, co dělá dobře mně. Že nemusím dělat úplně vše,
co se kde dočtu, že někomu pomohlo/ je dobré na plodnost. Já opravdu byla jedno období v bodě, kdy jsem dodržovala úplně vše, co jsem kde vyčetla. Chodila na akupunkturu, pila čínské čaje, chodila na fyzio, nejedla cukr/pšenici/kravské mleko atd atd. Neudělalo me to těhotnou ani šťastnou. To jsem si musela v sobě přenastavit a snad aspoň po psychické stránce jsem teď úplně jinde než loni.
@Sim7 taky budu držet palce
mě doktor po jednom cyklu s Clostilbegytem sliboval dokonce trojčata haha, jsou to ale vtipalci
@linnéa Ono se má hlavně i žít.. protože život je krátký.. Myslím, že se nic nemá přehánět.. já teď už pomaru ubírám vitamíny a tak.. a ponechám jen základ..
@Sim7 máš úplnou pravdu, ale trvalo mi to, si to uvědomit. Málem nás to stálo manželství.
Jinak k těm vitamínům, mně teď byl doporučen Nosifol, ale koukala jsem, že balení, které je na 14 dní/měsíc, podle toho jak kdo bere, stojí 700 korun. To nemyslí vážně? Momentálně beru jen listovku a déčko.