Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: VíceTak každý to máme inak. Samozrejme do nekonečna skúšať je blbosť, ale pri minimálkach tá záťaž by nemala byť tak veľká. Pre mňa je DV i DS tabu a nikdy do toho nepôjdeme. Takže buď to vyjde alebo nie. Sú aj veľmi dobre kliniky ktoré dokážu pomôcť. V Španielsku liečia kmeňovými bunkami vaječníky a majú úspešnosť. Je to o finančných, fyzických možnostiach človeka a je v poriadku povedať, že to niekto nechce. Ja som poslednú stimuláciu znášala veľmi dobre určite lepšie ako pred 5 rokmi. Ale teraz som aj v celkom dobre forme.
@Anonymní píše: Více
A k tej kvalite s tým úplne nesúhlasím. Môže to byt indikátor samozrejme ale úplne to tak nie je. Ja som mala 2 vajíčka a obe to dotiahli do 6 dňa. Jedno nevyhovujúce a jedno je na genetike. Aj keby nevyšla genetika tak ne to úspech. Z rozrmszenych 8 sa mi oplodnili 3 a do tretieho dňa už sa všetky vyvíjali divne. A to som bola o 5 rokov mladšia. Ale teraz mám oveľa lepši životný štýl a žijem celkom netoxický. Takže Boh vie čo na to ma všetko vplyv.
@Wuhu85 píše: Více
Ano, samozřejmě každý má na DV a DS jiný nazor, já jsem si jista, že nemít vlastní dítě, také bych do DV nešla a snažila se za každou cenu o to své, z vlastních vajíček, pokud by tam ta šance byla. Takto mám pocit, že mi za to všechny ty hormony do tela už nestojí, protože musím fungovat pro to své existující dítě. Tedy DV v přirozeném cyklu je pro me a manzela cesta do budoucna, pokud se nezadaří jinak…
@Zuzka907 veď to je v poriadku. Nech si každý robí to čo považuje za vhodné. My to máme takto a do ničoho takého nepôjdeme.
@Sim7-mrzí mě,že to nyní nevyšlo, ale je fajn, že máte další plány a věřím, že něco už konečně vyjde
@lucypaja Dekuji moooc
My mame prave tez dohodu, ze bud nase nebo nic ![]()
Ale nikdy by mne nenapadlo, ze budu toho tolik podstupovat.. Hlavne at to jednou dopadne.. Mame ted plan a to je dulezite.. i to, ze v dubnu mame od CAR stopku.. ted jsme tam byli kazdy mesic ![]()
Zkus ten clostyl.. oni predepisuji ted radeji letrozol, ale pro zeny s PCOS ma pry vyssi uspesnost clostyl.. Zvysi pocet vajicek (snad) a budes mit ovzlku, ale pro jistotu chtej ovitrelle ❤️
@Sim7 tělo si potřebuje oddychnout ale super, že se to hýbe a něco se děje, no kéž by mi něco napsali, prostě to ještě zkusit, děkuji
Tak dievčatá mala som telefonicky hovor s Reprofitom a ešte ma viac zdeptali ako som. Že môj vek je už hraničný a že AMH0,8 už je zle. Tak som jej povedala že by som chcela robiť embryo banking lebo sa pýtala že akože načo chcem odísť z Heliosu. Bože ako klientsky prístup úplne na prd…takže oni nie no.
@Wuhu85 To te teda zdeptali dost. Jako uprimnost je fajn, ale nemusi se to hnat do extremu - asi nechteji, abys jim kazila statistiky
amh 0,8 je uplne pohodova hodnota, pri ktere se normalne otehotni i v tvem veku. Tys mela akorat nejakou spatnou reakci na zvolenou stimulku, ale treba ti jina sedne lepe. Uvidis, co v clayo…
@Petra Star Tak v podstate som už tak napoli v háji, ale môže to nejak inak povedať. Ja som mala vždy vyššie AMH ako počet folikulov. U mňa to je asi skreslene niečím. Ona my aj hovorila že čo vlastne chcem že nechápe. No úplná …ešte Slovenka k tomu takže kazí reputáciu 🙈že 38 hraničný vek teda to by som asi mala nejak osláviť keď už prichádza ten koniec. Ja si nemyslím inak že ty lekári sú zlí ale nedokážu absolútne komunikovať a vôbec nie sú otvorený novým veciam. Som sa jej pýtala na ten rastový hormón no že oni nedávajú ale vie he pacientky si to zaobstaravajú. No proste nemám slov. Ešte pôjdeme do Reprogenesis, IVF Olomouc ale ak sa nám bude páčiť Praha tak sa na noch asi to…veď to bude asi všetko úplne o tom istom.
@Wuhu85 a za jak dlouho budes mit tu genetiku, cas obcas leti rychle, obcas pomalu, tak se ztracim
Ja vim, ze mas mozna mene foliku, ale porad nejake jsou, takze bych nehazela flintu… vim, je to draha sranda, je asi potreba spocitat sance a benefity pri tech priplatkovych metodach. Ja jsem ta posledni, co se vzdava, ve 39 jsem otehotnela asi po 8 ruznych cyklech pri pokusu o sourozence. Embryjek tak moc nebylo a ne vzdy to tehotenstvi skoncilo dobre… Ale nakonec to klaplo a kdyby ne, jeste jsem to nevzdavala.
Ty teda pak premyslis o nejake jine zemi? Spanelksko nebe ty SAE?
Upřímně nechápu, co kolem toho AMH pořád dělají. Mám AMH 2,4. Je mi hodně 40+
MUDr. říká super vajíčková zásoba. Nechci se opakovat, při klasické stimulaci 8 folik, 5 vajíček, 2 embrya. Statisticky norma. A teď když mi dělali reprodukční imunologii, tak jako vadu tam mám psané to vysoké AMH. Podle tabulek bych měla mít asi do 1,1.
Tak co si z toho vybrat? Jaké je tedy správné? Znám holky, které otěhotněli s 0,1 po nativu, protože nereagovali na žádnou stimulaci. Co je tedy ta správná cesta nebo hodnota? Snad jen zkoušet a zkoušet a nepřestávat.
@Petra Star Na genetiku sa čaká aj mesiac. Mala som ju pred dvoma týždňami a k tomu sviatky. Uvidíme no. Tých pokusov bude treba asi veľa ako vidím a čítam v diskusiách. Sem tam sa podarí ženám zázrak ale je to veľmi o šťastí. Zatiaľ uvažujem o Barcelone. V SAE by sme museli byt svoji aj to stojí zbytočne veľa si myslím. Ešte to Clayo dúfam bude dobre a prístup iný…
@ol030124 ja si myslím že oni vidia tu chybu asi vo vsetkom. 2 embryjka sú krásne! Ja mám jedno ale neviem ešte aké bude po genetike. Ja som mala 0,8 a len 2 vajíčka. A z toho 1 embryjko vhodne na mrazenie. Takže to AMH nie je podľa mňa tam rozhodujúce.
Asi jo. Však uvidíš jak pochodíš jinde. Taky to budu zkoušet dál. Pokud je tam matematicky nějaká šance, tak je potřeba asi víc cyklů, aby to vyšlo a to štěstí se na nás usmálo.
@Petra Star A ty ještě zkoušíš nebo to už necháváš náhodě?
Už se tady ve všech těch lidičkách uplně neorientuji, tak se omlouvám. ![]()