Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, sleduji na youtube inertility tv.. A zaujalo mne video o tzv low dose hcg protokol, kdy se picha fsh (bemfola napriklad) a misto lh ovitrelle/pregnyl… Slyseli jste o tom nektera?
Holky chcela by som si znova nechať odmerať hormonálny profil. V pondelok budem mať 4 deň cyklu. Má to zmysel po stimulácii alebo to budem mať skreslené? Môže my niekto vysvetliť prečo mám AMH 0,8 ale mám málo antrálnych folikulov? Resp kedy sa to folikuly dajú najlepšie spočítať? Práve na začiatku menštruácie?
@Zuzka907 myslim, ze to zas tak moc neudelalo. Uvulaci to asi blokovat nebude.
Dipherline 0.1 mg po case vyprazdni produkci FSH a LH, ale po jedne injekci asi ne.
@Sim7 píše: Více
O tom jsem neslyšela. Můžeš k tomu říct víc? ![]()
Vlozit odkaz asi bude zakazano, ale je to infertility tv na youtube.. Da se tam nacerpat spoustu informaci na zaklade studii…. Takze by mely mit vypovidaci hodnotu..Toto video se nazyva ivf cost too high?
Uvadeji v nem, ze se ke klasickemu fsh (gonal, bemfola) muze pripichavat hcg misto LH(pťregnyl, ovitrelle) a ze to hcg v tele vydrzi dele a jeste zvysuje ucinnost fsh, tak se i fsh uziva mene.. Nikdy jsem o tomto neslysela.. byla by to hned levnejsi stimulka pro samoplatce😊
@Sim7 ono v niektorých krajinách je úplne iný postup. Ja mám pocit že v CR robí každá klinika to iste a keď nemáte šťastie a nemáte klasické problémy ako je chýbajúci vajcovod tak by sa malo zadarit. Ak nie tak smola. V Amerike sú povolené lieky s rastovým hormónmi ktoré podporujú rast folikulov a sú s nimi dobre vysledky. U nás sci-fi ako ipamorelin, omnitrope a podobne
@Sim7 ja teraz hodlám vyskúšať infúznu terapiu čo mám info zo zahraničia že kliniky aj to aplikujú. Ako sa spoliehať len na stimuláciu je malo v našom prípade si myslím.
@Wuhu85 A v cem tato terapie spociva?😊
Jinak souhlasim s tvym nazorem.. ze tady se jede porad to same vsude..
@Sim7 No od tých liekov rastu folikuli u žien ktoré nereagujú na liečbu a majú potom fakt viac folikulov.
@Wuhu85
Já jsem myslela že každá žena má při narození daný počet vajíček. ![]()
@vbg To áno, ale oni donútia tie vaječníky aby produkovali viac. Aspoň ja tomu nejak tak rozumiem. Bola som na izbe s pani ktorá mala s AMH 0,6 12 vajíčok. Takže niekedy fakt tie vaječníky sú viac aktívne.
Ahoj holky, podstupovala některá minimální stimulaci bez Clostilbegytu? Mám nízké AMH 0,3 a partner špatnou morfologii. Hledám centrum, kde bych mohla podstoupit minimalku ale bez Clostilu (měla jsem po nem cysty)🙁.