Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4844
1.4.24 20:25

@Sim7 ono se vzdy nejak brani predcasne ovulaci bud se pouzije antagonista (cetrotide, olgalurtan) nebo agonista (dipherline). (jen u nativu ne)
I tak se muze stat, ze to „nevydrzi“, ikdyz se to teda nedeje cato, tak se Ovitrelle picha pri 19mm, coz je takova " jistota". Ale zas je mene zralych. Pokud se jde na vetsi foliky, je dobre v den ovitrelle nabrat progestron jinak vse mrazit. Ale to uz se tu diskutovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
1.4.24 20:40
@lucypaja píše: Více

Tam je riziko, ze to z DV bude vyrazne jine nez prvni dve deti. Treba si to ted nemyslis, ale mohla bys k nemu mit i jiny vztah. Ja se ve vasem pripade fakt spis priklanim k nazoru tveho muze. Ikdyz ty to vidis hlavne jako pohodlnost, ja tam vidim i realne obavy. DV nejsou nejake zbozi, je to kus cloveka. Neodmitam to, jen je k tomu potreba rozvahy a smireni se s dusledky celeho procesu v ramci celeho paru.
Co si o tom popovidat s nejakym psychologem? Muzes se proste pomalu smirovat se situaci v jake jsi nejak pepnout to nasteveni, v jakem jsi. ZT ve veku 40+ je spis realita nez smula, takze te to muze jeste potkat vicekrat, pokud vubec otehotnis. Pripadne dite bude uz jen mily bonus. Vyhra v loterii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20476
1.4.24 20:56

@Petra Star při příchodu ms se nehroutím, beru to jako možnost dalšího snažení, pokud by absolutně dítě nechtěl, asi by se chtěl chránit, spíš počítá s tím, že už to nevyjde, mladší syn chodí k psycholožce mohu zkusit s ní promluvit, ale ještě bych počkala až se mi sníží hodnota šž a co se bude dít, děkuji za slova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
1.4.24 22:01

@lucypaja Poznám ženy čo otehotneli v 44 aj v 47. Deje sa to len to akurát trvá a potratov môže byt viac. Veď sa nechranite a uvidíte ako to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20476
1.4.24 22:18

@Wuhu85-mám kamarádku otěhotněla ve 47 a pár holek osobně ve 45,46 přesně buď a nebo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
1.4.24 22:19

@lucypaja ale ono chyba môže byt aj v jeho spermiách. To že tehotniete je dobre. Ja napríklad vôbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.24 07:54
@Petra Star píše: Více

Máš pravdu, že u @lucypaja bych se také spíše priklanela ke smíření se se situací. Jen poznámka k DV - já třeba o DV velmi reálně do budoucna uvazuju, je mi aktualne 34, proto píši do budoucna. AMH 0,3 + horší spermio. Ovulace probíhá, nicméně vajicka už nejspíš vzhledem k AMH nebudou moc kvalitní. Zkoušela jsem nativ, poprvé se vajíčko ani neoplodnilo, podruhé se embryo druhý den rozpadlo. Nicméně děti s manželem už máme z předchozích manželství (respektive on dvě, já jedno) a kazde z těch děti je naprosto, ale naprosto odlišné od těch ostatnich. Jak vzhledově, tak povahově….Takže u DV bych ani nechtela, aby bylo dítě,,stejné” jako případní sourozenci. Ono to podle mě ani nejde, každé dítě je naprostý originál ( a to fakt mluvím z vlastní zkušenosti). No a vlastní dítě si taky neporodis s tim, ze bude krásné, hodné a bezproblemové. Respektive své bio dítě nadevše miluji, ovšem bezproblémové není a někdy nás ta výchova stojí hodně sil.

• Citovat
  • Upravit
20476
2.4.24 08:30

@Wuhu85-to mě mrzí, že se vám nedaří těhotnět věřím, že najdete řešení a miminka se dočkáte @Anonymní-mám dvě děti a také je každé úplně jiné jak vzhledově, chování, vývoj prostě jedno je hodně na stranu tatínka druhé na mě a i vzhledově jsou namíchané oči po mě, vlasy po otci a opačně, jako hodně mladá sem žila s mužem, co měl dítě ve své péči a nevadilo mi to, i sem byla smířená, že kdyby partner souhlasil, když sem ještě neměla nynějšího, že budu schopná jít i do pěstounské péče, přesně-nikdy nevíme, jaké se nám narodí dítě a můžeme ho vychovávat co nejlépe, chytne se party nebo něco v životě pokazí a nebudem na něj hrdé, to si nevyberem, pracovala jsem na Detoxu a nebyla vyjímka tam mít narkomana z rodiny lékařů, profesorů i ten narkoman byl vzdělaný…Kamarádka má dceru z darovaných spermií a pak se jim zázrakem povedl vlastní syn a rozdíly nedělá, ale jasně, každý má na to svůj názor a náhled

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
2.4.24 08:46
@Anonymní píše: Více

Málo vajíčok neznamená že sú nekvalitné. Je ich len málo a treba skúšať viac. Všeobecne vajíčka čo do počtu nie sú veľmi kvalitné ale keď ich je viac tak ke tam štatisticky vyšší počet kvalitných. Ja som mala 2 vajíčka a obe to dotiahli do 6 dňa, ale jedno nemalo vyvinutú placentu dostatočne takže nebolo vhodne na mrazenie. Pri tom jednom čakám na genetiku. Pre ďalším cyklom sa chystám na vitamínové infúzie tak som zvedavá čo to dá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
2.4.24 13:04

Ahoj holky, tak hlasim, ze vcera po IUI na testu snehobilo :-( Sice to byl 11 DC, ale asi to zase nedopadlo..

Nicmene jdu z CAR a mam naplanovanou minimalku na kveten.. Kdo do toho tez jde v kvetnu? 😊 Leky mam nafasovany Meriofert a Letrozol a budeme mrazit a sbirat embrya.. V cervnu dalsi cyklus.. pak pauza a v srpnu dalsi..

Bylo to fajn dnes.. Doktor zminil, ze lednova minimalka byla s dobrym vysledkem.. ikdyz samozrejme miminko by bylo nej vysledek.. Tak jsem rada, ze jeste nejsem odepsana..

Vcera uz manzel zminil, jestli uz se na to nevykasleme, ze se nam treba povede doma zazrak.. Nakonec jsme se domluvili, ze to jeste jeden rok budeme zkouset.. A pak se rozhodneme, co s nasim zivotem… ze se treba odstehujeme do zahranici..

@Wuhu85 Mohla by jsi mi napsat prosim vic informaci k tem infuzim?

Holky, nesetkala jste se nektera s tim, ze bez tehotenstvi z bradacek vytekala tekutina pri zmacknuti? Ja myslela, ze to je znak, ze se treba zadarilo, ale evidentne ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
2.4.24 13:09

@Sim7 To vyzerá na vysoký prolaktín. Merali ti ho? To môže byt tiež dôvod k problému s otehotnením. Termín na infúzie mám 16.4 ale asi to presunieme na neskôr. Tiež o tom ešte veľa neviem a idem na konzultáciu. Ja ani neviem ci to v CR niekto robí…Mne konkrétne Meriofert nesadol a ja tu značku už odmietam. Tak dúfam, že ty budeš mať pozitívny výsledok z toho. Ja budem stimulovať asi tak niečo medzi kvetnem a cervnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
2.4.24 13:20

@Wuhu85 Tak to jo.. ja o tom prave slysela prvne od tebe.. 😊

Ja mela Meriofert prvne v lednu a nizka mnozstvi.. Mela jsem 3 folikuly, 2 vajicka..

Je to hold levnejsi lek, ale na principu menopuru.. a ten byl pro mne fajn..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
2.4.24 13:28

Mam vysoky prolaktin ze stresu v praci. To uz mi potvrdili.. Kdyz jsem sla na kontrolni odber, tak jsem dostala instrukce, nechodit z prace, ale udelat si klidne rano doma.. To byly hodnoty ok.. Z neceho ta ivf platit musim no.. grr..

Nicmene ted jsem mela tyden dovolenou, tak to z toho nemuze byt.. asi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
2.4.24 13:38

@Sim7 No neviem či je o tak veľa lacnejší skôr Menopur je nedostupný. Ja by som už Meriofert nebrala je neefektívny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.24 14:08
@Wuhu85 píše: Více

Já mám za to, že AMH značí nejen počet vajíček, ale i kvalitu. Ano, je mi sice,,jen” 34, ale při nativech se vajíčko poprvé ani neoplodnilo, podruhé se embryo rozpadlo hned druhý den (do 3.dne by to měla být vina vajíček) a tudíž si myslím, že ta kvalita nebude moc dobrá. Píšeš, že je třeba to zkoušet a zkoušet. Nicméně popravdě, každý má tu hranici zkoušení přes IVF někde jinde, já už jsem na té hranici teď a to jsem zkusila jen 2 nativy. Před 10 lety jsem podstupovala IVF, bylo z nej biochemické a syn se pak podařil po 3 letech prirozene. To mi bylo 25 a byla jsem ještě mladá a i tak pro mě cely ten proces IVF byl extremne psychicky zatezujici. Nedokážu si představit to teď zkoušet a zkoušet a zkoušet…než ze mě vydolují dobré vajíčko a z nej vydrží dobré embryo. Protože s AMH 0,3 a špatným spermiogramem je to proste sazka do loterie….pro mě osobne je možná lepší uvažovat a jít do DV, protože ta šance je tam o dost vyšší a cely proces mnohem méně fyzicky i psychicky narocny ;) :nevim: …

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex