Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Sim7 bránila tomu endometrióza. Báli se, že něco narušej a bude problém.
@Wuhu85 holky, mě už nic nepřekvapí. Ale moc možností už mi teda nezbývá. Teď nevím, jakej postup zvolit dál :/
@Laurala Moc mne to mrzi.. Tak asi pujdes na odstraneni endometriozy? Jako nechat se stimulovat s tim, ze lekar neodebere vajicko, to je vrchol..
@Sim7 Tiež si myslím že to mali už dopredu vedieť jevto nepôjde a nie nechať brat hormony a nič
@Wuhu85 @Sim7 já na jednom odstranění už byla a ve finále je to teď ještě mnohem horší. Tak vůbec nevím, zda do toho jít znovu :/ Nechci se mi absolvovat ani ta operace a bojím se, že se to do*ere úplně. Možná zkusím nějaké endo centrum a uvidím, co mi řeknou. Přemýšlím už i rovnou o darovaném. Možná bych si ušetřila nervy a ve finále i peníze.
Taky to nechápu, já to tušila, už na tom ultrazvuku to bylo vidět, ale tvrdili, že to musí zkusit a třeba to půjde. ![]()
@Laurala určite by som skúsila endocentrum a informovala by som sa o tom ako to liečiť. Určite by som sa aj opýtala ne nejaké centrum čo rieši špeciálne vašu diagnózu resp. Maju s tým skúsenosti
@Wuhu85 zkusím to obvolat, díky za podporu.
Já už to fakt skoro vzdala. Dostala jsem informaci, že polovina vajíček v mém věku bude geneticky špatná a endometrióza je ničí, takže nejsou kvalitní. Proto se bojím, že budu jen prodlužovat trápení.
@Laurala Nepočúvajte ich. Majú odhady a nevedia čo s tým. Moja skúsenosť je že doktor je len názor. Subjektívny názor. Ja čakám na genetiku mojho jediného embrya. Dnes my napísali že si mam zavolať vo štvrtok alebo piatok. Prečo my pre Boha píšu teda v utorok? Ako fakt paka. Nevedia aké to ke čakať na vysledky…
@Wuhu85 moc drzim palce!! Tohle na tom úplně nesnášim, to čekání, stres a někdy fakt nelogický postupy.
@Laurala píše: Více
Ty jo…to je mazec…mrzí mě to za tebe.
Dělali ti to bez narkozy?
A neuvažovala jsi o jiném centru? Alespoň třeba konzultace co dál? Jaký postup zvolit.
Je to fakt síla co se děje ![]()
@ol030124 ano, naštěstí bez narkózy. Kdybych se probudila bez úspěchu, tak bych to snášela asi hůř.
Bylo mi 33, ale s tou endometriozou moc ten věk asi nehraje roli
@Laurala achjo, moc mě to mrzí.. já už těm doktorů nevěřím. Loni když jsem podstupovala plnou stimulaci, rostl mi jen jeden folikul, a to ještě velmi rychle. Samozřejmě jsem si o tom něco nečetla a zjistila jsem, že v takovém případě bude nejspíš folikl prázdný. Na druhém utz jsem byla přímo u primáře. Ten teda jen konstatoval, že mám jen jeden folikul, ale co se dá dělat při mém amh žejo. Já jsem ho s tím zkonfrontovala, že co když je prázdný. Povzdechl si, a prý že mě nechtěl znepokojovat, ale když to mám tak nastudované, tak ano, bude nejspíš prázdný, ale že by byla škoda to nezkusit a do opu nejít. No já blbec nevěděla, že se to dá ještě zastavit a nepřišla bych o pokus na pojišťovnu.. za pár dní bylo opu a folikl samozřejmě prázdný