Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
23.4.24 12:26
@ol030124 píše: Více

Víš, co je k zbláznění? Když po celým tom procesu otěhotníš a zjistíš v 13tt, že tam je genetická vada. Nenechala bych si nevyšetřený embryo zavést, pokud by ho mělo PGD oslabit, tak by stejně nemělo valnou šanci ani bez toho. PGD je k tomu, aby ses vyhnula zjištění vady až v průběhu těhotenství. Nedovedeš si představit, jak bolestný je prožít potrat ve druhým trimestru. Proč neudělat všechno proto, aby ses tomu vyhnula? Já měla jen dvě embrya a stejně jsem je otestovat nechala. A udělala jsem dobře.

• Citovat
  • Upravit
1113
23.4.24 12:51
@Janli píše: Více

Toto chápu a je mi to líto, ale nikdo mi nikdy neřekl, že tím, že je otestované tak je 100%. Nikde jsem tuto info nenašla, platí to na ten základ - down atd. Další vady tam můžou být přeci i přes to, že PGT vyšlo v pořádku…A to s vadou se přeci podle statistik většinou ani neuchytí…
Nebo se pletu? :roll:
Zvažuji prostě jen co je lepší…a stejně z toho moc moudrá nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
23.4.24 12:58

@ol030124 No ja mam prave stejne informace, proto volim aktualne zadne pgt.. I embryo s pgt se nechyti.. nebo pozdeji nemusi byt vse v poradku.. Jeste mas casu dost.. na premysleni.. Ja bych finance na pgt nechala na pripadne dalsi ivf, protoze stat se muze stat vse a je to hlavne o stesti :-(

Mam bohuzel v okoli pripad, kdy se narodilo dite z embrya po pgt a nebylo to dobre.. nechci byt konkretnejsi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
23.4.24 13:29

@Sim7 Fakt ale to asi bola genetická vada nie chromozomálna že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
23.4.24 13:31

@ol030124 Tak mne embryologicka vtedy tvrdila, že vidia chromozomálne zmeny. Že tam vidia keď niečo nie je v poriadku tak som si moje nechala vyšetriť. Hlinka my ale tvrdí že on je schopný na začiatku vývoja vidieť ako sa delí embryjko či je ok. Bolo zaujímavé čo my ukazoval tak uvidím ale ak my budú tvrdiť že nemusím tak kašlem na to. V živote nič nie je 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
23.4.24 13:36

@Janli Je my to ľúto veľmi. Toto by nikto nemal prežívať aj keď sa to stáva :cry:Príde my aj blbé že ženám neposkytujú v tomto automaticky psychologicku pomoc. Veď je to obrovská rana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
23.4.24 16:03
@Wuhu85 píše: Více

Právě a když otěhotníš přírozeně tak nevíš nic a jen čekáš, na krev, utz, screening…Je to těžké.
Na jak dlouho budeš mít ten dlouhý protokol?
Tři měsíce nebo dýl to trvá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
23.4.24 16:07
@Sim7 píše: Více

Chápu…stává se to…
Jak píše @Wuhu85 nic není 100% :(
Tak snad už každá dostaneme tu svou trochu štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
23.4.24 16:23

@ol030124 Nie kdeže. 18-21 DC si pichnem injekciu na zastavenie vaječníkov, čaká sa 14 dní (medzi musí byt menštruácia) a potom sa začne ako pri krátkom protokole stimulovať. Stimulácia môže trvať dlhšie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
23.4.24 17:23

@Wuhu85 Hlasim, ze u mne stimulace, kterou popisujess trvala stejne jako kratky protokol. Jen minimalka byla delsi a kratky s letrozolem kratsi😊

Zacinas take ted? Ze by nas kvetnovych bojovnic bylo vic.. pripadne v cervnu budu tez bojovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
23.4.24 18:41

@ol030124 ano, to je v pohode hodnota progestrtonu pro ET.
Ja mela jednou PGT odber a hned transfer (akorat se stihnul transfer pred prvni vlnou covid, centra pak na ferovku zavreli). Biochemko a pak jsem dostala zpravu, ze melo trizomii. Druhe z toho cyklu proslo, ale taky jen biochem. Pak uz jsem se na to vyprdla. Ja to ale nedelala ze strachu, ale spis ze zvedavosti. Je to proste jak pri prirozenem, riziko odpovida veku. Ja se do screeningu za tehotnou „nepovazovala“, abych pak to zklamani nejak snesla. Mela jsem 2× zamlkle po/okolo 9tt, proste se to stava, je to zklamani, ale proste to pro me nebyla „ztrata ditete“, ale zklamani nadvtim, ze to cele snazeni zacne nanovo…
PGT najde aneuploidity s pomerne velkou jistotou, pak je i tech potratu vyrazne mene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
24.4.24 06:54
@Wuhu85 píše: Více

Aha, tak to jsem nevěděla. Tak to není u tebe tak dlouho. to je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
24.4.24 10:03

Ahoj holky, dnes jsem testovala a nic. Ale tusila jsem to, kdxz 3 dny po sobe byl na testu jen stejny duch. Vysledky hcg budu mit ve ctvrtek, ale to uz je jen formalita. Takze jedu s vami nanovo. Uz mi zbyva pouze nativ a pripadne darovane. Nativ, protoze mam nepristupny pravy vajecnik. Takze budeme cekat, az bude ovulace na levem a z nej pripadne brat. I minimalka uz by byla zbytecna ztrata penez. Nevim, jestli to neni uz zbytecne trapeni. Ale nemuzu se rozhodnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
24.4.24 10:36

@Laurala Bojuj… dokud vajicka mas, tak bojuj.. Pokud to necitis jinak.. Trapeni to je, ale jakmile se dockame, zapomeneme na tu balavou cestu 😘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
24.4.24 11:02

@Laurala
To jsme na tom stejně :roll: taky už funguju na jednom vaječníku

Příspěvek upraven 24.04.24 v 15:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit