Nízké sebevědomí, sociální sítě atd

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.6.21 12:55

@Ayo
Já právě asi žiju na špatnym místě, kde v mém okolí jsou samí krasavci a krasavice s dokonalýma životama :lol: a to myslím vážně. Samozřejmě úplně do toho nevidim, každý má nějaké trable. Ale takhle to na mě od pohledu působí :lol: tráva je vždy u sousedů zelenější atd.
Nadváha lehká asi bude, obézní určitě nejsem.
Můj přítel si ze mě dělá často srandičky.. v tom teď vidím toho zakopanýho psa, že mu nevěřím. Srandy o tom, ať už nejim nebo když by prošla nějaká modelka, tak mě vymění. Samozřejmě jsem mu to řekla, co mi vadí. Už tohle nedělá. Mnohokrát mi řekl přesně to, co píšeš. Kdybych se mu nelíbila, tak se mnou neni. A jak jsem skvělá. Jenže tomu už já nevěřim, když nejsem spokojená ani sama se sebou, jak by se mnou mohl být spokojený on.

• Citovat
  • Upravit
1704
20.6.21 13:18

Tak ale ti jedinci s dokonalým životem zas třeba neumí vypnout, odpočinout, vnitřně je žene nutkání „makej“ a třeba v sobě ani pocit spokojenosti necítí. Takže nekoukej jen zvenku.
Pokud máš kamarádky a sverujete se navzájem, tak víš, za každý někdy něco řeší, každá řeší něco na vzhledu, něčím si není jistá… Něčeho se bojí, něco ji mrzí, něco si nese z dětství…
Zkus fakt min přemýšlet a třeba si raději pusť muziku, zatancuj, maluj, zpivej, vezmi kolo a bez ven, kup si psa a chod na procházky… Nemá cenu se v tom nimrat, spokojenost vychází zevnitr a přijde i k tobě, když budeš dělat, co te baví. Dnes máš volno, tak ho venuj sobě a tomu, co te baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
20.6.21 13:19

Je super, že jsi příteli řekla, co ti vadí. A je super, že to vzal na vědomí a chování změnil.
Myslím, že si ostatní idealizujes, zatímco sebe shazujes. Vsadím se, že v řadě věcí tvůj přítel zaostává za tebou, takže by se taky mohl bát, že ho opoustíš nebo podvedes, kdyby to tak měl nastavené v hlavě.
Z povzdálí nebo Instagramu každý vypadá mnohem líp, to si opakuj každý den, a není to realita.
Tu otrávenost bych řešila na sílu - nebaví mě to a nechce se mi samotné, ale lepší se jít koupat nebo procházet nebo proběhnout nebo cokoli, než proválet den (ale částečně je samozřejmě potřeba i to válení). Z toho pohledu ti to vždycky něco dá, i když tě to přímo netěší.
Já takhle občas cestuju. Sama. Nesnáším to a spouští mi to staré „křivdy“, ale nechci dřepět doma, když už se mi poštěstí urvat čas pro sebe.
Na Instagramu by mi ale všichni záviděli… Život nemusí být přímo šťastný, zvlášť když dá velikou práci jen ho nějak přežít. Za to se neobviňuj. Je nás takových spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
20.6.21 13:20
@Anonymní píše:
@Karolína13210
S tím smazáním to bude super nápad.
A máš pravdu, přemýšlím úplně nad vším a do hloubky. Podvést může každý, ale já si vždycky řeknu, že kdybych byla krásná, hubená, zajímavá.. tak se to nestane a dotyčný by mě měl třeba za bohyni. :zed:
A přijdu si zbytečná, protože nemám 50kg i s postelí, nezvládám procestovat svět nebo studovat v zahraničí a tyhle lidi (nepíšu konkrétně ženy, protože to dělají i muži) jsou daleko oblíbenější a uznávanější.

Tvuj pruser je v tom, ze se porovnavas s okolim. Stanoveni si sve hodntoty porovnavanim se s okolim je typicke pro adolescenty, tak s tim holka modrooka rychle prestan, jses uz dospela. :) :hug:

Kazdy se rodi na svet jako uplnej original. Nastesti. Predstav si svet samych kopii, hrozna predstava, vid? A pritom homo sapiens ma nevkusnou potrebu se zarazovat do stada a byt jednou z milionu kopii.

Kazdy ma jinou povahu, rodinne prostredi, vychovu, moznosti, start, atd, takze porovnavat se ani nejde, je to nezmysl.

Ty jses jeden jedinej original na svete, nadherny, osobity original :kytka: :hug:, nikto takovy neexistuje. V tom je tva jedinecnost a muze byt tve kouzlo, tvuj sarm… proc chces byt kopie virtualnich sasku ze soc. siti? A myslis, ze jsou stastnejsi? Vzdyt vytrcena perdel na instagramu stesti ani jen nemuze imitovat… :)

Zavist (stejne jak porovnavani), je poradnej nezmysl. Napriklad svobodna a bezdetna zena zavidi vdane zene s detmi a nevi, ze ta vdana pomysli na rozvod, jedno dite ma vecne nemocne, druhe fetuje, manzel na ni kasle a nejradeji by se vystrelila na Mars, aby tomu denno-dennimu silenstvi unikla.

A pak dalsi omyl je, ze veris, ze stastny zivot znamena cestovat, studovat v zahranici, mit prestizne zamestnani, prestiznou adresu.. studovala jsem v zahranici, cestovala co mi hrdlo racilo, umela vydelat penize, ale stesti ti to neprinese, fakt ne, stesti je stav duse… Cestovani te stejne po case unavi, zjistis, ze lide jsou vsude stejni, problemy vsude podobne…co nelituji je, ze ziju pri oceanu, bez more a bez zvirat nemuzu zit, takze jsem se prestahovala na jinej kontinent, mam kolem sebe zvirata, ale jinak cestovani mi uz leze hore krkem.

Kdy bys byla neskutecne krasna a bohata a mela stovky fotek na instaci, stejne te nejakej trouba podvede, pac vernost je o tom, jestli te chlap miluje a milovat nemuze kopii, ale autentickou zenu, protoze je to ona - jedina na sveta a ne nejaka, co se snazi podobat na celebrity, kterym zda se nebesa moc moudrosti a originality nenadelili, jedna jak druha, stejny vyraz, stejny mejkap, stejna slova, stejne banalnej nazor na zivot.

Příspěvek upraven 20.06.21 v 13:40

• Citovat
  • Upravit
18314
20.6.21 13:22
@Anonymní píše:
@Karolína13210
S tím smazáním to bude super nápad.
A máš pravdu, přemýšlím úplně nad vším a do hloubky. Podvést může každý, ale já si vždycky řeknu, že kdybych byla krásná, hubená, zajímavá.. tak se to nestane a dotyčný by mě měl třeba za bohyni. :zed:
A přijdu si zbytečná, protože nemám 50kg i s postelí, nezvládám procestovat svět nebo studovat v zahraničí a tyhle lidi (nepíšu konkrétně ženy, protože to dělají i muži) jsou daleko oblíbenější a uznávanější.

Také záleží kdo to ve skutečnosti píše. Nevěř všemu co se kde napíše, mnoho fotek se upravuje, články o úspěchu jso z 80% blbosti frustrovaných lidí.

Je pro tebe tolik důležité kolik máš” přátel” na fb? Vždyť je to virtuální svět, žij ten svůj skutečný.

Příspěvek upraven 21.06.21 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
20.6.21 13:39
@Anonymní píše:
@Len123l
Přešlo to samo od sebe nebo nastala ve tvém životě/chování nějaká změna?

Prostě už mě to přestalo bavit být stále nešťastná, naštvaná. Prestala sem porovnávat. Jednou sem se zastavila a jen koukala na lidi a zjistila sem ze jsou vsichni stejny, tim padem mi doslo ze i ja sem normalni. Kazdy clovek je krasny. Kdyz sem si to takhle rekla ankednou bylo vse super, najednou byli lidi okolo me taky super a maj me radi. A i chlap super. Vzdycky sem si hledala nejaky paka. Nasilniky, mamanky, nemakacenka.
Vždycky se najde nekdo kdo te bude chtit shodit. To neni o tobe, ty by se snazily shodit kohokoli. V tu chvili me jeho nazor opravdu nezajima. Ja si o sobe myslim ze sem normalni zenska. Miluju svoje telo i stary jizvy na ruce za ktery sem se nenavidela,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
20.6.21 13:43

Zkus se podívat na tyhle podcasty, občas jsou tam zajímavé osobnosti a třeba tě něco z toho zaujme a něco ti to dá.
https://www.kamilapalickova.cz/…ne-podcasty/
Třeba to, že tráva u sousedů fakt není zelenější a že ti výkonní super úspěšní jsou často vlastně dost nešťastní (akorát si nevzpomenu, ve kterém podcastu zrovna tohle zaznělo).
A ještě bych ti doporučila knížku Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda.

• Citovat
  • Upravit
942
20.6.21 13:44

A dost pomaha jit do lesa. Je to Zvlastni ale les je neskutecnej prival energie a totalne uklidnujici. Nejlepe sama a vnimat jen sum a zpev ptaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
20.6.21 17:13

Také nemám žádné sebevědomí a sama sebe nemám ráda (vím, že je to špatně). Přitom mám dvě krásné a zdravé děti, máme postavený barák. Jen s tím chlapem to není takové, jaké bych chtěla. Mám v sobě poslední dobou dost guláš, ale snažím se s tím něco dělat, jen to jde ztěžka :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
20.6.21 19:00

Mám kamarádku, krásná chytrá úspěšná holka. Má skvělou práci, dost koníčků, hubená, vysoká, všechno je super, ale vážný vztah nikdy neměla. Vždy ji jen kluci využili na sex. Druhá kámoška z naší trojice to samé, teď má aktuálně svého profesora z vysoké, který ojede, co se hýbe.. super partie. No a já ta nejošklivější, oplácaná, brejlatá z party mám 6ti lety vážný vztah, spoko život, nemůžu si stěžovat. Není to o vzhledu, je to o sebelásce a sebepřijetí. Spíš než psychology a psychiatry zkus nějakého ozkoušeného kouče. Moje skorotchyně se v tomhle vyzná a díky ní, jsem tam, kde jsem. Mnohem dál než kdybych ji neměla 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
20.6.21 19:08

@PanenkovaMakova Myslím, že chlapi, kteří chtějí vážný vztah, si prostě záměrně vyberou průměrnou holku - nemusí žárlit, bude na ně mít čas apod. Asi cítí, že je to tak pro ně výhodné. Kamarádky z právnické fakulty obyčejnými kluky trochu pohrdají a jsou na tom podobně jako tvé kamarádky.
Zakladatelka vypadá se vztahem spokojeně. Musí něco v hlavě sama přepnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
20.6.21 20:22

Já jen pořád nechápu…přece tlustá neznamená jen že jste „oplácané a nehezké“ oproti štíhlejším..to přece znamená, že když se nepřejídám, jím střídmě a vyváženě, přitom pestře a tělu dávám nějaký pohyb..tak se budu cítit dobře a přitom takový malý bonus bude, že budu mít štíhlejší a zdravější tělo. Proč pořád řešíte jen vzhled?? Přece přednější je zdraví ne? Takhle tím přejídáním a nedostatkem pohybu si nevážíte svého těla.

Jako samozřejmě, jsou lidi, kteří to mají geneticky že jsou štíhlý celý život a můžou jíst co chtějí a nemusí mít ani pohyb..ale na nich to jde taky poznat, že žijí nezdravě. Opravdu vás milé dámy nechápu! Řešíte jen štíhlá-tlustá. Zkuste řešit-chci být zdravá nebo mít zdravotní problémy? Zabijete tím dvě mouchy jednou ranou a navíc si sami sebe budete daleko víc vážit, budete se cítit velmi dobře+sebevědomě atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
21.6.21 08:16
@Anonymní píše:
Ahoj,
vím, že je tady spousta diskuzí na toto téma, ale když jsem vždy nějakou oživila, tak se mi nedostalo odpovědi a můj konkrétní případ se neshoduje úplně s ostatními.
Základem celé této diskuze je mé nízké sebevědomí, od kterého se odráží zbytek. Odmala jsem byla šikanovaná, ze strany příbuzných taky. Buď pro postavu, zájmy, kamarády a později i přítele. Sama sobě se nelíbím. Jsem trochu oplácaná, obličej hezký. Ale rozhodně nejsem ten prototyp dnešních bab z časopisů a instagramu. Je mi 25. Vím, že každý radí, ať se naučim mít ráda sama sebe. Ať na sobě dělám. Ať se zlepším v něčem, najdu si koníčky.
Já chodím pravidelně cvičit, upravila jsem stravu, byla jsem už u tolika psychologů, psychiatrů i jiných terapeutů. Antidepresiva jsem taky brávala. A výsledek nic. Žádná změna s mým sebevědomím. Pořád se cítím jako nula.
Od toho se odvíjí moje chování vůči ostatním lidem. Teď konkrétně mám přítele a strašně mě užírá, že na sociálních sítích lajkuje jiné a sakra pěkné ženy. Rozhodně mu nic nezakazuju, ani to nemám v plánu, ale děsně mi to vadí, sebevědomí mi to ještě snižuje. Díky tomu mu taky absolutně nevěřim. Počítám s tim, že si najde jinou a hezčí, lepší, zábavnější. Přitom já nejsem z rozvedené rodiny, ani jsem nikde neměla takový vzor, že by v mém okolí někdo střídal partnerky podle vzhledu.
Ještě bych dodala, že je ale zajímavé, že já nejdu automaticky do vztahu s tím, že už předem nevěřím. Třeba ex příteli jsem věřila na 100%. Tolik jsem nežárlila, a to jsem na tom byla se sebevědomím stejně. Nakonec jsme se rozešli úplně z jiného důvodu (já chtěla rodinu, on nikdy). Se svým prvním přítelem, se kterým jsem byla 6 let, jsem taky věřila daleko víc než tomu současnému.. a ten mě tedy bohužel podváděl. Což se sama sobě divím, že jsem to tehdá přecházela. Ale zase.. co jsem měla nějaké známosti po něm, tak jsem nebyla nedůvěřivá nebo nešla jsem do vztahu s tím, že by mě nevěra až tak poznamenala. To nízké sebevědomí si sebou vláču už od dětství. Teď je mi 25 let, když mi bylo cca 13, tak jsem docházela i na terapie s rodiči, kde jsem pak brečela a dostávala ze sebe, čím mi ubližujou atd. Taky žádný efekt.
Další věc, které nejsem schopná je to, že bych šla sama na výlet nebo prostě jen tak vypla. Nebaví mě to. Už jsem to tedy se sebezapřením zkusila, ale nic mi to nedalo. Byla jsem otrávená atd.
Proto vlastně i zakládám diskuzi. Dneska je moc hezky, jela bych na nějaký výlet. Ale přítel má práci, kamarádi nemají čas a já nejsem schopná se sama zabavit. Což je další věc. Vždy jsem byla samotář a naopak chtěla být sama. Změna nastala cca před třemi lety, že jsem najednou chtěla chodit na akce, mezi lidi a mít akčnější život. Ale kdybych to dělala sama (jako třeba cestování, jít sama na drink nebo sama do kina) tak mi to nic nedá a budu otrávená.
Cítím se úplně hrozně rozbitá. Nevím co víc. Odborníky jsem už vyhledala.. ikdyž ty terapie probíhaly odlišně, nepomohlo. Antidepresiva nepomohly. Zhubnutí/zkrášlení nepomohlo. Změnila jsem okruh přátel.. nepomohlo. Nové koníčky (malování, učení nového jazyka, masáže) nepomohly.
Pak jsem taky přemýšlela, že jsem asi na někom vždy závislá. Ale to taky nepasuje. 3 roky zpět jsem chtěla vše dělat sama a ani nechodit mezi lidi. Mezi vztahy mám taky pauzy, žádné ze vztahu do vztahu.
Když to po sobě čtu, tak mi to přijde úplně šílený a smutný. Opravdu jak zbytečný člověk. Ještě jsem tedy nezkoušela hypnózu :lol:
A dodala bych, že mám zaměstnání a chodím do školy. Oboje mě baví a zabere to docela dost času, takže to zase neni tak, že bych celý dny proležela doma.
Pokud jste to někdo dočetl až sem, tak děkuji za přečtení a pokud víte o člověku, který to měl podobně jako já nebo jste se v tom sami našli. Tak budu ráda za vaše zkušenosti a jak jste to zvládli. Děkuji

Jsi **. Jak proste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
21.6.21 09:56

@dovles asi tak uplne nereagujes na zakladatelku ze? Jestli ano staci si to precist znova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
21.6.21 11:12
@dovles píše:
Já jen pořád nechápu…přece tlustá neznamená jen že jste „oplácané a nehezké“ oproti štíhlejším..to přece znamená, že když se nepřejídám, jím střídmě a vyváženě, přitom pestře a tělu dávám nějaký pohyb..tak se budu cítit dobře a přitom takový malý bonus bude, že budu mít štíhlejší a zdravější tělo. Proč pořád řešíte jen vzhled?? Přece přednější je zdraví ne? Takhle tím přejídáním a nedostatkem pohybu si nevážíte svého těla.Jako samozřejmě, jsou lidi, kteří to mají geneticky že jsou štíhlý celý život a můžou jíst co chtějí a nemusí mít ani pohyb..ale na nich to jde taky poznat, že žijí nezdravě. Opravdu vás milé dámy nechápu! Řešíte jen štíhlá-tlustá. Zkuste řešit-chci být zdravá nebo mít zdravotní problémy? Zabijete tím dvě mouchy jednou ranou a navíc si sami sebe budete daleko víc vážit, budete se cítit velmi dobře+sebevědomě atd.

I nedokonalé tělo může být zdravé tělo. A problém právě je, že ani se zdravou stravou a pohybem ta dokonalá postava nepřichází žejo :)

Zakladatelko, „přítele“, co do Tebe vandruje, ať už nejíš, a myslí si na modelky, na které nemá, tak vzal zavděk Tebou - tak toho bych asi fofrem vyměnila, to Ti na sebevědomí fakt nepřidá…

Co teda nechápu je, že má někdo problém vyrazit někam sám - to dřepíš doma, dokud s Tebou někdo někam nejde? Já chodím někam sama snad skoro každý den, do lesa, běhat, na cvičení, vykoupat se, klidně si zajdu sama na oběd, na kafe, zkrátka kamkoliv se mi zachce. Když se cítíš divně, dej si na procházku do uší nějakou hudbu, podcast, audioknihu, nebo zajdi do útulku a půjč si na venčení psa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí