Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lindii píše:
@Talunka smarjaa se mi to omylem odeslalo…no mne teda ukrutne boli dole zada a panev, ale uz dlouho, uz tak od 5.mesice, to pak nechci videt…jo a neboli te mezi nohama???Mne priserne, jak kdyz mne tam nekdo nakopal.No davaj nam zabrat miminaci
proto uz ji chci mit venku a normalne se umet hybat, bez nejakyho funeni a bolesti
@Talunka tak ja se holim na sleppo, to je jasny
zatim sem se nepodrizla, sem tam mozna zbyde nejakej chlup, ale kaslu na to
jj otoky mam hlavne kolem kotniku a nartu, to je normalni, jinak jak muze nekdo rict, ze tehotenstvi je krasny, tak asi upadl z jahody na znak ![]()
@Lindii píše:
@Berenikee nespletla sis diskuzi?jestli ne, tak ja to teda vubec nehlidam
nespletla - tak bilkoviny jsou pro plod mega dulezity. a nepanikarim, jen sonduju. tak se to do normalniho tehotneni hodi, ne?
@Berenikee v poho sonduj, ja si delam srandu, ja jen ze se mi to vic hodi do diskuzi o cviceni, to mne pak tzaky ceka ![]()
@Lindii píše:
@Talunka tak ja se holim na sleppo, to je jasnyzatim sem se nepodrizla, sem tam mozna zbyde nejakej chlup, ale kaslu na to
jj otoky mam hlavne kolem kotniku a nartu, to je normalni, jinak jak muze nekdo rict, ze tehotenstvi je krasny, tak asi upadl z jahody na znak
@Berenikee
Hmmm, já jsme nad tím nikdy nepřemýšlela, protože jím všechno. Je teda fakt, že tolik mlíka, co vypiju teďka jsem v životě nevypila! Ale nejvíc bílkovin je v hovězím mase, tvarohu, v luštěninách…to mi říkala odborná v posilovně.
@Talunka jj,jak pises, driv mozna ano, ikdyz u mne prevladalo spis furt nejaky bolistky, nez abych si to uzivala..prvni mesice nechutenstvi a spala sem i za chuze, pak se pridaly bolesti zad, ted otoky, paleni zahy..no nic moc..ale vse ma sve opodstatneni, uz se na porod zacinam tesit ![]()
@Lindii píše:
@Talunka jj,jak pises, driv mozna ano, ikdyz u mne prevladalo spis furt nejaky bolistky, nez abych si to uzivala..prvni mesice nechutenstvi a spala sem i za chuze, pak se pridaly bolesti zad, ted otoky, paleni zahy..no nic moc..ale vse ma sve opodstatneni, uz se na porod zacinam tesit
@Talunka jj mliko pomaha, ale mne uz ani nepomohlo, tak ze obcas zobu Rennie, to jedine muzu. Jinak ja mliko nepiju vubec, jen do kafe a obcas si udelam kakao, jinak nee..ona to tak priroda zaridila, vsechny tyhle strasti pred koncem tehu, aby se clovek na narozeni vylozene tesil, jeste ze diky bohu to je „jen“ 9 mesicu ![]()
Teda ja furt nevim, jestli to mam nejaky min narocny, ale ja nejak zvlast netrpim. Blila jsem jednou, po dvojce vina zapite litrem vody s citronem (a prej ze je citron zdravej
). Chut na nic z toho spatnyho (kafe, cigo, vino) me nepresla, takze trpim spis tim, ze bych to nemela. Zada me boli celozivotne, pac taham od puberty velky prsa…a zaha je des, ale do tech povolenych 16ti Rennie tabletek se vzdycky vejdu. Takze nejhorsi je to, ze mam prehozenej rytmus a do 6ti do rana tu cumim. Pak to ale dospim. Takze spankovy deficit to neni, jen je na palici vstavat, kdyz se takhle v zime stmiva… a v noci clovek prd udela…
Vy jste holky o par tydnu dal (ja 31tt), tak me to mozna teprve ceka??? Kdy se zacina clovek zavodnovat???
@Berenikee píše:
Teda ja furt nevim, jestli to mam nejaky min narocny, ale ja nejak zvlast netrpim. Blila jsem jednou, po dvojce vina zapite litrem vody s citronem (a prej ze je citron zdravej). Chut na nic z toho spatnyho (kafe, cigo, vino) me nepresla, takze trpim spis tim, ze bych to nemela. Zada me boli celozivotne, pac taham od puberty velky prsa…a zaha je des, ale do tech povolenych 16ti Rennie tabletek se vzdycky vejdu. Takze nejhorsi je to, ze mam prehozenej rytmus a do 6ti do rana tu cumim. Pak to ale dospim. Takze spankovy deficit to neni, jen je na palici vstavat, kdyz se takhle v zime stmiva… a v noci clovek prd udela…
Vy jste holky o par tydnu dal (ja 31tt), tak me to mozna teprve ceka??? Kdy se zacina clovek zavodnovat???
No to sme tu vsechny stejne na ty tydny..ja mam termin 7.3. jinak urco je vse individualni..zrova sem cetla vcera rozhovor se Cvancarkou, ze pribrala u prcka 30 kg. a 14 dni po porodu „odteklo“ 20 kg, u nekoho je to fakt jen voda..doufam, ze to budu mit aspon trochu podobny ![]()
@Talunka píše:
Já jsem 31+2Zavodňovat? Já si myslím, že je to individuální…Souseda byla nateklá od 6.týdne a vypadala fakt děsně. Nabrala 30 kg a obsraly to klouby. Takže si užila i porod! A malá byla jako králíček-2600 g.
no to nastve
… ja to sluduju na prstenicku…mivala jsem velikost 52 a ted mam 54, ale jsou dny, kdy mi z nej prstynek sjede jak po masle a dny, kdy mam prst jak burtik ![]()
@Lindii píše:
No to sme tu vsechny stejne na ty tydny..ja mam termin 7.3. jinak urco je vse individualni..zrova sem cetla vcera rozhovor se Cvancarkou, ze pribrala u prcka 30 kg. a 14 dni po porodu „odteklo“ 20 kg, u nekoho je to fakt jen voda..doufam, ze to budu mit aspon trochu podobny
ja vzdycky koukam na ty typy, co jsem jim trochu podobna…ale ani na tom se to neda vypozorovat. Checkovala jsem pribirani Csakovy, Cvancarovy a Tiffani Thiessen… ale hacek bude taky v tom, ze se na mne po porodu nebude moct vyradit nejakej osobni trener
on by mohl, ale pritelova srajtofle by se asi cukala ![]()
Ahojte holky, to se vám to už pěkně krátí, já jsem v 19. týdnu, tak si zatím užívám ten pěknej druhej trimestr
a je fakt že oproti prvnímu je to pohodička a celkem úleva, koukám že ten třetí bude taky lahůdka
![]()