Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo to porodný je síla, musíte se vlést do 18 000 z obou dvou přijmu a bere se to čtvrtletně. Kamoška co rodila tak se do toho nevlezli o blbí 200 a nedostali nic. Takže je to taky síla.
A s těma návštěvama ještě u nás to tak bude že ti blbci tady budou stepovat už druhej den co dojdu z porodnice určitě. Každej bude chtít chovat mimino. A jak psala Talunka:já budu jak nevrlá fena co ji berou dítě. A hrozně se těším až za mnou každej poleze do porodnice.Ono je to sice fajn, ale babička od Luboše hrozně ječí a nezavře pusu takže to bude paráda.
Porodný a všechny ostatní dávky už neřeším, protože bych se musela akorát rozčilovat zbytečně..
Já jsem se strašně přežrala
dělala jsem domácí langoše. Mňamka. A nejvíc vtipný je, že když si je dáte venku někde, tak za něj dáte 40,– a doma jeden vyjde na 5
dobrý ne.
@Tůmička jeee langoše taky bych si dala. Mě dneska není zrovna nejlíp takže je večeře od včera, vykoupu se a pujdu do peřin. třeští mě hlava a mala kope jak o život.
@Mimise já normálně nevařím večeře - jen sobě něco malého k obědu, ale Tomáš jí v práci, takže večeře jsou studené. Většinou chleba, rohlíky, housky, saláty, tousty, vajíčka.. a tak. Jinak ty langoše jsou strašně jednoduchý
bez kynutí
@Tůmička fakt? a jak je děláš? Ja právě znám jen s kynutím tak s emi s tim nechce dělat. No my to máme obráceně obědy máme studený a večeře teplý. Ale dneska se na nic necitim akorát jsme upekla buchtu a pokračovani bude zítra.
http://ekucharka.net/langose ![]()
nejjednodušší.. akorát já dělám menší porci - 300g mouky a 250ml mléka a půl pytlíku sušeného droždí ![]()
Dobrý večer ![]()
Vy jste ukecané
Jen jsem vás proletěla, ale aspoň vám odpovím.
@Tůmička Ta tvá kamoška, jak jí spinká malé tak dlouho, tak to je tou UM. Já byla na pokoji s paní, co malou odstavila kvůli zničeným bradavkám. Ony se budila tak 2× za noc, my 4×
Ta UM zasytí víc, prý. Ale zase, čím starší mimi, tímlepší spinkání a naučení na režim.
JInak to zvládám, nezvládám. Občas se mi i nahrnou slzy do očí, když nevím, co maličká chce a pláče. ZAtím ve mě ještě převládá takové to, že musím zvládnout všehno a to je prý špatně. Těchto 6 týdnů mám myslet jen na malou a na sebe.ALe copak to jde, když máte domácnost a chcete i něco dělat, abyste si nepřipadaly zbytečné? Můj je úžasný, pomáhá, vaří, nechává mě být, ale prostě mám v sobě nějaký blok
Asi opravdu hormony!
Špatné zaspávání a kojení máme od včerejška. Ale já si myslím, že je to tou moučnivkou, co má v pusině. Dneska nám paní doktorka napsala nějakou vodičku, tak vytíráme pusinu a já si i patlám bradavky, aby se jí to nerozneslo ještě víc. Jsou to kvasinky a prý to mají všechny děti. A budu upřímná-nechtěla jsem ji naučit na dudlík, ale pro klid v rodině a vyspání se, jsem ho aplikovala a vyřešila dnešní šílený řev! Díky návštěvě u paní doktorky a následné návštěvě rodičů, malá je pěkně rozhůkaná, protože se nám narušil náš denní režim ![]()
No jo no, prvních 6 týdnů je opravdu náročných-pro maminku i pro mimčo. A nejvíc mě vysírají ty rady od těch slavných návštěv ženského pohlaví. Mamka-v poho. Známé-na zabití!
Asi matky s Nobelovkou za výchovu nebo co! ![]()
Jinak mě dneska paní doktorka potěšila-prý vypadám dobře, vůbec ne jak kdybych rodila
Do riflí se už nevlezu, ale trička a svetříky vracím do šatníku
Rifle zatím nosím těhu, stejně mám ještě trošku bříško a nesmím se nachladit v šestinedělí. Jedny rifle teda obleču, ale to jsou bederky bederní
A konečně jsem ve své fajné bundičce a ne ve stanu
Člověk se cítí úplně jinak ![]()
@Tůmička @Mimise Langoše jsou super, ale já jsem rypák na smažení v bytě, takže takové věci nedělám
Můj langoše miluje, ale na štěstí jim je dělají v práci na oběd. A to poznám, že je měl. Dojde domů, táhne z něj česnek a je mu těžko. No jo, poslední dobou trhá rekordy-5 jich zvládne určitě! Myslím, že jeho žlučník dělá-aaaauuuu! ![]()
@Mimise píše:
Jo to porodný je síla, musíte se vlést do 18 000 z obou dvou přijmu a bere se to čtvrtletně. Kamoška co rodila tak se do toho nevlezli o blbí 200 a nedostali nic. Takže je to taky síla.
A s těma návštěvama ještě u nás to tak bude že ti blbci tady budou stepovat už druhej den co dojdu z porodnice určitě. Každej bude chtít chovat mimino. A jak psala Talunka:já budu jak nevrlá fena co ji berou dítě. A hrozně se těším až za mnou každej poleze do porodnice.Ono je to sice fajn, ale babička od Luboše hrozně ječí a nezavře pusu takže to bude paráda.
@Lindii píše:
Holky nerikejte mi, ze vsem okolo necvakne, ze se prave vratite z porodky a hned by vsichni stepovali u dveri!!!To by pochopi i debil s prominutim?
@Talunka cugec,o tom ze jsou kreteni, to vim, nejsem vcerejsi, ale jen hlupaka mze napadnout stepovat u dveri hned po navratu z porodky..chapu navsetvy v porodnici, kazdy je zvedavy a nateseny se podivat, ale nikdy by ne nenapadlo nikoho orpuzovat hned doma..
sem rada, ze to pekne vychytavate ten rezim, neboj za chvili to bude super, jen mne uz pripada, ze v zivote neporodim to nase decko a dneska ma ta nase prdelka zrovna svatek ![]()
konecne se na nas usmiva slunicko, ale venku je tedy pomerne zima… ![]()
@Talunka No já snad zabarykáduju dveře od bytu aby mi sem nikdo nelezl.Jo ať s epřijdou podívat ano ať si dají kafe, ale ať jsou do pul hodiny nebo do hodiny pryč!!Nemusím obskakovat někoho když otho budu mít plné zuby sama.
a ro že jste byli sami, já to tak mám i teď. Můj totiž se mnou neobědvá má to posunuty takže obědvám sama tak je pro mě svátek když si spolu sedneme i ke kafi. Takže uplně vím jak to cítíš. ![]()
Jinak vsem krasne ranko
spani zas na houno
ale to neni zadna novinka ze jo:)) dnes mam jeste jidlo ze vcera, tak nemusim varit, ale zitra bych mela neco vymyslet tomu mymu muzickovi, aby tu mel co chroupat..zitra tu jeste trochu poklidim a v pondeli rano nastup ![]()
@Lindii už to budeš mít za sebou za chvíli
Já bohužel vařit musím
I když se mi nechce.Se spaním si mužem podat ruce. dneska hrůza. Asi by jsme potřebovali větší postel
Jinak už se tam všichni nevlezeme ![]()
Malá dneska zase od pul 7 od rána vzhuru a musela si dát svojí ranní rozcvičku takže mě nenechala dýl spát.
Můj drahý ještě spí tak mám aspoň klid na uklízení.
Já mám poslední dobou pocit, že mě bere jako uklízečku a vývařovnu. Byli jsem včera večer u jeho otce on se vyzul a z bot mu tekla voda tak dělal jak jim to utře kde maji hadr atd a když tohle uděla doma tak to jen přešlápne a vubec nic. Já měla tlak 300!!
@Mimise no mne mala dela rozcvicku pravidelne vecer pred usnutim, ale takovou, ze to fakt boli, jezisi ja ani radsi nechci vedet jak je velka..
si se mela pred tchanem zminit, ze doma kaluz prekroci a dela ze se nic nedeje..nechapu, ze neberou v tomhle apson ohled, kdyz je clovek tehotnej, clovek se sotva ohne a o uklidu a podobnych vecech ani nemluvim. ![]()
@Lindii No já mu to vpálila doma a to bylo výmluv. Klid???to ani nevím pomale co to je.Zase si říkam ano on vyděláva chodí do práce, ale trochu by po sobě mohl uklízet a přemýšlet. Někdy bych chtěla být chlap.Jsme zvědava dneska. Slibil, že mi uděla přebalovák a ještě se nevyhrabal z postele.To až se do toho pusti tak řekne že to nejde a vykašle se na to.