Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdarec budouci matky, nos tim pribiranim to je individualni a nemyslim si, ze to je geneticky, proste jak se plod vyviji, tak si bere, pokud teda clovek nema hubu v taliri namocenou cely den
ja sem nejvic pribrala v pulce tehu behem dvou mesicu 10kg, jinak sem se taky drzela v norme..jinak vcera doma nalada na bode mrazu, tak sem ani nemela na nic naladu, natoz zapinat pc..mala asi bude nocni sova, to mam „radost“se asi pak vyspim.. ![]()
@Tůmička
Dobré ránko.
No, taky se mi zdá, že to tady stydne. Aaaaach jo
A to se mi zdálo, že jsme tady vcelku fajné ženské. Asi jste si holky našly nové diskuze, co? ![]()
Dneska jsem se po měsíci jakž takž vyspala. Dodívala na Killa Billa, vypla telku a chrněla. Noční procházky na záchod jen 2,rekord. Vstávala v 8 a nemám kruhy pod očima
Ale jakž takž proto, že jsem třetinu noci spala v sedě a zdál se mi pěkně blbý sen-ale za ten může můj chlap.
Včera se tak nějak rozvášnil, jak se mu líbí, že mám s našima takový super vztah a že je má taky moc rád. A že malá bude mít bezva babi a dědu, se kterýma si užije. Ale že jeho matka má taky strašně ráda děti, že bude taky dobrá babička. A bylo by blbé, kdyby byla malá protěžována u našich. Já si v duchu myslela, že bude, protože to jsou moji rodiče a protože i on se s mojima rodičema stýká víc než se svojima. A toto rozebíral u večeře. Tak jsem jen zvedla oči, když zaznělo jméno jeho matky a honily se mi hlavou šílené myšlenky. Říkal-ona děcka miluje. Hlídá i sousedce (mezi náma, takovým stylem, že v létě byla paní v práci, moje drahá tchýně vzala ty 6 a 9 leté děti na koupák a zapoměla si mobil doma a sousedce ani nenechala vzkaz, že má jejich děti. Takže paní přišla z práce domů a 3 hodiny trnula, jestli její děti nejsou náhodou někde pod autem, či utopené v Dyji! Tak je moje tchýně zodpovědná hlídačka.)Uvidíš, že tady bude bývat víc, jak teď…
No a to se pak mi zdálo, že jsem stála v kuchyni a vidím mažela, jak telefonu s tchýní a říká-jo, klidně dojdi. Holky budou doma, já jdu na fotbal. Já v tom snu se opřela o linku, nadechla se a sprostě řekla:Kurva! Jsem 14 dní z porodnice doma a ona už je tady po desáté! To už si děláš prdel, že ju tady zase budu mít. A ty si opět jdeš do prdele! Nechci ji tady, leze mi na nervy! Je šílená! Do všemho mluví úplně zcestně! A ty mě tady zase necháš s ní samotnou!
To byl tak živý sen, že jsem se musela jít napít, uvnitř se mi všechno sevřelo a normálně mi ukápla slza.No,tak doufám, že ten sen se nebude realizovat. Já už z ní mám normálně depky! Asi se budu muset připravit na hádku mezi mnou a manželem, pokud začne svou maminku mi takhle vnucovat. Já ji prostě jen trpím, že je to matka mého manžela. Já si s ní nemám co říct, je hloupá a jednoduchá. A ty její životní rady mi lezou krkem. O svém synovi řekla, že byl hrozně nedobré děcko. Že ho furt bila a zakazovala mu, ale on si dělal, co chtěl. No a tak to dopadlo-ten jejich vztah. A jeho ségra? Já svou švagrovou viděla jednou, max dvakrát. Jako sourozenci se nesnesou, protože sestra udělala na rodiče neskutečný podraz a manžel jí to nikdy neodpustí. No a ta bezva matka neměla ani snahu, ty své dvě děti nějak usmířit nebo dát dohromady.Je jí to absolutně šumák. A její dvě první vnoučata jsou v ústavu, protože měli Westův syndrom a milá švagrová na to neměla nervy.To jí taky maminka nedokázala říct, že by jí s dětma pomáhala. A vím, že s tímto syndromem můžeš fungovat jako rodina. Samořejmě pokud to není nějak až moc závažné. A k této paní já mám být vstřícná a svěřit jí své dítě? Třikrát nasrat!!!
Jéééééžíš. Ještě že je tady to emimino. Aspoň se mám kde vypsat. Mě je normálně, jak kdyby se už něco takového stalo…já se stresuju dopředu! Spíš bych se měla dopředu připravovat na nějaký odboj, ne? ![]()
@Tůmička
Jo a s tím přibíráním. Já, celý život do 57 kg při mé výšce 178 cm. Takže taková postava alá modelína. První jsem shodila na 54 kg, pak to šlo nahoru. Teď mám 68 kg.Ale můžu ti říct, že to není taková hrůza, prostě v bříšku…v životě jsem si nemyslela, že takové číslo uvidím na váze ![]()
@Lindii
No, tak to bylo něco ve vzduchu. U nás taky. A pak ten fajn rozhovor o babičkách u večeře…A to máme být v klidu, že!!! ![]()
@Talunka ahojda,ale nestydne, jen nekdy se clovek na net proste nedostane, jinak neboj, sme stebou!
hele ja se ti vubec nedivim, ze z ni mas panickou hruzu, ja na tohle taky nemam povahu, nejsme flegmous a tocej mne blby lidi..ja vubec trpim, kdyz myho svagrova nas zve na nejaky narozeniny, nebo nejakou oslavu, my na to sporste nejsme a mame radi svuj klid…ted v sobotu sem u svagrovy byla a vydrzela sem to hodinu…vic ani tuk, mela sem hlavu jak patraci balon, jelikoz ty dve male stenice neustale zlobily a vriskaly tak, ze sem si s ni vubec nepopovidala a myslis, ze jim neco rekne???Je stejne stara a je to ucitelka, ona se skazdym kamaradi vcetne svych dvou holek a to je na prasky tri rikam, ja bych je ztriskala na hromadu, ta vetsi uz by mohla mit v 9.ti letech rozum a pohrat si zatim chvili s tou malou (rok a pul) hruza, uz se mi tam na navstevu nechce a nedej boze aby dosly ony k nam…
nejsme zadna tyranka, ale sve deti budu ucit poslusnosti avychovanosti a ne ze se po mne budou plazit a vriskat a delat bordel jak na lesy, kdyz nekdo prijde na navstevu..nikdy sem tak nebyla vychovavana a ani ja to sve deti ucit nehodlamnastesti v tomhle mame s muzem stejny nazor na vychovu, coz je dulezite.
Jinak s emi nic nechce, musim varit, poklidit a jeste mam sluzbu na barak, uz to moc nedavam, ted sme byla pesky na nakupu a jeste na poste, tak sem mela batoh, kabelku a jeste balik v ruce a pred chvili sem dosmajdala a mam toho plny brejle, do obchodu to mame 1km, al euz mne to zmaha proste. ![]()
@Talunka jinak s tou vahou to vubec neres, i tak si zizala, ja sem 57kg mela jednou a vypadala sem jak rachitida, to uz je na mne moc malo, vzdy sem mela tak 63kg a bylo to fajn, hele ted mam skoro 90 a v zivote by mne nenapadlo, ze to na mne vykoukne..hruza des, co ti budu povidat, mam 168cm, ale je pravda, ze nejvic mam taky v brise, nohy jaks takz a neco v zadku a na bokach, jo a prsa mi vyrostla snad o cislo a pul, ty by mohla pak zustat
bude to boj, to shazovat, ale verim, ze hodne bude taky voda, jelikoz mi dost otekaly nohy, tak se modlim, aby to nejak rozumne slo pak dolu… ![]()
Omlouvam se za preklepy, moje ruce sou rychlejsi a nekontroluju to po sobe, jinak negramot nejsem ![]()
Ahojte holky, tak já zatím od začátku přibrala asi 5 kg, nejvíc na začátku, to jsem jen jedla a jedla, protože jsem měla přímo mega hlad
teď se snažím abych moc nepřibrala, ale je mi jasný že to ovlivním fakt jen z části, tak se sanžím jíst tak akorát, nic si vyloženě nezakazuju a uvidíme jak to dopadne
dnes sjem byla na psychiatrii na kontrole, tak mám doma zásobu léků, v květnu se mám přijet ještě ukázat než porodím, prý mi napíše do porodnice papír pro doktory, aby počítali s tím že mám tyhle problémy, a že mám vyšší riziko poporodní deprese a různých dalších libůstek, který mě na konci těhu můžou potkat, a upřímně jsem za to ráda, nesnáším, když se vždycky za to jak na tom jsem musím někde skoro omlouvat, a vysvětlovat co a jak, mám úžasnou paní doktorku ![]()
@Talunka ty tu tchýni budeš muset nějak vytěsnit
nebo těz ní klepne, manželovi bych to prostě vysvětlila, že se nehodláš hned po porodu nervovat, chudák ty a mimino, ještě by se ti třeba mohlo ztratit mlíko
dělám si z toho trochu srnadu, ale opravdu si myslím, že když už se děsíš i v noci, kdy máš bejt v klídečku, tak to není dobrý.
@Lindii ááá, já nesnáším cizí nevychovaný děti, to bych vždycky snad i zabíjela
už jsem měla tu smůlu že jsem viděla fakt i ty největší hajzlíky, jako tenkrát na dovče v českým ráji, asi desetiletej zrzavej pihatej kluk seděl s mámou a její kamarádkou u stolu, a že chce hranolky, máma mu přinesla hranolky. jednu vzal a začal ječet, že to jíst nebude, že to je moc horký a řval na mámu ať mu to vyfouká…máma ani nehla brvou a normálně mu to vyfoukala
ale kluk řval dál, že to pořád pálí, pak se ta máma trochu naštvala, že teda když to nechce tak si to sní ona, vzala si hranolku, kluk zrudnul, vzal tu plastovou vidličku a šel s ní na mámu, že co mu šahá na jíslo, a jak řval! no já měla chuť po něm skočit a jí proplesknout taky, ta ho ani jednou neseřvala, žádnej pohlavek nic…no úplně mi bušilo srdce ![]()
@Talunka Hele o té tchyni bych si s chlapem asi promluvila. Jako prostě že budeš potřebovat klid, zjistit si co a jak, nastavit režim a tak. I když to byl jen sen. Tak bych s tím možná začla. A jí bych nakopala víš kam ![]()
Já mám rodinné oslavy ráda, protože jsme fakt báječná rodina. Hodně držíme pospolu. Moje mamka má ještě bráchu (můj strejda), ten má 9letou holku a pak má ještě ségru (teta) a to má 19letou holku (sestřenka). A já mám ještě ségru. Pak samozřejmě jejich chlapi. A babičky. Ta nesmí chybět. V tomhle duchu se slaví naprosto všechno. Je to fakt úžasný, že vvím, že tu rodinu tu mám. A rodina mýho chlapa je taky super. Naštěstí mám normální tchyni (budoucí).
S těma děckama. Jsem na tom stejně jako vy. Naše holky - sestřenka a ségra (9 a 11 let) jsou pošuci, dělají bordel i rambajs, ale jsou hodné. Stačí je okřiknout a jsou v klidu. Nejsou to takoví ti spratci. Prostě si hrají a tak. Ale vždycky mám sto chutí, když vidím, jak se děcko vzteká a máma je v klidu, je pěkně proplesknout… „chceš se vztekat? Dostaneš na prdel, abys měl proč“ tohle jsem praktikovala na ségru
pochopila to brzo ![]()
A s tou váhou. Já se jen tak ptala
nechtěla jsem v nikom budit špatné svědomí
já začínala na 56, výška 165. Nejmíň jsem měla 51, teď mám 54 ![]()
Holky, já mám nějakou depku…mám přeci být v pohodě, ne? Nějak jsem zalezla do postele a nemíním z ní vylézt. Teda teďka jo, protože mě probudil hlad.
Dívala jsem se na ten dokument Čtyři v tom. Mě aji slza ukápla ![]()
Nemám tam ráda tu jednu maminku-manažerku. Jsou s přítelem jak cáklý. To její těhotenství berou tak nějak-úplně šíleně moderně. ALe jedno se mi líbilo. Byli na dovolené v Kanadě a leželi tam v parku. Povídali si o porodu a tak.Ona ležela a on ji hladil při tom po bříšku. Tak nějak mi přišlo líto, že můj muž na mě ani nešáhne. Kór ne teď, když už mám bříško poměrně veliké. Včera večer si malá protahovala nožky a jednu mi pěkně ukázala. Tak jsem mojemu říkala-chceš si pohladit nožičku nebo počkáš až na březen?-vtip. Řekl, že si počká na březen, že si ještě nožičky pohladí do sytosti. Nedokážete si představit, jak mi bylo. I teď, když vám to písám, tak mám slzy v očích.
@Šalvějka Z poporodní deprese mám taky strach. Tím, co se začíná kolem mě poslední dobou dít. Manžel mě bere jako, že těhotenství není nemoc a vlastně je to tak nějak moje záležitost. Já vlastně už ani nevím jak se moc těší. Vůbec se o tom nebavíme…do porodnice na to seznámení s tím, co nás tam čeká už zase odmítá se mnou jít. Jen před druhýma dělá frajera a velkého zodpovědného tátu. Strašně mě to trápí. Pak se diví, když na něho vyjedu a zeptám se ho, jestli opravdu nemá nějakou bokovku.JSem snad divná já a opravdu mi tak blbnou hormony? Já taková nikdy nebyla.Po prvním rozvodu jsem si řekla, že budu silná a samostatná. A když budu mít chlapa, tak mu to budu naznačovat, že pokud si mě nebude vážit, ať klidně jde, že to zvládnu i bez něj! Ale těhotenstvím se to všechno změnilo…Je mi vážně příšerně. Dělám si to sama?
@Tůmička Taky děláváme takové rodinné oslavy.Jsme rodina, co drží moc při sobě. Hlavně je to teda mamčina strana, protože z taťkovi to tam jaksi moc nefunguje.ALe nějak to neřeší. Vždycky jsme měli úžasné oslavy narozenin.Jen teďka, co došla sestřenka, že je taky těhotná, se to všechno sere. A to doslova a do písmene. Teta jí nedokáže nic říct, ona je absolutně bez zájmu a my, co to vidíme, že to není dobrý, je nám líto toho prcka, co přivede na svět. Proto, když takto sedíme pohromadě se radši o prckách nebavíme, protože podle tety jsem asi divná, když se tak o všechno zajímám kolem prcka a její holka má ještě času dost-je skoro v 6 měsíci…
@Lindii Tak děti, co vysírají taky nesnáším! Máme zrovna i jedno pod náma. Řve od půl 7 den co den.Pak na ni řvou rodiče. Oblíbená otázka její maminky je-Jsi normální? No čekejte odpověď, když jejich malé jsou dva roky.Tak jí zopakuje tak 4×.Pak jí všecho opakuje tak 10× než malá něco udělá…pak malá dostavá záchvat a v baráku to vypadá jak u cigánů! Matka řve, dítě řve, dojde jejich živitel a ten je dá do pucu obě. Bóže, není nad jednu dobře mířenou přes prdel! No já přece nebudu na děcko tak neurvale řvát a ono mě bude mít na háku, protože ví, že řvaní jí nebolí a nebude trestaná. Mám takovou kamošku. Ta na děti jen řve. Když jsem byla u nich, tak syn došel z venku a vyslíkl se na chodbě a první co bylo, tak si pustil dvd a čučel. Kamoška mu řekla, aby si to šel uklidit. malý asi po 3×, co mu to zopakovala dělal že neslyší. Pak odpověděl, že jo.Pak opět ignorace a kamoška rudla v obličeji a ječela. Já se zvedla, vypla malému telku a vzala si ovladač. Řekla mu, že dokud to neuklidí, tak mu ten ovladač nedám. Ondra začal ječet, že jsem blbá. Ok. Kamoška mu začala nadávat ještě víc. Já se jen na něho podívala, řekla, že už mu nikdy nic nedonesu, že se neumí chovat a že tím trápí maminku. Absolutní ignorace. Ovladač mi vzal, kamoška uklidila hadry a sedly jsme si opět do obýváku. Jen mi na situaci řekla-Vidíš, co tě čeká?-Nechtěla jsem dělat zle, ale řekla jsem si v duchu, že mě rozhodně děti přes hlavu nepřerostou…a to je tomu malému 9.Co bude dělat v 15?Zapálí si v pokojíku a pošle matku do p???
Děti!!!Snad budeme opravdu ty důsledné maminky, co vychovají normální lidi, co se za ně nebude muset naše společnost a rodina stydět ![]()
@Talunka ja ti rozumim a od tvyho chlapa to teda neni vubec spravny..jasne porad jsou to chlapi, ale to neznamena, ze uz zapomeli, ze my sme zas zeny..to mne mrzi za tebe, ja mam nekdy uplne stejny pocit, ale ver ze hodne taky ted delaj ty hormony, at chcem nebo ne! Jen chapu, jak moc te to mrzi a tizi, jelikoz cekas miminko s nekym, koho milujes..muj se mne ted taky nechce dotykat a taky kolikrat probehne hadka, ze si mne nevsima a ze uz mne nemiluje, ale neni to tak, oni to ted vnimaji jinak…musime to vydrzet, ono je to pro ne taky nove..nekdy sam aprobrecim celou noc, obcas se pohadame kvuli blbostem, ale ver, ze se na miminka tesej
jinak s tema detma to je sileny, ony ti reknou, pockej, az budes mit svoje, ale to porad neznamena, ze mi dite bude lezt pres palici, sem rada, ze ja ani muj chlap, tak nejsme vychovany a ze muj ji da co proto, kdyz bude zlobit, za to jsem rada, jelikoz vzdy je jeden, co to odpusti a ja myslim, ze by partneri jako rodice meli drzet pri sobe, aby to dite pochopilo, ze kdyz udela chybu, ze prijde trest..a jecenim a mlacenim clovek nic nezmuze, ale kdyz reknu 3× a ona to neudela, dostane lepaka proste a hotovo
@Šalvějka no to je taky smakulada…ja to mam v hlave proste, ze deti mam rada, ale jenom ty hodny, ty fracky nesnasim a fakt se drzim, abych nezakrocila za matku, ktera v tu chvili je asi ve snu nebo v nejaky delirce.. ![]()
Jinak nasi sou rozvedeny, nikdy sem nezazila zadne rodinne oslavy, az s ex pritelem, ty taky, tech je snad 30 a drzi vsichni pri sobe, al emne uz to pak obtezovalo, porad slavit kazdej prd, svatek, narozeniny..jako nci pro mne no, to neznamenalo, ale ze sem je nemela rada..no a s nynejsim chlapikem, tam takhle prave blbne svagrova.
Dámy ja se té tchyně nezbavím!!!Nasačkovala se mi včera na kafe. a dneska že přijede jen na otočku že pojede od kámošky. Už ji mam plne zuby. Včera mě tak nas…
říkala jsem ji jak moje máme objednala krasnj kolotoč nad postel malé a ona s tak ušklíbla. Pak začla, že teda male nějakou tu čepičku obyčeknou asi taky koupí. A at nic nkupuju že až tak měsic před porodem že ještě ted mám čas na všechno. Pak začla jako že ji babička říkala, že se i Luboš(přítel, její syn)těší na malou že si myslela že chtěl taky kluka. Ale že druhej bude určitě kluk. Ja nevim co si počnu dneska až to budu poslouchat znovu. Asi ji omotám nějakej provazek okolo krčku a trošku ji přidusím!!!