Nosíte venku roušky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
25.10.20 14:08
@Baba píše:
Ale to není opravářova starost :nevim: Snad za to dítě mají zodpovědnost jiní. Ústenka opraváře vás nechrání.
A co bych dělala nevím.

Ale já vím. Vzala si ji. Jen to nechceš napsat :lol:
Když realne vidíš to dítě, je to jiné. Nebudeš se pouštět do rozboru na kolik procent chrání a jestli ta procenta stojí za to…

Pochopitelně ti bylo dávno před hnutím antirouška. Dnes by si ji možná opravář nevzal a ještě na dítě plivnul :cert:

Každopádně gratuluji, stala ses doktorkou Elekovou místních antirouškařů. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.10.20 14:08
@Bábrdl píše:
Já pri běhání v chladnu zásadně nosím šátek. Už roky :nevim:

Ja taky. Jinak by mi bolelo v krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
25.10.20 14:09
@krtek93 píše:
Viz výše - oni sami kolikrát nechtějí! Vždyť spousta lidí v tom věku kolem 70 (a to už je fuk, jestli 68, nebo 71) ještě dobrovolně aktivně pracuje. Je by urazilo, kdyby se jim někdo cpal s pomocí a choval se k nim pomalu jak ke stařečkům v LDNkách.

Hrotíš to ad absurdum, nakoupit jim nerovná se jejich izolace doma, ven snad můžou chodit, proč by nemohli? Když se tedy bojíš, že je někdo na parkovišti, kde se lidé míjejí na vteřinu, nakazí, tak jim prostě nakup, nikdo ti tady neříká, ať je zavřeš doma a upoutáš na lůžko proboha :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
25.10.20 14:09
@Aspera píše:
Máš kolem sebe lidi v tomto věku? Oni si to kolikrát nepřejí. Já totiž nikdy mamce nenakoupím tak dobře, jako ona sama. Zvládala to chvíli na jaře, že jsem jí nákupy vozila, ale brzo se rozhodla, že opět musí sama. Takže jak pak na ně, poraď?

Ano, starám se s mamkou o babičku…Já neříkám že maji sedět na zadku doma:-) reagovala jsem na paní co děkovala tem co na parkovišti jako ovce maji roušku kvuli starým rodicum. Buď jdou v. patek v 17h do lidlu s vědomím ze to mohou chytnout nebo jdou nakoupit mimo spicku..babicku vezmu do auta taky, vezmu ji do kaufu- v sobotu v 7h rano nebo přes tyden dopo:-) ale nikdy bych neměla špatný nazor na lidi co ve špičce odpoledne nemaji roušku na parkovištích protoze jsou dal od ostatních nez 2 metry a podle těchto lidí neberou ohledy na ty „staré“ co mezi nimi jsou. Opět jen selský rozum. Já být riziková skupina-tj. 70+ + k tomu diabetes vysoký tlak nebo obezita, rozhodně nelezu ve spicce po pracovní době do obchodu se podívat vo je ve slevě..nebo lezu ale bez komentářů k ostatnim co venku nemaji rousku;-) nic víc nic min;-).
Opravdu situace 17h lidl-banda duchodcu se prebira v jogurtech a resi, který to byl v tom letaku za těch 5,90…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
25.10.20 14:19
@Bábrdl píše:
Když realne vidíš to dítě, je to jiné. Nebudeš se pouštět do rozboru na kolik procent chrání a jestli ta procenta stojí za to…

Pochopitelně ti bylo dávno před hnutím antirouška. Dnes by si ji možná opravář nevzal a ještě na dítě plivnul :cert:

Každopádně gratuluji, stala ses doktorkou Elekovou místních antirouškařů. :palec:

Ale prosím tě, před 10 lety byly dle Prymuly roušky nesmysl… to se jako ta podstata virů natolik změnila, že pan odborník úplně otočil? Nejspíš ne, že?
https://www.idnes.cz/…5_domaci_anv
 https://www.novinky.cz/…ou-ano-20127

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.10.20 14:37
@Hanney píše:
Tak tomu se říká vymytej mozek. Co kdyby tvoji sedmdesátiletí rodiče přestali vymetat kaufland a věnovali se nějaké činnosti posilující ducha a zdraví?

Vymytej mozek máš leda tak ty.
A pro všechny, co mi tady radí, abych vozila nákupy rodičům já…
Dělala jsem to na jaře celý dva měsíce. Bohužel rodiče, stejně jako spousta jiných důchodců zjistili, že sociální izolace je pro ně neskutečně ubíjející. Nemůžou sedět měsíce doma, oni taky potřebujou mít pocit, že žijí a ten nákup jednou týdně je pro ně psychická vzpruha. Nejezdí tam v pátek odpoledne, jedou v týdnu dopoledne. Já jim nemůžu nic zakazovat ani přikazovat, pouze nabízím pomoc a tu nechtějí. V tomhle je chápu. Mladýho člověka ubíjí sedět doma, natož starýho. A takových seniorů je hodně. Proto je převážně na nás, aby byl pro ně pohyb venku bezpečnější. Buďme k nim ohleduplní.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
25.10.20 14:45

Roušku nosím v obchodech, jinde se s lidmi vlastně teď nepotkávám. Bydlíme vlastně v přírodě, lidem se lehce vyhneme.

• Citovat
  • Upravit
18154
25.10.20 14:46

@Janli
To je jasné, že nikoho nebaví sedět doma bez sociálních kontaktů. Ale jestli se o své rodiče bojíš, tak bys jim měla doporučit, ať si nákupy vyřeší jinak a chodí se procházet radši do přírody než do Kauflandu. A stýkají se jen s omezeným počtem lidí z nejbližší rodiny.
Aspoň v této době.
Ono opravdu vykřikovat, že my máme nosit roušky, aby mohli důchodci chodit nakupovat do Kauflandu, je nesmysl. To musíš uznat. Nemám problém si roušku v uzavřeném prostoru dát, ale myslím, že to ty důchodce v tom Kaufu stejně nechrání, když se budou pohybovat v davech lidí s uslintanou vlhkou rouškou.
Teď to není o rouškách, ale o tom, aby se oni sami chránili omezením sociálních kontaktů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.10.20 14:51
@Bábrdl píše:

Každopádně gratuluji, stala ses doktorkou Elekovou místních antirouškařů. :palec:

Hm, hele automaticky ne. Záleží na konkrétním člověku a způsobu podání. Ve špitále ústeku nosím, i v hospicu, když chtěj. Placebo :nevim:

Proti Elekové se ohrazuju, že ústenky nefungujou si může úplně každý ověřit sám - odkazy pod mimořádným opatřením o ústenkách. Žádné silné důkazy pro plošné nošení ústenek nejsou. A to se bavíme o 12-16 vrstevných, ne o těch sranda hadříčcích, co se tu nosí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.10.20 14:54

@bigl už takhle se nestýkají skoro s nikým z rodiny. Tohle je pro ně poslední styk s civilizací. Do přírody chodit nemusí, Jsou z vesnice a mají zahradu. Mě teda přijde naprosto normální si v blízkosti seniorů vzít roušku i když jsem dál než dva metry. Naopak mi nepřijde normální tady vykřikovat jaký jsem frajer, když roušku nenosím.

• Citovat
  • Upravit
30332
25.10.20 14:54
@Baba píše:
Nechat jim jejich zodpovědnost? 8o Vždyť pokud chce ven, ať chodí, když tak jí kup respirátory. Nebo ať nakupuje v eshopu. Hadříky ostatních ji prostě neochrání.Dneska - prodavačka při rovnání ovoce kýchyne, dá si obě dlaně před jednorázovou látkovou ústenku, pokračuje v přehrabávání ovoce. Tohle má dávat smysl?
@Baba píše:
Nechat jim jejich zodpovědnost? 8o Vždyť pokud chce ven, ať chodí, když tak jí kup respirátory. Nebo ať nakupuje v eshopu. Hadříky ostatních ji prostě neochrání.Dneska - prodavačka při rovnání ovoce kýchyne, dá si obě dlaně před jednorázovou látkovou ústenku, pokračuje v přehrabávání ovoce. Tohle má dávat smysl?

Právě, člověk nic nezmůže. Jen doufám, že nic nechytí. Ale co mě stálo práce mamku přesvědčit, že jí aspoň ty těžší věci jednou za čas nakoupím a přivezu. Běžný nákup ani ránu.

No to je to. Nemocní mají být doma a je jedno jestli je to covid nebo rýma. Ono by pak bylo hned líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
25.10.20 14:56

Ano, nosím jí všude, na záchod i do postele, do vany a pro jistotu sebou nosím ven i metr, abych odhadla ten správný odstup, s kolegyní na sebe v práci křičíme na 2 metry a zákazníkum peníze pro jistotu házím, taky používám dezinfekci a po každém zákazníkovi se poctivě myji, což je tak 400 x za den…ruce mám rozežrané, ale to nevadí…protože prostě pořádek a kázeň musí být. S dětmi jsme taky raději každý v jiné místnosti, protože oni jsou ti bezpříznakoví přenašeči, holt je teď ještě tak rok moc neuvidím, ale pořídili jsme si vysílačky a uvažuji i o tom, že do práce začnu chodit ve skafandru a doporučuji to i ostatním, dodržujte vládní nařízení, nechť je vám náš pan ministr vzorným příkladem ;) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
60142
25.10.20 14:57
@Aspera píše:
Právě, člověk nic nezmůže. Jen doufám, že nic nechytí. Ale co mě stálo práce mamku přesvědčit, že jí aspoň ty těžší věci jednou za čas nakoupím a přivezu. Běžný nákup ani ránu.No to je to. Nemocní mají být doma a je jedno jestli je to covid nebo rýma. Ono by pak bylo hned líp.

Obávám se, že tohle ani covid nezměnil - ty nemocné, co trajdaj venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
25.10.20 14:59
@NicknackEK píše:
Ano, starám se s mamkou o babičku…Já neříkám že maji sedět na zadku doma:-) reagovala jsem na paní co děkovala tem co na parkovišti jako ovce maji roušku kvuli starým rodicum. Buď jdou v. patek v 17h do lidlu s vědomím ze to mohou chytnout nebo jdou nakoupit mimo spicku..babicku vezmu do auta taky, vezmu ji do kaufu- v sobotu v 7h rano nebo přes tyden dopo:-) ale nikdy bych neměla špatný nazor na lidi co ve špičce odpoledne nemaji roušku na parkovištích protoze jsou dal od ostatních nez 2 metry a podle těchto lidí neberou ohledy na ty „staré“ co mezi nimi jsou. Opět jen selský rozum. Já být riziková skupina-tj. 70+ + k tomu diabetes vysoký tlak nebo obezita, rozhodně nelezu ve spicce po pracovní době do obchodu se podívat vo je ve slevě..nebo lezu ale bez komentářů k ostatnim co venku nemaji rousku;-) nic víc nic min;-).
Opravdu situace 17h lidl-banda duchodcu se prebira v jogurtech a resi, který to byl v tom letaku za těch 5,90…

Tohle je bohužel reality. Kamarádka dělá v hypermarketu a jak byly vyhrazené časy pro seniory, tak říkala, jediný rozdíl, že v těch časech tam nebyli ostatní lidi, senioři byli v obchodě stejně celý den. A bylo jedno jestli ráno, v poledne nebo večer. Oni musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
25.10.20 15:01
@Baba píše:
Obávám se, že tohle ani covid nezměnil - ty nemocné, co trajdaj venku.

Vůbec. Začalo září, děti do škol a každou chvíli někdo rýmu, kašel atd. Naštěstí u nás to nebyl nikdo s covidem, ale ani nejde je všechny vyhnat domů, byť nejsou 100% zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí