Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
Latudu beru již podruhé a Reagilu jsem taky brala, ale léky na každého působí jinak, já po Latudě nemá žádné NÚ a beru k ní i Quetiapin a Abilify.
@Lollitka píše: Více
Uvažuji nad Latudou. Ani tak mi nejde o hubnutí, ale spíš o ty NÚ. Brala jsem Zyprexu, Risperdal, Abilify, Invegu a vše bylo peklo 😊. Akorát mě brutálně tlumily a strašně jsem přibrala. U některých se mi objevily stropky, to je stáčení očí vzhůru. Jediný lék, který jsem vydržela brát dlouhodobě byl Quetiapin prolong a teď ho budu muset vysadit. Potřebuju fungovat v práci, tak hledám něco co tak netlumí. ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj, no já po Latudě NÚ nemám, beru 74 mg. Netlumí mě vůbec, ale právě večer beru Quetiapin a Valdoxan, abych usnula. „Stropky“ samozřejmě vím, co jsou (okulogyrní krize), mám zkoušku z očního lékařství a znám dost lidí, kteří měli, já naštěstí ne. Zyprexu, Risperdal, Invegu i Abilify jsem taky brala, netlumily mě sice, ale strašně jsem po nich přibrala, tedy jen ne po Abilify a teklo mi hrozně mléko - galaktorhea (Risperdal, Invega). Tak to prober s psychiatrem, třeba by ti Latuda sedla. Držím palce.
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s těmito léky? Nyní budu vysazovat Quetiapin kvůli nežádoucím účinkům. Budu ráda za každou reakci