Nový občanský průkaz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2562
11.4.16 00:43
@Bramborka92 píše:
Ten papírek mám, ale není tam to číslo staré OP. Psala jsem na ČD, ještě neodpověděli, ráno si hold půjdu pro nový OP a budu se modlit. :nevim:

Aspoň to. Jako snad logicky, pokud máš rezervovaný lístek např. měsíc dopředu a mezitím se přestěhuješ, nebudeš přece kvůli lístku ještě měsíc lítat se starou občankou, ne? Třeba jen v Praze by to v případě jiné městs. části byl os-r už kvůli parkovací kartě, školce pro děti atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5144
11.4.16 01:01

Tak s propadlou obcankou by te zroona tak nemuseli nechat jet… Kontaktovala bych dopravce a vysvetlila ze mam novy OP, at to na jizdence zmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.4.16 06:46

Ja myslim, ze z toho delas vetsi tragedii, nez to nakonec bude. Zavolej k dopravci a informuj se, jestli by tim mohl vzniknout nejaky problem a jak ho mas pripadne resit. Ten listek z matriky si vem s sebou, klidne i ty stary jizdenky, ale ja myslim, ze to potreba vubec nebude. Kdyz jsi tu jizdenky objednavala, tak jsi mimo jine mozna tyky pouzila mobil nebo bankovni ucet nebo mas zalozeny ucet s hesly na portalu toho dopravce.. To vsechno muzes pouzit k identifikaci, az tam budes volat.

• Citovat
  • Upravit
101754
11.4.16 08:04
@hani28 píše:
Tak s propadlou obcankou by te zroona tak nemuseli nechat jet… Kontaktovala bych dopravce a vysvetlila ze mam novy OP, at to na jizdence zmeni.

Ale OP s ustřihlým rohem a změnovým papírkem není propadlá, ta je normálně platná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.16 19:11

Nový op

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Známá řeší nějaký problém a potřebuje si vyzvednou nový op ale jelikož neměla doklady v pořádku má tam nějakou pokutu asi 5000. Jelikož bohužel nemá aby to zaplatila hned ale op potřebuje je možnost ze ji doklad vydají na nějaký doklad který bude mít třeba splatnost 14dni nebo musí při převzetí okamžitě zaplatit?

• Citovat
  • Upravit
11559
29.5.16 19:20

Jako že nedostane OP, dokud nezaplatí pokutu? A že si tedy nechá vystavit náhjradní doklad s omezenou platností?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.16 19:25

Ma nějaký zelený papír ale na to má úplnou smůlu cokoli udělat. Měla prošlou op nějaký rok a neměla tam ze je rozvedená a pro žádosti o nový ji dali pokutu. No a řekli ji ze až si půjde průkaz vyzvednout tak musí zaplatit pokutu jenže teď je to na ni moc a op potřebuje tak já tomu prd rozumím doklady jsem měla vždy ok. Tak právě se tady ptám zda to musí platit tam nebo ke možnost nějakého papíru se splatnosti nebo tak

• Citovat
  • Upravit
11559
29.5.16 19:38

Ona už teď má dočasný doklad. To chce dostat nový a nový a nový…? Že by dostala pokutu za neuvedení rodinného stavu v OP si tedy nemyslím. Nemá pas? Na co potřebuje OP? Jen tak, nebo na nějakou půjčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.16 20:25

Kvůli něčemu v bance nevím zda jde o půjčku. Tady jde o to ze za to dostala pokutu má pouze zelený papír který se dává třeba při ztrátě a to není platný doklad. A ne pás nemá potřebuje dva platné doklady totožnosti takže si potřebuje vyzvednout novou op.

• Citovat
  • Upravit
1240
29.5.16 20:59

Docela by mě zajímalo jak někdo může fungovat a vystupovat všude možně s několik let propadlou občankou :nevim: To moc nechápu.

Má kliku, sankce je až 10tis. Dostala to za to že si nezažádala o novou OP po propadnutí a že si nezažádala o změnu OP při změně stavu. Na obou jsou zákonné lhůty.
Také má zákonnou povinnost si hotový OP vyzvednout, jinak dostane další pokutu. Být jí, tak si půjčím třeba od tebe, aby si tu novou občanku mohla vyzvednout a neměla další a další potíže a dluhy u státních institucí. Oni to taky celkem bez problémů předají exekutorům a to by se pak kamarádka asi nestačila divit na kolik se dluh vyšplhal a co všechno by jí zabavili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.16 22:28

No asi to tak dopadne.. Já se raději ptala zda není nějaká jiná cesta jak doklad dostat ale právě si myslím ze to bude muset platit hned.

• Citovat
  • Upravit
5
25.7.21 06:43

Barborka 92

Číslo na nové OP je jiné. Co se týče ztráty OP, lze se podívat na stránky úřadu nebo jim přímo zavolat na bezplatnou linku. Jednou mi ukradli kabelku a za ztrátu OP jsem nic neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
25.7.21 06:51
@1Mikina píše: Číslo na nové OP je jiné. Co se týče ztráty OP, lze se podívat na stránky úřadu nebo jim přímo zavolat na bezplatnou linku. Jednou mi ukradli kabelku a za ztrátu OP jsem nic neplatila.

Protoze existuje dohoda, ze za ukradene doklady se neplati. Drive se bezne stavalo, ze te okradli a jeste sis zacvakala doklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová