Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem manžela také poznala na seznamce a první měsíc, dva to se mnou měl fakt těžký
odepisovala jsem až tak po 2 dnech, po prvním rande mu trvalo další 2-3 týdny než mě přesvědčil jít zase ven a to nebyl žádný covid (vymyslel snídani protože moje výmluva byla, že večer často pracuji, tak jsem na to nemohla říct ne) a určitě to nebylo tím, že jsem ho nechtěla, jen jsem měla hodně práce a nebyla si jistá jestli chci hned do vztahu (můj předchozí vztah nebyl zrovna pohádka).
Vzhledem k tomu, že máš dítě a bydlíte od sebe docela daleko, tak celkem chápu, že to po prvním rande nechce brát hned tak vážně a chce tomu, třeba nechat volný průběh a nechce ti hned slibovat, že se zase hned uvidíte. Navíc teda děláš žárlivou přítelkyni a nevěříš mu a to ještě ten vztah ani nezačal. Mluvíš o něm jako o příteli, ale viděli jste se před měsícem poprvé a teď má snahu si s tebou každý den psát, mě to připadá na začátek jako dostatečné. Zkus mu spíš navrhnout ten videohovor a trochu ubrat, nebýt jako stíhačka a nepsát každý den. Taky pro něj nemusí být úplně jednoduché teď v těch opatřeních přijet, přeci jen nebydlíte ve stejným městě. Pokud pojede za tebou ztratí tím celý den, protože nemůže přespat ani nikde v hotelu a těžko bude spát u tebe, když se vlastně skoro neznáte. Tak co třeba vymyslet něco na půl cesty?
@Anonymní píše:
Hezký večer všem, už si nevím rady proto Vás prosím o názor.
Poznala jsem muže přes seznamku. Viděli jsme se pár dní před tím než začala opatření ohledně covidu. Od té doby uplynul skoro měsíc a my se neviděli. Protože dodržuje opatření a nechce sebe ani mě nakazit. Sice píše že mě chce že to bude vše krásné ale že teď to musíme vydržet. Pak pojedeme i s mým synem všichni na víkend atd. Prostě na jednu stranu vše super až na to že se teď prostě nevidíme. Jenže já začala podezirat že covid je pouze výmluva která se mu hodí.
Když jsem mu to párkrát řekla odpověděl že to není že mě chce atd. Když se ho zeptám kdy se tedy uvidíme odpoví,, uvidíme,, když mu řeknu co když prodlouží stav do vánoc co pak my? Odpoví,, uvidíme,, nebo že když prodlouží,, musíme se vidět,, ale mě to jako odpověď nestačí. Je to neurčité a připadám si už jak blázen. Čekám a nevím na co. Prý mu mám věřit že se uvidíme a že bude mou oporou. Ale já nevěřím. Bydlíme od sebe 50km. Co si o tom myslíte Vy?? Všem moc děkuji.
Dle meho vas zblbnul hezkymi sluvky a ty jeho ciny, ktere zadne nejsou, vas zrejme nepresvedci, ze je to blbec. Proste chcete slyset medova sluvka a staci vam to. Tak hodne stesti.
Příspěvek upraven 12.11.20 v 11:54
Už Ti to tu trochu nešetrně napsali.
Pravděpodobně mu na Tobě až tak moc nezáleží a pokud má pocit, že ho uháníš (na to co je běžné se zdá, že jsi moc rychlá na „po první schůzce“, ale nevím, co přesně mezi vámi proběhlo).
Na Tvém místě bych zvolnil a nechal bych posouvání vztahu víc na něm, pokud nebude vyhovovat Tvému tempu, tak se podle toho zařiď. Spíše se s miř s tím, že ho moc nepřitahuješ. ![]()
Btw, pokud Ti jde o dlouhodobý vztah, tak nějaké hraní a manipulace nemají moc smysl, stejně se to za chvíli projeví.
Pritel?
Pochopila jsem to dobre, ze jste se videli jednou, typek se vymlouva na koronu a ty mu kvuli toho delas sceny? Prosim te vyprdni se na nej, hlavne uz se mu nenabizej, ubrala bych i s tim vypisovanim, at se trochu snazi, pokud ma zajem. ![]()
@Anonymní píše:
Volal ale já poslední týden hodně podezirala a útočila že lže. Takže teď je to týden co jsme se ani neslyšeli.
Ajéje, a to je právě špatně. Chápu že jsi zaláskovaná, ale tohle ho odradí. Ještě jste spolu nic nezažili a ty už na něj útočíš. Je dobrý narovinu říct, že ti chybí a že bys ho ráda aspoň chvíli zase viděla, třeba i v roušce, že ti chybí, ale ne žádné útoky a výčitky. Takhle se mu nedivím, že už nechce volat.
@Taktinevím píše:
Ajéje, a to je právě špatně. Chápu že jsi zaláskovaná, ale tohle ho odradí. Ještě jste spolu nic nezažili a ty už na něj útočíš. Je dobrý narovinu říct, že ti chybí a že bys ho ráda aspoň chvíli zase viděla, třeba i v roušce, že ti chybí, ale ne žádné útoky a výčitky. Takhle se mu nedivím, že už nechce volat.
Tohle mi vlastně řekl. Že bylo vše krásné a pak jsem začala útočit a podezirat. Ze strachu že mi lze jsem to tím asi pokazila.
Já bych řekla, že kecá. A to tak, že by klidně mohl hrát v Prodané nevěstě kecala. Hele, já mám přítele až na Šumavě - a já jsem z Prahy. A normálně se vídáme každý víkend. Tři hodiny ve vlaku… Ale stojí nám to za to…
@Anonymní píše:
Tohle mi vlastně řekl. Že bylo vše krásné a pak jsem začala útočit a podezirat. Ze strachu že mi lze jsem to tím asi pokazila.
A co jsi pokazila, co bylo krasne? Ta jedna schuzka a pak mrkvicka na provazku? Ver svym instinktum, u tohohle pana spisovatele fakt neni o co stat. Kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce hleda vymluvy. Ja nevim, co to je za nesvar, ale nekterym chlapum ze seznamky fakt staci to vypisovani. A tak dlouho te bude udrzovat v nadeji, az ti prdnou nervy, jako se ted stalo. At si trhne nohou, slibotechna.
@Anonymní píše:
no vidíš ![]()
@Taktinevím píše:
no vidíš
Ano ale spíš řeším jestli věřit a čekat nebo ne… Nevim jestli lže to je celé.
@Anonymní píše:
Ano, lže. Nečekat a nevěřit. To to opravdu nevidíš??
@Anonymní píše:
Nečekej. Máš dost času? Zajdi na jinou seznamku, seznam se, vypisuj si, těš se z toho, směj se, bav se. A samozřejmě můžeš i vzpomínat na NĚJ, co asi dělá a jak se má. Ale nikoli čekat se založenýma rukama (slovní obrat). Je pro tebe tak trochu nedostupnej a to tě láká, já to chápu, protože to znám. Ale taky vím že to přejde, pokud to nedopadne a pak se tomu budeš případně smát, že jsi chtěla čekat na někoho, kdo za to / o to nestál. ![]()
Ve mě je pořád asi kousek naivity že opravdu mluví pravdu. Ale už jsem jednou něco podobného zažila. Taky mě takto vodil za nos ale s tím že má nemocného tátu o kterého se musí starat. Vím že bych to měla asi ukončit a zapomenout ale jsem hloupá. Ale pořád si říkám co když je to pravda… Chjo
@Anonymní píše:
kdybys nepsala, že máš syna, tak bych tě tipovala tak na 17 let - mladá a blbá
prosím tě přečti si to po sobě - jsem zamilovaná - do čeho? do koho? do jakéhosi obrázku, který sis vytvořila? ten chlap o tebe nestojí, asi se nudí v této době, tak ho baví si s tebou vypisovat, přítel to fakt není a vztah už vůbec ne
a není co ukončovat, nic ani nezačalo ![]()
Pokud na nej budes utocit, znechutis se mu. Vlastni zkusenost ![]()
Jinak, ja si ted covidem prosel a nebyla to zadna legrace a to jsem relativne mlady aktivni sportovec. A to byl ‚lehky prubeh‘. K chripce to ma dost daleko. Takze si umim predstavit, ze se nekdo boji, pokud ma ve svem okoli nejake starsi lidi.
Osobne si ale myslim, ze bez ohledu na covid, byl ten tvuj utok hrebik do rakve vaseho ‚vztahu‘.