Nový Vinted - co si myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K82
2202
3.12.21 10:07
@LaVoisin píše:
@K82 Zkuste ještě jednou jít na starý Vinted, možná se ještě jednou ukáže nabídka k přechodu na novou platformu a pak se zprávách nebo na úvodní stránce by mělo být tlačítko „převézt účet“ - já to měla tak, že jsem účet převedla a nic se 2 dny nedělo a musela jsem to udělat znovu a pak už to šlo :nevim:

Ok, zkusila jsem a uvidim. Dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
3.12.21 10:38
@K82 píše:
I pres to, ze jsi zaskrtla, ze prodejce jiz zbozi nema 8o?

Zadala jsem tam po dohodě s prodávajícím. Aby paní nedostala negativní hodnocení. Přes zprávy působila moc fajn a navíc je to nový způsob, který se obě teprve učíme používat.

Jsem z toho docela otrávená. Reaguji hned, peníze posílám hned (nejdéle mi platba trvala snad dvě hodiny od domluvy s prodávající, jinak zadávám hned okamžité platby). Přijde mi to hodně nefér.

• Citovat
  • Upravit
jezzz
3.12.21 10:41
@LaVoisin píše:
@jezzz Já zatím prodala přes tlačítko 2 věci, zatím ok. Na Mail přišlo upozornění, balíček zabalím, v konverzaci s kupujícím stisknu „získat přepravní štítek“ a dostala jsem kody do zásilkovny - a pak rychle běžet odeslat, aby se nepropásla ta lhůta :D takže zatím ok. Obě dámy mi dopředu napsaly zda ještě předmět mám a je volný a do rezervace jsem ho pro jistotu nikomu nedávala -nebyla jsem si jistá, co se stane když to udělám, nakonec se stalo, že jedna kupující mi napsala, že věci chce a přes tlačítko, ale do druhého dne do večera ho nezmáčkla a tak to udělal někdo jiný. Takže zatím to jde a takto budu nakupovat i já - nejdřív pošlu dotaz a poptám se po čísle účtu, když bude člověk chtít, abych koupila přes tlačítko, rozmyslím se, zda se mi to po březnu vyplatí a buď se omluvím, že brát nebudu a nebo holt zmáčknu :dance:

Stejně jako ty jsem chtěla koupit kombinézu. Ale tím, že ji paní nedala do rezervace, tak ji někdo rychleji koupil na přímo. Ale asi to bude takto lepší. Domluvit se a pak případně koupit přes tlačítko. V nejhorším o věc přijdu. Jsou horší věci na světě :srdce:

Jsem moc ráda, že i prodejcům to funguje :dance:

• Citovat
  • Upravit
30975
3.12.21 10:51

@jezzz ale ten obchod jsi neměla stornování ty, ale ta paní, co něco inzeruje a nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
3.12.21 10:57

@jezzz jenže u těch kombinéz je ten poplatek třeba 200 Kč. A nakonec jej neplatís ty, jako kupující, ale prodejce, který o to musí snížit cenu, jinak by to neprodal. Příklad, kombinéza Reima, PC 3500 Kč. Mám novou z loňska, dítěti není velikost, prodala bych ji za 2500 Kč. To je cena, že kterou jí prodám snadno. S poplatkem 250 Kč, tedy za 2750 Kč ji již neprodam, proto musím dát cenu 2250 Kč, aby se to tomu kupujícímu ještě vyplatilo. Takže mne jako prodávající ten poplatek hodně štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
3.12.21 10:59
@Cuddy píše:
@jezzz ale ten obchod jsi neměla stornování ty, ale ta paní, co něco inzeruje a nemá.

Vidíš, to mne nenapadlo. Pro příště budu chytřejší, děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
30975
3.12.21 10:59

Jinak já zkoušela koupit věc ze špatně postaveného inzerátu. Paní chtěla výměnu, PC kombinézy 5tis, cenu žádala 100 Kč. Přes tlačítko koupit byla za cca 140 Kč. Obchod musela stornovat paní jako prodávající, to ona nechce zboží prodat, ne já. Já bych ho za tu cenu brala hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
3.12.21 11:02
@Cuddy píše:
@jezzz jenže u těch kombinéz je ten poplatek třeba 200 Kč. A nakonec jej neplatís ty, jako kupující, ale prodejce, který o to musí snížit cenu, jinak by to neprodal. Příklad, kombinéza Reima, PC 3500 Kč. Mám novou z loňska, dítěti není velikost, prodala bych ji za 2500 Kč. To je cena, že kterou jí prodám snadno. S poplatkem 250 Kč, tedy za 2750 Kč ji již neprodam, proto musím dát cenu 2250 Kč, aby se to tomu kupujícímu ještě vyplatilo. Takže mne jako prodávající ten poplatek hodně štve.

Mne se ten poplatek taky nelíbí. Líbí se mi jednodušší systém. Pokud tedy jednodušší bude, to ukáže až čas.

Popravdě, ne každý kupuje Reimu. Na hřiště, procházky a pokud to vyjde na bobování mi stačí obyčejná kombinéza. A tam ten poplatek skutečně hradním já. Dívám se na Marketplace, Sbazar, Vinted. Ceny jsou všude cca stejné. A jsou samozřejmě mnohem nižší než uvádíš ty u Reimy. ;)

• Citovat
  • Upravit
16449
3.12.21 11:34
@K82 píše:
Ok, zkusila jsem a uvidim. Dekuji!

A jak ses dostala starý vinted, prosím tě? I když zadám www.old.vinted.cz, tak nelze server nalézt, takže stránku nelze otevřít… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
3.12.21 12:16
@tulipán píše:
A jak ses dostala starý vinted, prosím tě? I když zadám www.old.vinted.cz, tak nelze server nalézt, takže stránku nelze otevřít… :roll:

Aha, no tak to je divne, zadala jsem prave tu adresu, co ty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
3.12.21 12:28

Možná je to jen o zvyk, ale ja musim říct, ze jsem z toho novyho systému už dopředu otravena :cert:
Naposled jsem nakupovala i prodávala ještě na starým vinted a vždycky 100% spokojenost, všechno pokaždé přišlo jak mělo, rychle, komunikace super …
Tahlee verze, z Toho co jsem si přečetla v těch pravidlech i tady v diskuzi, mi přijde taková uživatelsky,,nepřátelská” nebo jak to nazvat :D
Možná to zkusím, ale spis mě to od nákupu, i vystavování zboží odrazuje :nevim:
Asi se fakt vrátím na sBazar :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
3.12.21 12:35

@Any9 já mám přesně stejnou zkušenost, nikdy jsem na „starym“ neměla problém a tohle mě naprosto odrazuje. Dost jsem nakupovala, ale i hodně prodala, za mě to ani vylepšení nepotřebovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
3.12.21 13:26

@Cuddy Je pravda, že jsem si taky říkala, že u mnoho věcí budu muset dávat levnější cenu aby se to vůbec prodalo. Ona věc za 20kč a k tomu další dvacka za poplatek, mno… to už pak nikdo nebude chtít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
3.12.21 13:28

@Cuddy A jak je to tedy s tou výměnou prosím? U toho „špatného“ inzerátu šlo o to, že měla prostě napsanou nějakou částku jakože na prodej, ale přitom chtěla jen vyměňovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
3.12.21 13:59

@LaVoisin ano, nechtěla prodávat, jen měnit. A na to vinted evidentně již není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák