O2 změna smlouvy bez souhlasu

4749
14.5.18 08:53

O2 změna smlouvy bez souhlasu

Ahoj,

jak byste postupovaly v tomto případě?
Manželovi končila smlouva, chtěl přejít k jinému operátorovi, jsme v zahraničí, takže to byla jasná volba. Volal tam a paní mu řekla, že pošle na poštou nějaký deaktivační kod a on to tím pak zruší. Nic nepřicházelo, tak tam manžel volal, že už má nový tarif a že mu přišla faktura za další zučtovatelné období a že to chtěl zrušit a dopis nikde. Paní mu řekla, že tu žádnou poznámku o ukončení nemá, ale že tu má změněnou prodlouženou smlouvu na neomezenou, ještě o 150 kč dražší než původní tarif!

Tak se nakonec dohodli, že to zruší, ale až za 30 dní, manžel nakonec, že si chce nechat číslo, že přejde na kredit, tu změnu mu ale umožní až za těch 30 dní a ted bude další měsíc zbytečně platit tarif, který nepoužívá, který vlastně zařídila paní bez jeho souhlasu, manžel nerad konfliktní situace a mávl nad tím rukou, že jde jen o měsíc, ale mě to teda štve, jak byste to řešili vy? přece nemůžou bez vašeho vědomí vám prodloužit smlouvu,. ještě dražší tarif, když chcete ukončení. a upřímně, dohodli se na těch 30 dnech ustně, že to pak skončí a číslo zůstane a používatse bude jen jako kredit, když bude chtít nabije, jako aby mu zas za měsíc neřekli, že o ničem neví, já bych tam minimálně napsala mail a žádala vysvětlení jak je to celé možné a at to udělají ihned bez 30 dnech, proč platit další měsíc 900 kč za tarif, který jsme nechtěli a nepotřebujeme ho..stalo se někomu neco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1208
14.5.18 09:01

Klasika jinak takové věci je lépe řešit písemně. Máte pak o tom doklad, že ste podali výpověď. Dřív se dělaly smlouvy, které se automaticky prodlužovali o dva roky. Dnes už by tak nemělo být smlouva se prodlouží ale na dobu neurčitou. Pokud vám ji ale prodloužili na 2 roky pak budete platit bohužel 20% výpalné z ceny celkem která vám zbývá zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
14.5.18 09:06

@Vosma29 jo manžel je v tomhle trošku naivní, ale mě štve, že mu řeknou, že písemne to není nutné, že pošlou deaktivační kod a místo toho..to je fakt.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
14.5.18 09:28

O2, to jsou šmejdi největšího kalibru. Mně kdysi před koncem smlouvy přišla SMS, že pro prodloužení smlouvy si mám zajít na pobočku. Prodlužovat jsem nechtěla, měla jsem domluvený výhodnější tarif u konkurence, tak jsem asi po týdnu šla na pobočku, že to zruším. No a ti hajzlove mi tu smlouvu sami od sebe prodloužili o další 2 roky :zed: Ztropila jsem tam docela divadlo, protože jsem byla neskutečně naštvaná, nicméně pomohlo až volání na O2 linku, sice mi tarif bez pokuty zrušit „nemohli“, ale aspoň se mi omluvili a dali mi slevu, že mě tarif vyšel stejně jako u konkurence :roll: Každopádně tohle si musí člověk fakt hlídat a včas to řešit osobně a písemně, jsou to hrozní šmejdi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.5.18 09:38

@dickys
Všichni dělají všechno proto, aby vydělali. Nechci se jich zastávat, ale to je prostě obchod. Sama jsem u nich a nikdy jinde jsem ani nebyla. A děkuju jim, že mě svými „podrazy“ tak vytrénovali, že si opravdu dávam na všechno pozor a jen tak někdo mě nenapálí. A fakt se mi nechce přecházet jinam a zvykat si na „podrazy“ u jiného operátora. Protože z pohledu zákazníka nikdy v podstatě nebudeme úplně spokojení. Oni na to mají vzdělání, aby s námi zametli a proto se musíme sami o sebe starat a dávat si velký pozor. Vzhledem k tomu, že se nás pokouší obrat všichni (banky, pojišťovny, lékaři, řemeslníci, pokladní atd. atd.) nezbyde nám nic jiného, než být neustále ve střehu. Můžeme si tak stěžovat maximálně na svoji hloupost.

• Citovat
  • Upravit
101911
14.5.18 10:18

@astoret Já nechápu čemu se divíš… Deaktivačním kódem smlouvu nezrušil, tudíž v souladu s podmínkami a s rozhodnutím ČTU přešla na dobu neurčitou, tam povětšinou nebývá sleva za závazek, proto to máte dražší, tedy mu nikdo žádný tarif svévolně nezměnil. A smlouva na dobu neurčitou mívá výpovědní dobu měsíc, takže taky nevím co ti na tom přijde divného, holt když je manžel flink, tak bude mít tuhle smlouvu ještě nějakou dobu, dokud si to nevyřídí, co dalšího k tomu dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
14.5.18 10:22

Mně teď automaticky prodloužili smlouvu u t-mobile, bez souhlasu mi taky změnili tarif a místo 400 platím 700. :cert: Plus ještě doplácím za volání a sms. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
14.5.18 10:30

Nejlepší je, když se člověk nedá, bohužel ne každý na to má čas a náladu :(.
Jsou to šmejdi! Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
14.5.18 10:35
@klára.h12 píše:
Nejlepší je, když se člověk nedá, bohužel ne každý na to má čas a náladu :(.
Jsou to šmejdi! Držím palce :kytka:

A v čem jsou šmejdi, že se chovají v souladu s obchodními podmínkami a rozhodnutím ČTU?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
14.5.18 10:37
@Tamtama píše:
Mně teď automaticky prodloužili smlouvu u t-mobile, bez souhlasu mi taky změnili tarif a místo 400 platím 700. :cert: Plus ještě doplácím za volání a sms. :cert:

Vážně, bez souhlasu Ti to zdražili? :think: Nedávno mě kontaktovali, že mi končí smlouva a nabídli mi novou, dražší.. Řekla jsem jim, že s tím nesouhlasím a že pokud mi nenabídnou tarif ve stejné cenové kategorii, jako jsem měla doposud, odcházím od nich ke konkurenci. No a najednou to šlo, platím asi o 20 korun více, než dříve, ale jsem spokojená, podmínky mi zůstaly stejné.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
14.5.18 10:42
@j.a.n.i1 píše:
A v čem jsou šmejdi, že se chovají v souladu s obchodními podmínkami a rozhodnutím ČTU?

Tak co se týká O2, souhlasím s tím, že jsou šmejdi. To, že jednají v souladu s podmínkami i zákonem je sice pěkné, ale to, že mají povoleno z lidí dělat blbce je prostě vrchol. Setkala jsem se s několika případy, kdy si z lidí udělali dojnou krávu a při sebemenší snaze o ukončení smlouvy ze strany zákazníka se pouze vysmáli do očí. Jednalo se tedy vždy o seniory, není to dle mého názoru náhoda. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
14.5.18 10:42
@nedline píše:
Vážně, bez souhlasu Ti to zdražili? :think: Nedávno mě kontaktovali, že mi končí smlouva a nabídli mi novou, dražší.. Řekla jsem jim, že s tím nesouhlasím a že pokud mi nenabídnou tarif ve stejné cenové kategorii, jako jsem měla doposud, odcházím od nich ke konkurenci. No a najednou to šlo, platím asi o 20 korun více, než dříve, ale jsem spokojená, podmínky mi zůstaly stejné.. :nevim:

Volali mi, ale byla jsem zrovna v práci, tak jsme se s paní domluvily na další den odpoledne. Ona nezavolala, já zapomněla a najednou e-mail, že mi změnili tarif. Brala jsem automaticky, že bude za cca stejnou cenu, teď jsem se koukla a lup, 700. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
14.5.18 10:43
@j.a.n.i1 píše:
@astoret Já nechápu čemu se divíš… Deaktivačním kódem smlouvu nezrušil, tudíž v souladu s podmínkami a s rozhodnutím ČTU přešla na dobu neurčitou, tam povětšinou nebývá sleva za závazek, proto to máte dražší, tedy mu nikdo žádný tarif svévolně nezměnil. A smlouva na dobu neurčitou mívá výpovědní dobu měsíc, takže taky nevím co ti na tom přijde divného, holt když je manžel flink, tak bude mít tuhle smlouvu ještě nějakou dobu, dokud si to nevyřídí, co dalšího k tomu dodat.

no divim se tomu, že když se domluvili, neposlali mu ten deaktivační kod, jak měli, ještě ji diktoval adresu kam doručit oproti trvalému pobytu, protože jsme v zahraničí a pani mu řekla, ano, poznamenávám a dávám do systemu, deaktivační kod, abyste mohl zrušit smlouvu pošleme na tuto adresu, přijde vám do 14 dnů, nemusíte nic písemně zasílat, až budete mít od nás ten kod, zavolejte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
14.5.18 10:46
@Tamtama píše:
Volali mi, ale byla jsem zrovna v práci, tak jsme se s paní domluvily na další den odpoledne. Ona nezavolala, já zapomněla a najednou e-mail, že mi změnili tarif. Brala jsem automaticky, že bude za cca stejnou cenu, teď jsem se koukla a lup, 700. :cert:

No to je tedy vrchol. Nechápu, že mají právo zvednout cenu bez souhlasu zákazníka..Prodloužení smlouvy beze změny bych ještě pochopila, ale navýšit cenu bez písemného nebo ústního souhlasu? Je neuvěřitelné, co vše si mohou dovolit teda… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
14.5.18 10:49

@astoret No tak snad když ten kod nedorazí, tak se zajímám, ne? Nebo jste si mysleli co, jako že když ten kod nepřišel, tak se to zruší automaticky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák