Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
Zřejmě je to s podivem, ale já si ještě nikdy nic neobjednávala přes internet
– přes ty různé e-shopy a proto absolutně netuším, „jak se to dělá“. ![]()
Jenomže teď jsem našla, že pouze přes nějaké e-shopy je možno sehnat lak na vlasy WELLA – PERFORMANCE a já ho hrozně chci!!! Lakuju si vlasy denně a kupuju si laky z kadeřnictví (Silhouette – růžový, nevím, jestli to budete znát), stojí ale okolo 350 Kč za 500 ml a já jsem našla, že ta WELLA má taky výborné laky, ale POUZE k dostání přes ty e-shopy a jsou nesrovnatelně levnější.
Prosím vás, poraďte úplnému začátečníkovi, prostě člověku, který si v životě nic přes internet neobjednal, jak se to dělá.
Jinak jsem z Brna – prý se to někam chodí vyzvednout to zboží??? Já fakt nevím a nerozumím tomu.
Poraďte mi, jak si objednáváte věci přes internet, potřebuju prostě nějaký návod
![]()
Chtěla jsem ještě dodat, že mě se jedná vyloženě o ten lak, o nic jiného
Tak najdi nejaky eshop kde ho maji. Pokud chces vyzvedavat v Brne tak najit nejaky ktery tam ma pobocku nebo nejake jine zastoupeni a tim bys mela vyresit i placeni ze by slo v hotovosti. Objednani bud pres nejaky formular co maji na strankach nebo domluvit po mailu ci telefonu ![]()
Kdybys chtela tip na dobrej a levnej Wella lak, tak tady - http://www.pro-vlasy.cz/…-spray-silny
Tak jak ses zaregistrovala na tomto fóru, tak tak nějak podobně se objednává v e-shopu a akorát si tam vybereš, jak chceš zaplatit a jak a kde převzít zboží. ![]()
A tady máš ty, co používáš o 2 stovky levnější.
http://www.heureka.cz/?…
Holky, děkuju moc, já chci platit v hotovosti, nechci někam udávat čísla karet apod…, snad tomu rozumíte.
@RadkaCh - já se zblázním!!! a já léta platím o 200 kč víc!!! jsem z toho fakt u vytržení!! jenomže JAK TO OBJEDNAT???
říkám, jsem z Brna - jde to, že někde bych si to vyzvedla??
no právě - tento lak CHCI!! Ale jak se to z těch stránek objednává??
je to ten bleděmodrý wella performance!!
@Gerberka
Klikneš na ikonu - „přidat do košíku“ - zobrazíš si košík, jdeš k pokladně, vyplníš údaje, vybereš si způsob dopravy a platby a odešleš objednávku.
Jinak v dnešní době se u spolehlivých obchodů opravdu nemusíš bát platit kartou - a stejně za pár let už to jinak ani nepůjde.. tak si zvykej. ![]()
@Busy Bee
děkuju moc!
já vše, co potřebuju, dostanu v kamenných obchodech a opravdu nic přes net neobjednávám…ale ten lak mě fakt dostal, nemůžu si pomoct ![]()
@Gerberka Vše, co koupíš v kamenných obchodech, se dá většinou koupit na netu levněji ![]()
Teď se nebavím o takových těch běžných nákupech…
A chceš to za každou cenu někde vyzvedávat? Můžeš si to nechat poslat i domů jako balík.
Když jich vezmeš víc, vyplatí se to i s poštovným.
Ja zasadne dnes uz nakupuji pres e-shopy. A nestalo se, ze bych mela problem.
Klikni si na zbozi ktere chces, potom klikni „pridat do kosiku“.Potom je tam ikona „prejit k placeni“ nebo dokoncit objednavku.Tam vypises vse, co potrebuji.:jmeno, adresa, telefon, mail- na ten ti prijde potvrzeni faktury.Pak si musis zvolit dopravu - bud postou nebo soukromym dopravcem. Kadopadne si pripocti jeste postovne a balne. Pocitej tak kolem 100kc plus minus. A das potvrdit objednavku.Hotovo.Pro jistotu se tak za 5minut podivej na mail, zda ti prislo potvrzeni objednavky ![]()
Jinak v eshopu většinou poklikám všechno, co chci „do košíku“, pak to omrknu, jestli jsem u něčeho neklikla na nějaký zběsilý počet kusů nebo tak.
Vyplním jméno, adresu, telefon, mailovou adresu.
Platím většinou převodem z účtu. Tak to tam zatrhnu, případně vyberu dopravce - pošta, PPL… někde vybrat nejde.
Na mail mi přijde rekapitulace objednávky a údaje k platbě - jejich číslo účtu, variabilní symbol atd.
Přihlásím se k internetbanking, zadám platbu.
Eshop většinou informuje mailem - díky za vaši platbu, zboží bylo odesláno…
A donese to pošťačka
![]()
Jsem z menšího města, raděj zaplatím poštovné, než se tahat autem do Ostravy /ta je nejblíž/.
Když někdy potřebuju věc fakt rychle, platím dobírkou, ale je to zbytečně dražší.
Když objednávám z nějakého nového obchodu, projedu si ho třeba googlem, jestli tam není zádrhel, ale ještě nikdy jsem neměla problém.
@Gerberka nemusíš to platit kartou. Můžeš objednat na dobírku a přiveze ti to pošťák a zaplatíš jemu.
Já co mám děti, tak objednávám naprosto všechno. Plenky, dětskou kosmetiku, oblečení, hračky, nutrilon, příkrmy, boty. Pošťák mě zna lépe než vlastní ženu
Ale zas nemusím děcka tahat po krámech a navíc většinu věcí na děti běžně neseženu