Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hBod píše:
@gin 124Nějakej mindrák asi máš, když neustále potřebuješ tuto diskuzi obnovovat, pokud ti to dělá dobře, je tu dalších 20 diskuzí na téma obřízka tak pokračuj tam..
Vrátím se k tomu, bylo to z unáhlené reakce na to, jak to u Romany nakonec dopadlo. Předtím jsem totiž reagoval jenom na něco ze začátku, tak jsem neznal celkový výsledek. Když jsem se ho dozvěděl, tak jsem se v ten moment naštval. Ještě jednou se k tomu vrátím. Takže žádný mindrák. Osvěta je holt v tomto těžká.
Dám sem příspěvek, co napsala Alicka na fóru Rodina.cz dne 9.10 2011
Nenechávejte své dítě zbytečně obřezávat!!! Navštívila jsem 5 doktorů, pražské odborníky, a všichni mi diagnostikovali jednoznačnou obřízku u syna 2,5 roku. Až šestá, MUDr. Marta Kudláčková, Rockotova 1717, Praha 4, nám to během dvou měsíců (dle jiných urologů na Karlově náměstí, pediatrů u Apolináře a dále, šlo o případ, který se nedá řešit jinak než obřízkou) to bezbolestně vyřešila pomocí krému Triancenolu. Po dvou měsících má syn předkožku naprosto přetahovatelnou! Předtím měl v předkožce malinkou dírku, sotva na čůrání. Při močení se mu tvořil takzvaný balónek. A díky paní doktorce je nyní naprosto v pořádku. Jen doporučuju provádět léčbu pod vedením paní doktorky, ne podle vlastního uvážení, vzhledem k různosti použití krému za den!
Dal jsem to sem kvůli tomu, že vím, že přes 90% amputací předkožky se provádí naprosto zbytečně. Kdyby ta kůžička byl jen zapomenutý pozůstatek evoluce, jak to tvrdil na konci předminulého století tehdejší největší obřízkový křižák Remondino, tak to vem čert. Jenže dle nejnovějších výzkumů se jedná o sexuálně nejcitlivější částt mužského těla, která je takto nenávratně amputována. Nejde tu jen o kůži, ale o multifunkční orgán. Všiml jsem si, že mnoho lidí však věří Remondinovu nesmyslu. Dokonce i dr. Uzla jsem ho viděl omýlat. Pohnutky doktorů jsou různé, někdy jen hamižnost, jindy pouze trestuhodná ignorance, víra ve stupidní pavědecké americké obřízkové mýty a někdy se za doktorským pláštěm může skrývat cirkumfetišista. Ne každá matka je takto zdravě tvrdohlavá jako tato Pražačka. Pražáci jsou v tomto ve výhodě, že můžou takto oběhat doktorů více, než třeba obyvatelé severočeského maloměsta. Na doktory je v tomto třeba dávat pozor, poněvadž v tomto opravdu velká neznalost panuje nejen mezi laickou veřejností, ale též mezi těmi, které mají lidé za odborníky. Co znám z německého fóra, tak ani v Německu ani v Rakousku toto není lepší. Hodně doktorů je totiž ovlivněno zcestnými americkými publikacemi (alespoň tak to tvrdí Němci). Ve starých knihách je to však správně. ZÁSADNĚ NEPŘETAHOVAT. I ten balóning není na závadu. Postup doktorky Kudláčkové také nebyl nejsprávnější, ale ještě že tak. Ony totiž ty kortikoidní masti na toto jsou poměrná novinka, takto účinné se poprvé objevily teprve v devadesátých letech. Alespoň co vím od Němců. Dříve ty masti nebyly, a také to šlo. Prostě doktoři věděli jednu věc, že se to nesmí zbytečně přetahovat. Proč to dnešní doktoři neví, je mi záhadou. Asi ty zcestné americké učebnice. V tom, co tu psala, měla Charlot naprostou pravdu. V Itálii ti doktoři asi zblblí nejsou.
Chtěla bych všechny varovat před uživatelem gin 124. ![]()
Jedná se muže s úchylkou, který má nutkavou potřebu diskutovat o obřízce. Jeho půlstránkové příspěvky najdete na mnoha diskuzích. Často diskutuje i sám se sebou a jeho argumentace nemá reálný lékařský základ a vychází z jedné německé, pofiderní proti obřízkové stránky. Sám s obřízkou nemá zkušenost a jen nesmyslně straší lidi.
@Evka11 píše:
Chtěla bych všechny varovat před uživatelem gin 124.
Jedná se muže s úchylkou, který má nutkavou potřebu diskutovat o obřízce. Jeho půlstránkové příspěvky najdete na mnoha diskuzích. Často diskutuje i sám se sebou a jeho argumentace nemá reálný lékařský základ a vychází z jedné německé, pofiderní proti obřízkové stránky. Sám s obřízkou nemá zkušenost a jen nesmyslně straší lidi.
V tomto případě nemá lékařský základ ani obřízka
… doktoři to je tlupa konzervativních blbců kteří se drží tradice a kašlou na fakta, takže se lékařství jen pomalu posunuje dopředu vem si jak dlouho doktorům trvalo přijít na to že zraněným vojákům v vnitřním krvácením není dobré dávat infuze krve, nebo kolik anesteziologů nutí aby pacienti 12hodin před operací nepily když ve skutečností stací 2 nepít dvě hodiny. Stejné je to s obřízkou kdyby v naší kultuře bylo běžné obřezávat holky tak by spousta doktorů našla spoustu racionálních důvodů proč je ženská obřízka ze zdravotního hlediska nezbytná.
@Evka11 píše:
Chtěla bych všechny varovat před uživatelem gin 124.
Tvému výpadu se můžu jen zasmát. Odkdy úchylové zveřejňují své jméno? Víš moc dobře, že na tom jiném fóru je mé jméno známé. Na vlákně obřízka chlapečků je vysvětlení co jsou to intaktivisté a proč jsem se stal jedním z nich. Protože jsem zjistil, že jsou teď i u nás mnoha chlapcům mrzačeny ve jménu pavědy mrzačeny genitálie. Ve skutečnosti se jedná o púvodní zvěrsvo jeskynního člověka, mrzačit genitálie, které se táhne celými lidskými dějinami a dnes je oblečeno do moderního (pseudo)vědeckého hávu. Jak vidím, jsi zastánkyně toho zvěrstva, proto se čertíš, že ti to někdo kazí. Na ty stránky jsem tu dal link. Ti, kdo ho po mně vyžadovali, že to budou číst se už neozvali. Je tam toho na čtení opravdu hodně. Je to sestaveno dle nejnovějších výzkumů od britských a amerických kapacit. Poněvadž jsem na fakultě mimo jiné studoval i bioetiku, tak mě to nutí zaujmout stanovisko. Poněvadž jsem zjistil, že se u nás v ČR tomu nikdo nevěnuje, tak jsem se rozhodl toho chopit. Kdyby se tomu u nás už věnovali jiní, tak se tím asi nebudu zajímat. Takto mi svědomí velí, když jsem zjistil jak jsou mnozí postiženi zmrzačením genitálií, tedy amputací předkožky, čemuž se eufémisticky říká obřízka, tak jsem se zhrozil, ještě před pěti měsíci jsem o tom vůbec nic nevěděl, jinak bych proti tomu brojil i dávno. Jak jsem napsal jinde, pokud se někde vyskytnou krysy, tedy lidi, kteří z jakýchkoliv důvodů mrzačí dětské genitálie, tak se tam musí po čase zákonitě vyskytnout i kocour-intaktivista. Kdyby mě někdo před půl rokem řekl, že se tímto kdy budu zabývat, tak mu odpovím, že se asi zbláznil. Takto si budou asi někteří co mě znají, a že mě z určitých kruhů znají po celé republice, že jsem se zbláznil já. Ale opravdu, poté, co jsem zjistil o co jde, tak mi, protože tu není žádný jiný, mé svědomí nedovolí jinak. Intaktivismus je mezinárodní hnutí, kterého u nás donedávna nebylo potřeba. Když vidím, že se u nás rozmáhá mrzačení chlapeckých genitálií, tak ho potřeba je. Krysy se skrývají v temnotě, kocour ne. Tak jsem se rozhodl, že do toho půjdu veřejně natvrdo a nebudu tajit své jméno, i kdyby mě to mělo přinést jakékoliv problémy. Zatím proti tomu zvěrstvu mohu bojovat jedině osvětou.
mgr. Antonín Vlas
Jen pro důkaz, že si tu nic nevycucávám z prstu, přidám pár linků, je to ve francoužtině. Sám francouzky neumím, tak musím využívat strojový překlad na google chrome.
www.droitaucorps.com/…intactiviste
a k tomu je fórum
Odstranil jsem celý tento tapecírung z důvodu že jsem ho překopíroval na své stránky
Syn je objednán na částečnou obřízku. Má hodně zúžení, žalud vidět není, v podstatě se to samo asi neupraví. Kortikoidy nepomohly. Teď má rýmu, takže termín odvoláme. Otázka zní, zda-li operovat tříletého (žádné problémy nemá, jen při čůrání se nafoukne) nebo to nechat na později, až bude víc chápat a bude schopen po operaci spolupracovat?
@Tereza1986 syn měl taky velké zúžení, předkožka ve předu pořád červená. Nechali mu kousek přes žalud, takže úplně obřezaný není a zákrok zvládl fakt v pohodě. Ráno udělali, vyspal se a šlo se domů. Od té doby to má v cajku. Ono se tam pod předkožkou tvoří dost mázku a všeho, takže za mě určitě ano, než z toho bude zánět a další problémy.