Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky to je smutný
Naše fenka si kalhotky nesundavá, má je když hárá a je v pohodě. Zase nám ale začala bezdůvodně štěkat. Civí do zdi nebo na skříň a vyvádí. Veta říkal, že je to stařecká demence, že nestárne jen tělo, ale i mozek. Koupila jsem homeopatika a je to fakt rozdíl ![]()
Máme 6-ti letého Berňáčka, který má stejný problém…kulhá na přední tlapku a zadní tlapky mu ochrnují. Veterinář mu dělal různá vyšetření, ale přesně nezjistil co to je…říkal nám že je to něco na způsob Woblerova syndromu. Radil se i s docentem z Brna a ten řekl že operace je zbytečná, že bychom zaplatili 20000 a pejskovi by to vůbec nepomohlo. Brali jsme Prednison (jak nám bylo řečeno, tak silnější lék co by mohl pomoci už není) prvně 1 a 1/2 dvakrát denně, pak 3 tabletky dvakrát denně a bez úspěchu. Pejsek se ztěží postaví a musíme ho nutit aby vůbec něco snědl. Dneska nám veterinář řekl, že zkusil vše…a že je mu to líto, ale pejsek se hodně trápí, protože nemůže dělat už to co dělal celý život. U nás v rodině byl brán spíše jako dítě než zvíře…nechci ho nechat uspat, ale taky nechci aby se trápil
je to hrozný, nevím co dělat ![]()
Je mi to líto, ale pokud se více veterinářů shodlo, že mu není pomoci a trápí se, tak mu to ulehčete a dopřejte mu milosrdnou smrt. Vím, že je to těžké, taky jsme tak vloni museli rozhodnout (rakovina, taky byla na prednisonu) a teď jsem ráda, že jsme jí mohli takto pomoci odejít.
Taky bych se přimlouvala za uspání. Vím, že to není lehké rozhodnutí, ale pro pejska je to určitě to nejlepší ![]()
Pomozte mu a nechte ho odejít
vím, je to těžké rozhodnutí, ale je to to nejlepší co teď můžete udělat ![]()
No tak asi ho nech uspat.
Ja to s nasim pejskem taky udelala, byla uz celkem stara, hubena, uz to neslo. Nádorky na brisku. Myslim, ze mela asi i bolesti. Meli jsem za dite nebo spis partaka, kamarada, clena rodiny. Bylo to desny, ale jsem rada, ze jsme to udelali. Víc jsme pro ni udelat nemohli a jinak nez tou injekcí jsme pomoci nemohli…
![]()
Vím jak se musíš cítit doma máme s manželem dva malé trhače a celá naše rodina je mílovníkem psů. Bohužel to asi nebudeš chtít slyšet, ale je to to nejlepší co můžete udělat, že ho necháte uspat. Pes ti neřekne jak se cítí a jak ho to bolí, ale nenechávejte ho trápit v psím nebíčku mu bude nejlíp a bude vzpomínat s láskou na milující páníčky ne každýmu psovi se poštěstí mít milujícího pánička tak jak tomu Vašemu.
![]()
Ahoj, já jsem milovník zvířat, mým životem mě provázely čtyři kočky, nyní pátá, za které bych položila svůj život. První dvě umřely přirozenou smrtí, třetí měla rakovinou prolezlé tělo, což jsme zjistili až když odmítala jídlo a z pusy jí začala kapat krev, ten poslední onemocněl čímsi, při čem se mu tělo zalilo vodou. Ani u jedné z těch posledních dvou jsme neváhali a jeli je nechat uspat. U toho posledního jsme ho nechali po domluvě žít, dokud byl schopný dojít si na záchod a sám se najíst. Jakmile začal potřebu vykonávat pod sebe a k misce se nedoplazil, už jsme věděli, že jeho smrt by nebyla důstojná a že si to zvíře nezaslouží, aby skončilo takhle. Ono je to hrozně těžké rozloučit se s někým, kdo nám roky dělá společnost, nevidí na nás chyby a miluje nás takové, jací jsme. A právě proto mi takové to přemýšlení, zda nechat uspat či nechat trápit se, přijde lehce sobecké. Zvíře necháváme trápit, abychom se netrápili my. Já bych taky nebyla ráda, kdyby mě moji potomci jednou nechali na přístrojích, přestože já už ze života nikdy nebudu mít víc než hadičky do těla a čučení do stropu. Za mě: pokud odmítá jíst a pít a dělá mu potíže postavit se, nechte ho uspat.
Děkuji za podporu a nározy.
Volali jsme veterináři, ten řekl že ať dobere prášky a za týden mu máme napsat sms s rozhodnutím, a už víme jaké to rozhodnutí bude…je to těžké ale necháme ho odejít do psího nebíčka. ![]()
Naprosto Tě chápu, něco podobného jsem si prožila v lednu a je mi to moc líto…
Pokud není jiné řešení, nenech ho trápit…
![]()
Trápit ho nenecháme! Jeslti je to to jediné jak mu můžem pomoci, takto uděláme i když je to velmi těžké :'( ![]()
@Anonymní píše:
Trápit ho nenecháme! Jeslti je to to jediné jak mu můžem pomoci, takto uděláme i když je to velmi těžké :'(
Přeji hodně sil…
![]()
@Anonymní píše:
Trápit ho nenecháme! Jeslti je to to jediné jak mu můžem pomoci, takto uděláme i když je to velmi těžké :'(
nás to taky jednou čeká… zatím nám zabírá prednison a ted se dlouho porblém neobjevil, ťuk ťuk…
Nám by třeba pomohla operace, už na jedné byl, ale nakonec by žil jen od operace k operaci, no to je jiný příběh…
Hodně sil