Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Alice.007 píše:
už je to prokázané? mám za to že stále ne
u nas ne. U nas zemre miminko 4h po ockovani a je to v cajku ![]()
Ahoj!
Doporučuji ti, aby sis nejdřív prostudovala, proti čemu se vlastně očkuje, jaká je pravděpodobnost, že dítě tou nemocí může onemocnět…a jaké případné komplikace ta nemoc může mít.
Dál zvaž, jestli raději riskneš negativní dopad očkování nebo případnou nemoc.
Reklama je mocná, farmaceutické firmy potřebují nějaký obrat a někdy je to obchod se strachem.
Pokud by ses přesto rozhodla očkovat i další nepovinné vakcíny, tak jedině s odstupem. Vem si, že jen Hexa se očkuje proti šesti nemocem (některé úplně nesmyslně v tak malém věku). Už to je záhul pro tělo a když na to nacpeš ještě Prevenar apod., tak hodně štěstí. Navíc, jak pak poznáš, na co mělo dítě reakci?
@Vemas píše
Das diteti do tela neskutecny mnozstvi jedu, hliniku a podobne
Uz je prokazany, ze MMR muze zpusobit autismus.
Nesmysly. Nic takoveho prokazane neni, a ze se to diky wakefieldovi zkoumalo dusledne…
@Corie píše:údajně kojení proti rotavirům chrání, ale stopro to nevím, když už alespon je hladší průběh.. zvlášt se má dávat hexa s pneumokoky i na doporučení výrobce, nechápu tu praxi u nás dát to zaráz, je pak více nežádoucích účinků očkování( NU), jenže pak to myslím nehradí pojištovna
Děkuji, z jakého důvodu se dávají zvlášť? Kojím plně..
@Corie
To si nechavas radit od odbornic, fakt ![]()
Procti si vakciny.net, je tam poradna, ockovaci kalendar, ockovaci latky, novinky, legislativa, pribalove letaky… pak to prober s doktorkou.
Tady validni informace neziskas.
Za me hexu a prevenar ano, meningokoky casem… z invazivnich onemocneni (hemofil, pneumokok, meningokok) mam strach, videla jsem opakovane, co umi.
@BellinkaX píše:
Nesmysly. Nic takoveho prokazane neni, a ze se to diky wakefieldovi zkoumalo dusledne…
dovolím si oponovat, že nějaké studie spojitost prokázaly, ale ty co neprokázaly jsou v přesile(zde je zase argument finací a dotací takových studií), řekla bych že je to otázka, čemu chce člověk věřit
@BellinkaX píše:
@Corie
To si nechavas radit od odbornic, fakt
Procti si vakciny.net, je tam poradna, ockovaci kalendar, ockovaci latky, novinky, legislativa, pribalove letaky… pak to prober s doktorkou.
Tady validni informace neziskas.
Za me hexu a prevenar ano, meningokoky casem… z invazivnich onemocneni (hemofil, pneumokok, meningokok) mam strach, videla jsem opakovane, co umi.
takže říkáš rotaviry, ne? ![]()
@Alice.007 píše: údajně kojení proti rotavirům chrání, ale stopro to nevím, když už alespon je hladší průběh.. zvlášt se má dávat hexa s pneumokoky i na doporučení výrobce, nechápu tu praxi u nás dát to zaráz, je pak více nežádoucích účinků očkování( NU), jenže pak to myslím nehradí pojištovna
Neni pravda. Muze se ockovat soubezko i oddelene, u prevenaru musi byt zakladni davky podane do 7mi mesicu veku… jinak to pojistovna nehradi (pokud se aktualne neco nezmenilo)… takto si hradis jen 400kc cca. Pri soubezne aplikaci je castejsi vyskyt horecek. Na ochranu kojenim nelze spolehat.
@Alice.007 píše:
takže říkáš rotaviry, ne?
Nerikam ne, zalezi na kazdem. Ja je nedala. Jestli nebudu litovat ukaze cas.
Sem s tema studiema.
Ja znam jen wakefielduv podvod.
@BellinkaX píše:@Alice.007 píše:
http://personal.tucna.net/…ho-hypoteza/
http://www.howdovaccinescauseautism.com/
ne strunecká jich pár uvádí ve varovných signálech, a četla jsem pár i na pubmedu…pohledám a dodám, moment
@BellinkaX něco jsem našla, ale nečetla jsem, to už je na mě moc
http://leftbrainrightbrain.co.uk/…w-wakefield/
WaKEFIELD UZ BYL DAVNO OCISTENY, dopadl bohuzel stejne jako vetsina vedcu, co se postavila proti korporacim, tam se pak taky prokazalo, ze byli ocerneni schvalne napr. John Yudkin, takze tohle neni zadna novinka v chovani tech, co potrebuji vydelat