Od // čekání na první návštěvu gynekologa

• Fotoalbum (67)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1151
7.6.16 06:34

@Ja.JJu. Nejdriv mi vzali krev 5 zkumavek, vysledky budou tak za tyden az 14 dni. Potom jsem se sla najist a screening. Takze utz jak vaginalne tak pres brisko a zmerila to sijovy projasneni, jestli ma miminko dve rucicky, nozicky a tak. Zmerila i miminko. Utz trval asi pul hodiny vsechno mi ukazala. A pptom to dopsáa do prukazky, a ptala se na vyvojovy vady v rodine a u partnera, rodinnou anamnezu, jestli se s necim lecis, jestli je to tve prvni tehotenstvi, jestli si nekdy potratila, zda si prodelala nejakou kylu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
7.6.16 07:05

@Ja.JJu. zdravicko je super, ze je oka me taky nevolnosti ustupuji, ale nechut k masu atd ne a asi neodejde jak to vidim. Snazim se uz jist :)
Zitra jdu na krev orvbi odbery podle ms 12+1 podle utz sem byla 25. 11+1 tak nevim ani zitra uvidime :)
Jinak dalsi pondeli me ceka biopsie cipku chteji vzorek a poslat nekam tak doufam ze to bude ok :)
Ted me spis trapi syn bude nit 8 ma bronchitidu a zase dostal prudusky, tak letime k dr doufam ze to nema zapal plic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
8.6.16 08:39

Ahoj holky, tak jsem byla na gyndě potvrdit nebo vyvrátit těhu a prcek má 1,25 cm a už mu bylo srdíčko skoro 8 týden. Příští týden mi vystaví průkazku. Holky myslíte, že bych se mohla zaměstnat, před 2 měsíci jsem opustila zaměstnání, protože to tam bylo hrozný a teď jsem na ÚP. :think: Mám odpracovaný více jak rok, akorát jsem nezaměstnaná. Ještě jsem se chtěla zeptat, jste taky tak náladové? Partner to nemůže skoro vydržet, musím si dávat pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
8.6.16 09:23

@Mgree
Zaměstnat se můžeš pokud tě někde jako těhuli vemou. I když těd se to ještě lehko utají. Ale zase kdybys měla nějaký komplikace, nebo by ti bylo blbě a musela bys bejt na PN, tak tě stejně vyhodí… Ale měla bys peníze z neschopenky. Pokud zůstaneš na pracáku nebo by tě z práce ve zkušebce vyhodili tak stejně nebudeš mít myslím nárok na mateřskou. Nestačila by ti ochranná lhůta.
Nebo si najdi nějakej přivýdělek na doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
8.6.16 10:36

@leniiisek5 tak tonje super ja byla dnes mimi 6,4 cm a pry 13+1
Jina vse ok prave mimi zase naopak skakalo neslo nic pomerit ani hlavu poradne haha.
Tak uvidime ptal se co bych chtela rikam holku kluka uz mam a on no rodi de ted hodne kluci podle me to bude kluk, ale uvidme kolem 20tt tak uvidime a ja se tesila na holku hah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
8.6.16 10:41

@sukynecka01
Rodi se ted hodne kluci, tak to bude kluk? To je jak pojd na me z boku… :mrgreen:
Promin, ale takovahle odpoved doktora me fakt dostala… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
8.6.16 10:48

@IvePr nemyslel to, tak ale koukl a rikal me to bude asi kluk, ale neni to jiste. A pak jako zebted je hodne kluků hahah
Ale, ze nebude předbíhat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
8.6.16 11:21

Děkuji za odpověď. No špatně mi není, dokonce je mi dobře, příznaky žádné až na tu náladovost a jinak jsem furt jak tyčka, tak by to na mně nikdo nepoznal. Hledají na poště na brigádu na Dohodu o prac. činnosti a těhotenství bych neříkala. Kdybych tam chvíli zůstala třeba 3 měsíce, tak by se mateřská počítala z předchozího zaměstnání, kde jsem si vydělala víc nebo ze stávajícího. A ta ochranná lhůta je do porodu nebo do doby, kdy se odchází na mateřskou? :nevim: Nechci být na ÚP, teď mám podporu v nezaměst. do září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
8.6.16 11:29

@Mgree
Ochranná lhůta se počítá z posledního uaměstnání. Maximálně je to 180 dní je to do nástupu na mateřskou. A dohody se myslím nepočítají. Musela bys mít hpp. Koukni na netu, nebo se na to poptej na pracáku. Btw. Na mateřskou může jít i otec dítěte, s tím, že ty budeš doma a on chodit do práce. Ale to by záleželo na jeho zaměstnavateli, né každej to povolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
8.6.16 11:32

@Mgree
Jinak, mně takhle na začátku taky nebylo nic a bylo mi fajn. Nakonec jsem pak skončila přes velikonoce ve špitálu a začlo to pravý těhotenství, celodenní nevolnosti, zvracení, únava… Teď už jsem 16tt tak už to celkem ustalo, ale zvracím pořád… Akorát mi neni tak zle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
8.6.16 11:58

@IvePr na netu jsem četla, že těm co bývá dobře a mají i hezkou pleť, tak budou mít kluka a naopak těm co bývá špatně tak holku. Věříte někdo na to? :lol: Ano možná že nevolnosti teprve přídou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
8.6.16 14:00

@Mgree
No pleť mám jak kdy… :mrgreen: Na začátku jsem měla hodně problémy s beďarama, pak to postupně začalo mizet a teď to zase naskakuje. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
8.6.16 19:58

Zítra jdu poprvé na prohlídku a jak jsem nebyla nijak extra nervózní celý týden od objednání, tak teď mě to teda chytá :oops: Strašně se těším a trochu i bojím, že tam mimi nebude, jak by mělo být. Uklidňuji se, že testy mi neslábnou, naopak už jsem citlivější na pachy a dnes se mi i nad jídlem trošku navalovalo, tak snad je to v pořádku. Mám hodně dlouhé cykly a kdybych to amatérsky přirovnala k ovulaci, zítra bych mohla být asi 6+2 (poslední ms 20.4., ovulace až 22.DC). Myslíte, že by už mohlo být vidět srdíčko? Jsem hroozně zvědavá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
8.6.16 21:59

@Petule030 ahoj to jsme na tom stejně, já taky tak poslední MS a vyhází to na skoro 8 týden. A srdíčko už bylo. Taky jsem byla poprvé a příští týden mi už vystaví průkazku. Akorát já naštěstí zatím nemám žádné příznaky až na hroznou náladovost, což je příšerný. Partner mi dost nadává, že se to nedá se mnou vydržet. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
8.6.16 22:39

Holky, kdy vám přestaly nevolnosti v případě, že mimi bylo v pořádku? Vím, že je to děsně individuální atd. Mně minule přestaly v 10tt, když se plod přestal vyvíjet.

Dneska jsem dle UTZ cca 8+4, šíleně jsem se vytočila v práci a skončila jsem s nohama nahoře, motající se hlavou + křeče v břiše. Hrozně mě to vyděsilo. Do dneška mi bylo ukázkově zle (víc než minule), spánek pouze s kyblíkem u hlavy, někdy v sedě apod. Od té eskapády křeče ustaly, ale jak mávnutím mi špatně vůbec není. Mám strach…asi je nemožné, aby to rozčilení něco způsobilo, ale vrtá mi to v hlavě stále. Hlavně po tom potratu. Na další UTZ jdu v pondělí ráno. Nafackovala bych si, šéfové jsem oznámila, že ještě jeden podobný zážitek a odcházím do PN ihned a ne až v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí