Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dík za kompliment
. Jestli dovolíš, tak si přečtu celý ten Tvůj příběh. Mezitím držím palce. ![]()
Katalyzatore jestli te bavi breceni podvedene manzelky …
Jinak ten byt proste nejde prestavet. Za tech 6 let co tu zijeme jsme to udelali nejlip jak jsme mohli. At merim jak merim tak to proste jinak nejde ![]()
Nevim jestli jsem to sem uz psala. Poaledni kapka pro rozchod pro manzela bylo kdyz jsem mu poslala odjaz na nausnice za 18 tis. Kupival mi drahe sperky tak jsem nevidela problem. Navic to bylo na zaklade debaty co bych chtela za porod a napsala jsem nejake na tento zpusob by se mi libily.
Za porod jsem dostala neveru a odchod od rodiny.
Pak prinesl vanocni darky. Byl tam i balicek pro mne ktery jsem mu nacpala a vyhodila ho z bytu. Proc mi ma davat darky kdyz se se mnou rozesel kvuli penezum.
Na novy rok jsem si vygooglila prezdivku kterou pouziva. Vybehl mi prispevek na foru o iphonech. Psal tam ze objednal PRITELKYNI 4 iPhone (za 18 tis).
Vcera jsem mu to rekla kdyz jsme se hadali o penezich. Rekl ze ten iphone byl pro mne. Ano krabicka tomu odpovidala. Ale jsme manzele 3 roky takze neverim ze si spletl pojem manzelka a prirelkyne.
Naprosto to nechapu. Nechapu jak ty kurve muze dacat takhle drahy darky. A se mnou se hadat o to kolik bude platit na deti. A proc to dava mne kdyz se se mnou kvuli penezum rozejde. Nakopala bych ho do kouli za to vsechno, za ty lzi, za to co provedl. Mam vztek, sevreny zaludek. Desim se jak preziju sobotu.
Bylo by mi lip kdyby chcipnul.
Jak myslis neni ukoncene? Ja na nej nemuzu cekat vecne az ho ta ku*va posle do perdele. Nebo az prihde o praci a nebude mit co zrat. Dala jsem mu termin do narozenin. On se ale nevrati. A ja to musim zacit v sobe uzavirat.
j.pampeliska píše:
Nevim jestli jsem to sem uz psala. Poaledni kapka pro rozchod pro manzela bylo kdyz jsem mu poslala odjaz na nausnice za 18 tis. Kupival mi drahe sperky tak jsem nevidela problem. Navic to bylo na zaklade debaty co bych chtela za porod a napsala jsem nejake na tento zpusob by se mi libily.Za porod jsem dostala neveru a odchod od rodiny.
Pak prinesl vanocni darky. Byl tam i balicek pro mne ktery jsem mu nacpala a vyhodila ho z bytu. Proc mi ma davat darky kdyz se se mnou rozesel kvuli penezum.
Na novy rok jsem si vygooglila prezdivku kterou pouziva. Vybehl mi prispevek na foru o iphonech. Psal tam ze objednal PRITELKYNI 4 iPhone (za 18 tis).
Vcera jsem mu to rekla kdyz jsme se hadali o penezich. Rekl ze ten iphone byl pro mne. Ano krabicka tomu odpovidala. Ale jsme manzele 3 roky takze neverim ze si spletl pojem manzelka a prirelkyne.Naprosto to nechapu. Nechapu jak ty kurve muze dacat takhle drahy darky. A se mnou se hadat o to kolik bude platit na deti. A proc to dava mne kdyz se se mnou kvuli penezum rozejde. Nakopala bych ho do kouli za to vsechno, za ty lzi, za to co provedl. Mam vztek, sevreny zaludek. Desim se jak preziju sobotu.
Bylo by mi lip kdyby…
Nezapomeň, že on může vygooglit i tebe - raději to měj na paměti a nedávej mu do ruky zbraň.
Tvůj příběh sleduji, moc moc mě mrzí co prožíváš - je to noční můra ![]()
Uvedomuji si to. Nepisu tu nic co by on nevedel, ode mne necetl nebo neslysel. Maximalne by byl nastvanej ze to ventiluji takto verejne. A to je mi vcelku jedno.
Nedivila bych se kdyby mi kontrolovat maily, icq, sms - pri minulem rozchodu to delal…
Dokud budu sama bude vsechno v pohode. Jakmile si nekoho najdu, zacnu byt v pohode a pripadne stastna tak se z to pos***
Pampeliško - někdo ti tu radil antidepresiva. Znáš sama sebe - kdybys měla pocit, že to fakt neyvládáš, ze deprese se pořád vrací a nelepší se to, tak je to určitě řešení. JEstil tě navíc napadjí myšlenky na sebevraždu, tak to nepodceňuj. Já s antidepresivy nemám zkušenosti, ale vím, že se dají brát i při kojení…
Na sobotu si udělej nějaký plán, třeba navštívit vaše nebo kamarádku nebo is někoho naopak pozvat. Já jsem pozvala poprvé, když byl Vojta odpoledne pryč, na večer kolegyni s manželem a Vojtovu nepřítomnost strávila úklidem a přípravou večeře. Uteklo to nakonec jako voda ![]()
Pampeliško ahoj, ty jsi už řešila jednou s manželem stejný problém, že píšeš při minulém rozchodu?
Ženská… čtu a gratuluju…nastoupila fáze vzteku…
… sleduju ten příběh od začátku…a chápu jak ti je…psala jsem o podobné situaci…
a pravda je, že to největší bolení odezní, pak se zdravě naštveš a pak jsi schopná jít dál a neohlížet se za VOLEM.
vydrž… ![]()
Rozejity jsme byli 2× ale ne takovymto zpusobem. Vsechno to bylo pred svatbou.
predstavte si, ze zijete s chlapom 17 rokov a mate spolu dieta, zijete tak normalne , žiadne velke emocie, nic dobre, ale ani nic zle, totalny stereotyp, ale funguje to, chlap ma 42 rokov a zena 37, dieta 15. Nikdy ziadne hadky, skor tichsia domacnost.
Vecer ako kazdy iny, dieta je u kamarata a zena vari veceru. Pride manzel domov a povie: ahoj, čo bude na veceru? a doda tichšie- ozaj rozhodol som sa, že sa chcem rozviesť, mám inu zenu"......
Samozrejme, že je to moj osobny pribeh a mozem vam povedať, že ked to vyslovil, tak behom 5 sekund sa mi paralelne rojili myslienky, že to je vtip, že to nemysli važne, že som zle počula, že sa mi to sniva.........ale okamzite ako to vyslovil, som pochopila, bolo mi jasne, že to mysli smrtelne važne a aj to tak bude. Len šok ktorý mi sposobil zabranil mojmu kriku a kolapsu. Miesala som cosi v hrnci a srdce mi striedavo zastavovalo a vzapati sa rozbuchavalo ako zvon. Pluca sa mi naplnali nejakou zeravou tekutinou a strasne sa mi chcelo vracat. Hlas vypovedal, len som stala a mechanicky miesala.
Potom povedal, že : chcel som ti to povedat uz pred mesiacom, ale cakal som kedy bude mat syn po skuskach". Jeho slová vo mne podnietili zaplavu zmetenych myslienok, nepozrela som na neho, stale som miesala, hoci sa mi kolena roztriasli, bola mi zrazu strasna zima a ledva som dychala cez zovrete pluca.
Nepochopim ako moze ludsky mozog pocas niekolkych sekund mysliet a zvazovat rozne veci a alternativy......Nieco vo mne chcelo plakat a vrhnut sa mu k noham a prosit ho aby neodchadzal, slubovat mu čokolvek, ponizit sa, zobrat o jeho pritomnost, no niekde v uzadi už nastupoval pocit hnevu a nenávisti a tužba vrhnut sa na neho sfackovat ho, vytrhat mu vlasy a ubodat ho nozom......... napriek tomu vsetkemu som len stala a miešala, on sedel v kuchyni a cakal kedy pridu sceny, vybuchy a hysteria...... nevladala som, nemohla som.
Chcem len podotknut, ze som nemala ani sajnu ze by mal inu zenu, ze by nieco nebolo v poriadku, proste bol to den ako kazdy iny pocas tych 17 rokov.
Takze som miešala a miesala a on sedel a cumel na mna.
A vtedy ma uz zacala chytat panika a v tej panike bol boj medzi tym ci sa k nemu vrhnem a budem plakat, zobrat a prosit, toto bol moj prvy instinkt, alebo ci sa fakt na neho vrhnem s nozom v ruke.
Pocitovala som neuveritelny chaos, paniku, bolest, strach, ponizenie......kto nezazil podobnu situaciu nedokaze sa do tych pocitov vcitit......ALE!!! si za dalsich 5 sekund intenzivneho miesania a pozorovania hrnca a hroboveho ticha v kuchyni sa vo mne objavil este jeden pocit.....pocit hrdosti a nezlomnosti a sebaucty a na okamih prevalcoval vsetko to pudove a instinktivne čo moje telo chcelo urobit..... a v tom okamihu hrdosti som na neho pozrela a povedala : „dobre, vybav to, ja nemam naladu ani čas“ a miesala som dalej......
Asi on ostal v šoku, lebo teraz s odstupom casu viem, že čakal hysteriu a vsetko to na čo ho jeho milenka upozornovala ze pride. Ocakaval boj o alimenty, ocakaval boj o syna. Mozem vam povedat, že nic z toho sa nestalo, suhlasila som neobmedzenym stykom s dietatom a suhlasila som s jeho navrhom na dost male alimenty.
Zhrniem, v skratke co bolo dalej.
Bez hadok byval este mesiac s nami.Syn to vzal sportovo a statočne. Ostali sme sami a za 2 roky prisiel terajsi manzel a svadba a v 40tke som porodila nasu milovanu dcerku.
S odstupom casu viem co bolo pricinou a je mi jasne ze to muselo takto skoncit, ale ja by som ten krok k rozvodu nikdy neurobila prva, proste by som radsej zila akokolvek len aby dieta malo otca doma.
Ak bude zaujem, rozoberiem dovody. Mozno sa niektora v nich najde a osvetli to jej vlastne problemy. ![]()
Dasulka1 píše: Ženská… čtu a gratuluju…nastoupila fáze vzteku…… sleduju ten příběh od začátku…a chápu jak ti je…psala jsem o podobné situaci…
a pravda je, že to největší bolení odezní, pak se zdravě naštveš a pak jsi schopná jít dál a neohlížet se za VOLEM.
vydrž…
Zrovna jsem to chtěla napsat, ale Dášulka mě předběhla
Ano, fáze vzteku, to je dobře. Protože já po odchodu ex vztek necítila celý první rok. Jenom lítost. Na to mě přivedla terapka, kam jsem chodila, jak to, že necítím vztek. Takže Pampeliško, pokrok.
Vztek je dobrý, musí to ven. O těch AD jsem psala já. Bez nich bych to zvládla hodně blbě, odnesly by to děti. Musela jsem pak do práce, tam taky člověk musí fungovat, osobní problémy tam nikoho neberou, že. Ale já už pak nevstala z postele, jak na mě depka působila. Zasáhlo to pak tělo.
Jo a ty peníze… Spočti si, kolik stojí nájem, náklady bytu, jestli to utáhneš. Už teď si s ním domluv výši alimentů a nech to potvrdit soudně. Na to nemusíte být rozvedení. Pokud nemáte společnou domácnost, tak ti musí platit. A výživné na tebe, když jsi na mateřské. Ať vidí právní důsledky, ať si nemyslí, že jen odejde a po něm potopa. ![]()