Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
podveden píše:Že by existovali i fajn chlapi?
Ahoj Pampeliško. Je mi líto tvého zklamání,snad ti pomůže že v tom nejsi sama.Já taky zažívám nejhorší rok svého života.Jsem ženatý 12let,máme tři děti a manželka mě loni podvedla.Stále se s tím nedokážu vyrovnat a říkám si že to chce čas a zas bude líp.Nikdo o tom neví,při hledání jak řešit nevěru jsem narazil na toto téma a pomohlo mi že vidím, že v tom nejsem sám. Pro mně je i byla věrnost nade vše.Přeji ti ať to máš co nejrychleji za sebou a pokud možno nejméně bolestnou cestou.
Jsem moc rád že se můžu aspoň trochu vypovídat,protože člověk na to myslí 24 hodin denně.
Pampeliško, vždyť jsem ti to říkala. V sobě se rozhodni, že ho pustíš k vodě. I když nechceš, ale musíš. Protože to nezměníš. Přijmi fakt, že odešel a začni stavět jenom na svém životě. Trochu se ti uleví. Pokud by muž v budoucnu přišel, že se chce vrátit, můžeš to případně řešit. A je to on, kdo rozbil rodinu a odešel, ne ty.
Ne, abys to vztahovala na sebe! Že jsi dělala chyby… blbost, copak se opouští ženská před porodem?!! To dřív nevěděl, než jste si udělali mimčo? Je to jen jeho alibismus, aby se necítil vinen.
Pusť ho k vodě, nepros o nic, protože to nepomůže. Nemyslím mít hrdost, tu žena v takovéhle situaci nemá, a proč by měla mít? Je po porodu, rozbolavělá ze všeho…
Jde o to, že když si připustíš fakt, že prostě manželství krachlo a začneš hledat cesty, jak to co nejlíp ustát, bude ti postupně líp. Prožila jsem to samé, vím co říkám. ![]()
Tak tak. Vcera jsem si rekla dost a jeto lepsi. Snad mi to vydrzi. Musim se naucit s nim nekomunikovat. Proste jen chci kubu na sobotu. Ok vyzvedni a privez v tolik a tolik. Penize se budou resit pres pravniky.
Jinak zauradovala asi tchyne. Manzel si syna vezme v nedeli a pojedou na chalupu.
Omylam to stale dokola, ja vim ![]()
Nevera a zpusob provedeni je jedna vec. Ale ta vec druha mne drasa. To ze opustil rodinu. Ze se na nas sproste vysral. Jo ma zajem o syna. Dcera pro nej neexistuje. Nezepta se mne jestli neco nepotrebuju. Nenapise: „Jani napis mi seznam na nakup dojedu ti na nakup“ tohle je preci silene. Jo bezny maly nakup potravin neni problem. Ale ten vetsi - praci prasek, pleny apod. Vim ze mam auto ale ono jen ten fakt batole a kojenec, k tomu nakup…
No vim ze jsme se ted dostali do vzajemne agrese. on uz vubec nevnima co mu rikam. Nic to pro nej neznamena. Nejake moje city jsou mu u prd*** a ted nemyslim city k nemu ale treba to ze bych tezce nesla ze moje dite bude v jejim byte.
On si neuvedomuje ze uz jsem 2,5 roku pod vlivem hormonu. Tehotenstvi, kojeni, tehotenstvi, v sestinedeli resit manzelovu sprostou neveru a odchod od rodiny.
Je hrozne ze si tohle clovek ktery mi mel byt nejbliz, mel mi byt oporou tohle vubec neuvedomil.
Jak to tu ctu tak jsem zhnusena. Copak instituce manzelstvi nebo rodiny nic neznamena? Na co proboha ti nevernici/e mysli. Vzdyt rodina je to nejvic co muzu mit. Je to zivotni dar. A stoji za to obetovat urcitou miru nepohodli za stastny svazek.
Nedivim se ze se 50% rozvodovost, spis se ted divim ze je tak mala. Podle toho kolik tech never je.
Je to silene kam ten svet speje ![]()
Chápu tě, ale tím nic nevyřešíš. Ani otázkama, proč to udělal atd. Ale bude trvat několik let, než se přestaneš takhle ptát, než to přijmeš za své, že se tak prostě stalo. Já se přestala ptát a pořád o tom mluvit až teď, čtvrtým rokem po rozchodu. Protože nás taky hodně zradil, nechal ve sračkách, bylo mu to jedno, děti u terapky, já AD…
Tu bolest musíš prožít. Bohužel. Ale něčím začít musíš. Takže otázky do vzduchu proč nic nezmění. Zaměř se na svoje rodiče, kamarády, na své děti, na sebe. Na praktické věci. Přijmi za své, že je bohužel konec, ať se můžeš odpíchnout k dalšímu žití. Ať se úplně nesložíš, máš dítě, musíš fungovat. A volej kamarádkám, buď co nejméně sama. ![]()
Levandule7 píše:
Hm tak to už je dost bezpáteřní, když byla sama rozvedená a ještě s dítětem.
no nám to paradoxně pomohlo, protože když se rozhodl odejít tak asi kvůli tomu dítěti nemohl jít hned k ní (jako nastěhovat se) a šel k rodičům. kteří ho nepochválili a nepolitovali a za týden byl doma zpět což je základ k řešení problému. Ano dál se s ní stýkal, ale ipro ní to muselo být na hlavu když jezdil domu apořád víc času trávil s námi. Pak odjezd do zahraničí a pak už to byla jen otázka času kdo to z nich zabalí. Já měla hranici návrat do čech, kdyby to mělo pokračovat tak to ukončím já. ![]()
jancab píše:
Pampeliško, naprosto ti rozumímObávám se však, že pokud manžel od vás nakonec odejde, nebudeš mít vliv na to, s kým se stýká
Já jsem už obrečela, že se Vojta s novou manželovou partnerkou bude potkávat. Jediné, z čeho mám obavy je, že až bude mít VOjta rozum, bude mu nová manželova partnerka říkat to samé, co napsala mě. Tedy, že za rozchod můžu stejně jako manžel, že to se mnou neměl lehké a že jsme si měli problémy vyřešit dřív, než jsme si pořídili dítěAle aby konkrétně řekla, v čem jsem byla ta špatná, to samozřejmě ne…
Beru to ale tak, že se VOjta setká s více lidmi a bude to pro něj třeba přínos, protože bude mít bohatší životní zkušenosti. Jo, je to asi směšné, ale já si prostě potřebuju najít něco pozitivního, abych se z toho nezbláznila…
hele a nepřemýšlela jsi o setkání s ní, teď myslím kvůli malému, prostě si nastavit pravidla, ano stalo se každý jsme teď jinde, ale kvůli tomu dítěti bychom měli spolu vycházet a neházet si klacky pod nohy. Já je nebudu házet tobě tak ani ty mě. Milovat se nikdy nebudem ale něco takového??? To byla moje priorita číslo jedna když chtěl manžel odejít - nikdy nic špatného o tom druhém před malou. ![]()
j.pampeliska píše:
Na mne dnes padla totalni depka. Ven se jit nedalo. Sedla jsem do auta a musela za sestrenkou. Cestou zpet jsem volala kamaradce tak prijede a bude tu pres noc.Ja jsem naprosto v prdeli. Porad menim nazory. Vcera jaem mu napsala ze ma cas do oulky unora a ted mam pocit ze to nevydrzimani den a hlavne ze je to k nicemu. On to ode mne uz vubec nebere. Je mu to vsechno u prdele. Nejake moje zadosti, ultimata cokoliv.
Ja si rikam, ze chci aby to ukoncil. at udela jasny definitivni signal ze je konec. Tyhle zadni vratka mne deptaji. Co ceka. Ze budu rok cekat nez se milostpan uraci vratit? Tohle mne znici. Jenze kdyz si reknu ze mi za to nestoji ze si to ukoncim sama tak dostanu strach aby pak jednoho dne neprisel ze chce zpet. Nechci byt ta kdo ho vyhodi. Chci aby byl on ten kdo rozbije nasi rodinu ve vsech smerech…
hele ten termín nech to je dobrý, třeba ho ještě posuneš, ale třeba taky ne, já taky měla termíny a těch se fakt držela. Naštěstí to za mě vyřešil pak on. Ale myslím že to je dobrý směr. Ono až pak dojde na tu realitu tak to stejně bude strašně těžké ale myslím že je to dostatečný čas na to aby si uvědomil co chce a ty pak uděláš ten krok a on pak bude čučet. Možná hraje na to že to nemyslíš vážně a plácá se v tom a neví co chce. Ale pak mu to minimálně dojde. Vzít zpět ho můžeš vždycky ale ať si uvědomí že to není jen na něm, ale i na tobě. ![]()
j.pampeliska píše:
Jsem v pohode. Ted momentalne neuveritelne nas*ana.
Napsala jsem manzelovi aby jeho mame napsal jmeno a adresu kde zije. Kdyby se neco stalo a on kubu nevratil aby se vedelo kde je. A on napsal ze tedy sobotu rusi.Chapete to? On radeji neuvidi sve dite. Mam preci pravo na to vedet kde je me dite. A chapu ze tu adresu neda mne, protoze by brzy nemeli kde bydlet.
hele tohle je jeho volba, děláš dobře, právo na to máš a pokud to ruší tak ať to zruší on přijde o ten kontakt a to ze své vůle, ne že bys mu ty bránila
![]()
Zdravím tě pampeliško, tak to je dobře, že se pomalinku začínáš ze situací smiřovata ty zvraty , že to jednou cítíš tak a po druhé tak je naprosto normální.Jsi emotivní jak sama říkáš a to se nedá uspěchat.Psycholog tvrdí, že rozchod je jako by ten člověk zemřel takovou bolest cítíš v srdci jen s tím rozdílem, že ještě plno výčitek a křivd.Tohle je jedna z životních situací psychicky náročných jako smrt, nebo porod děťátka.Ty jsi vlastně během krátké chvíle musela prožít oboje já bych určitě neváhala nad AD myslím, že by ti to teď pomohlo.
podveden píše:
Jsem moc rád že se můžu aspoň trochu vypovídat,protože člověk na to myslí 24 hodin denně.
Už jsem myslela, že dnes podvádí jen muži, dívám opak je pravdou, moc ti držím palce ať to vyřešíte.Jen žena nezahýbá jen tak z bůh darma na to pozor, tady jsou nějaké dlouhodobější potíže.
Pampeliško - je naprosto jasné, že chceš vědět, kde malý bude. Teda vlastně ne vědět, ale abys měla jistotu, že v případě nějakého průšvihu budeš vědět, kam si pro něj dojít. Manžel by to měl pochopit a vyjít ti vstříc. Tohle je jeho problém a v klidu bych trvala na svém. Snad se umoudří ![]()
TO já mám na svou „paní“ i telefon a dokonce jsme u ní s manželem přespávali a jednou jsem tam byla na dámské jízdě. Nějak jsem si myslela, že jsme přes manžela kamarádky
Je to jiná povaha než já, ale nebyla mi nesympatická
Zato teď si to vynahrazuje ![]()
Podveden - takže jste s manželkou zůstali spolu? Jestli to byl jednorázový úlet, už to nepkračuje a manželka chce zůstat s Tebou, tak si můžeš gratulovat. Ono zamilovat se může každý, ale rozhodnout se pro rodinu už není tak jednoduché… Ale většinou to bývá komplikovanější, co? Taky se drž a přeju hodně síly! ![]()
je to jednoduchá rovnice, muži přece podvádějí se ženami, ne všechny ženy jsou svobodné a nezadané, takže i vdané ženy musí podvádět aby to bylo do páru ![]()
Ahoj, Pampeliško, čtu si dál. Jen nemám teď možnost psát (resp. soustředt se). Tak jen tak letmo: sleduju postupně ten Tvůj příběh a jsem rád, že píšeš o tom všem - o lítosti, o vzteku, o radosti z dětí, o smutku, o chuti kopnout ho do koulí … tam je ale pocitů, viď?
Hezký den.