Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jediné co za dotek snesu je sáhnuti na bříško, když se miminko hýbe. Jinak vše ostatní je mi nepříjemné. Už se i zamykám v koupelně aby ho náhodou nenapadlo se ke mě ve vaně přidat. Nedokážu si ho k sobě pustit blíže. Nejvíce me dokáže vytáčet kvůli jídlu např: v te boloňské omáčce je malo masa. Tu vinou klobasu si neměla obalovat v mouce nemám to tak rád, ta kaše mohla být řidší. Nebo neustále mi ubírá v lednici stupně a pak všude uvnitř teče voda a já ji pak zbytečně vymývám. A já se z toho mužu proskočit vzteky. Nejspokojenější jsem doma sama.
Poslyš… takže vy jste spolu už pět let a ty ani nevíš, jak a na jaký způsob on má rád různá jídla? To o něm víš hodně málo. Nechci a nebudu ti nic vyčítat, ale přijde mi, že vy jste v tom vztahu vlastně úplně na začátku v některých věcech. Tak jedna věc, je třeba si všechny tyto detaily vyříkat, bohužel se to děje v tu nejnevhodnější dobu. Zkus ho tedy poprosit, ať je trochu tolerantnější a toto ti neříká, že ti to vadí. Ty se pokus trochu ovládnout to, že tě to vytáčí. Že jsi byla nejspokojenější doma, to chápu, tam bylo vše tak, jak ti to vyhovovalo, ale teď jste začali žít spolu vy dva a budete se muset spolu naučit žít, počítej s tím. Ale tohle všechno tu už tak nějak řečeno bylo. Hmm… nebylo by lepší se tedy na čas vrátit k rodičům a až se ti hormony uklidní, tak začít znovu? Pokud bude ochoten na to přistoupit.
@D. C. Já mám už dlouho z této diskuse pocit, že jo to hrách o stěnu ![]()
@D. C. Vše vařím pořád stejně a najdnou mi to začíná vyčítat, řekne mi že jeho maminka to vaří jinak, ja jsem ale naučená jinak vařit takže si na to musí buď zvyknout nebo ať si jezdí k svojí mamince na jídlo. Prostě každý vaříme jinak. Ja klidně vařit nemusím vůbec. Tady nejde o to na jaký způasob má rád jídla. A já bych o tom nevěděla. Tady jen prostě si musí zvyknout. Jinak rozhodně náš vztah na začátku neni. Známe se dost dobře
@Nb píše:
@D. C. Vše vařím pořád stejně a najdnou mi to začíná vyčítat, řekne mi že jeho maminka to vaří jinak, ja jsem ale naučená jinak vařit takže si na to musí buď zvyknout nebo ať si jezdí k svojí mamince na jídlo. Prostě každý vaříme jinak. Ja klidně vařit nemusím vůbec. Tady nejde o to na jaký způasob má rád jídla. A já bych o tom nevěděla. Tady jen prostě si musí zvyknout. Jinak rozhodně náš vztah na začátku neni. Známe se dost dobře
já vařím podle chutí přítele, nevím, proč by si musel na něco zvykat. Nanejvýš si „může“ zvyknout na nové variace, pokud bude chtít.
@Nb píše:
Jsi už na něj alergická. Až ti to zas řekne, řekni mu, ať to uvaří on a ukáže ti, jak to má vypadat. Anebo nevař. Mě by to taky štvalo. Myslím, že ho nemáš ráda a je ti ukradený. Buď je to teď těhotenstvím a nebo to tak bylo vždycky a ty jsi si to neuvědomovala. Trápíte se v tom vztahu.
@Nb, tak nevidím důvod, proč by si měl zvykat zrovna na tvůj způsob vaření. Nemůžeš si vzít recepty od jeho mamky a vařit to tedy tak? Pokud ti to nebude vadit, tak v tomhle bys mu vyhovět ještě mohla. Nebo nevař, ano, také možnost
.
@D. C. píše:
@Nb, tak nevidím důvod, proč by si měl zvykat zrovna na tvůj způsob vaření. Nemůžeš si vzít recepty od jeho mamky a vařit to tedy tak? Pokud ti to nebude vadit, tak v tomhle bys mu vyhovět ještě mohla. Nebo nevař, ano, také možnost.
Ona tam úplně chybí ta láska. Se nakonec začínám přiklánět k tomu, aby zakladatelka sbalila kufry a odjela k mamince, a přítele už dál netrápila.
@majki.r píše:
Ona tam úplně chybí ta láska. Se nakonec začínám přiklánět k tomu, aby zakladatelka sbalila kufry a odjela k mamince, a přítele už dál netrápila.
Holky, já už to se svými psycho-rozbory a radami taky vzdávám
…
Nicméně by mě zajímalo (třeba s odstupem pár měsíců nebo tak) - jak to s jejich vztahem dopadlo - to jako jo ![]()
Nb- asi to bude nejsnadnější řešní- Ty v přiteli vidíš „to zlo“ co Ti vzalo bydlení u rodičů, kde jsi byla jako rozmazlený fracek. Proto nic co on ted udělá nebude dobře-pro Tebe. Už jednou jsem psala- sbal se a jdi za máminu sukni, budeš zase obletovaná holčička.
P. S. jen poznámka- kdž dá přítel lednici na méně-tak nemůže nic téct, pokud omylem nedal na méně mrazák. A co jsi mu vařila po 5 let? Že až teď mu vše vadí. Také to možná dělá proto, že ho nevýslovně štveš.
@Gerberka píše:
Holky, já už to se svými psycho-rozbory a radami taky vzdávám…Nicméně by mě zajímalo (třeba s odstupem pár měsíců nebo tak) - jak to s jejich vztahem dopadlo - to jako jo
Vzdej, já to vzdala už dávno, i v jiných diskusích od zakladatelky, kde se řeší v podstatě to samé ![]()
@majki.r píše:
To plně souhlasím. Vlastně jsem to už napsal trochu jinými slovy
.