Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A proc jsi jim ty darky po prichodu nedala, dokud byl tata doma? Do prace musel, mama si s tebou psala, ted vari.Tak bez do kuchyne, nebo po obede a zacni vypravet…
@Bubla Bůčková píše:
Chápu, konečně si otevřela oči… Je to škoda. Koukni tu do diskuzi „chtěla jsem holku“, můžeme se tam všechny pos.rat vymýšlením, jak počít holčičku, jaký by to byl za 20 let super život s nejlepší kamarádkou a pak tu jsou ženský jako tvoje nebo moje máma
mám taky takovou. S tim rozdilem, ze uz mam děti a ona za poslední roky stoji i jako Babi za prd. Nemela to v životě jednoduchý, ale ted je z ní sobec ![]()
@_.Emilyyy
Vidím, že máš novou profilovku, to jsi přímo Ty? Moc sluší
Díky za názory, asi jsem nějaká přecitlivělá, máme po obědě, nikdo se na nic nezeptal, bylo ticho, já prohodila jen pár vět
. Zájem měla až babička, která přijela, tak aspoň něco ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, vím, že nadpis diskuze je asi zvláštní, ale sama nevím, jak to vyjádřit. Mám 21 let, bydlím s partnerem, ale často jezdíme každý na víkend domů. Jsem ráda, že jsem se v 18 osamostatnila a zvykla jsem si už nějak na sovu domácnost a klid. No ale teď k věci, jeli jsme s partnerem na necelé 3 týdny po památkách ČR, měnili místa, viděli x míst. Ač mám s rodiči fajn vztah, za celou dobu jsme si nezavolali, jen občas psali přes sociální sítě. Přítelovi volali naopak pořád a zajímali se, kde právě jsme.
No a před pár hodinami jsem k našim domů dorazila, pozdravili jsme se a tím to tak nějak skončilo. Mamka mě tedy objala, ale šla se zavřít do kuchyně a vařit, táta jel do práce. O pubertálním bratrovi nemluvím, ten mě vynadal, že jsem ho šla vyrušit do pokoje a pozdravila ho.Doteď se mě nikdo nějak ani nezeptal, jaký to tam bylo, co jsme viděli, mám milion fotek a dárky pro ně, ale nějak nemám náladu, tam s tím teď přijít.
Co byste dělali vy? Cítím velké odcizení a nejradši bych zase jela zpátky do bytu.
Co bych delala? Sla bych pomoc mamce do kuchyne a u toho bych se ji zeptala, zda je vsechno v poradku, zda nemaji nejake starosti, ze mi pripadaji trosku smutni a bez nalady.
Jinak zakladatelko, myslím, že to bude jen nedorozumění.. Pokud jsem to pochopila správně, tak tam jsi nyní na celý víkend, tak by nedávalo smysl, kdyby se táta vykašlal na práci a mamka nechystala oběd, když ještě budete mít spoustu příležitosti.. Možná je chyba, že je srovnávás s rodiči od přítele, to nedělej, každý je prostě jiný ![]()
Třeba rodiče řeší nějakou krizi
nejsou schopni fungovat normálně. Velmi to zamrzí, věřím. Naštěstí jsem nikdy nezažila.
@Limi123 píše:
To neni odcizeni, nasi by to tak mozna udelali take, ale pak u obeda bychom vsechno probrali. Ted na to neni klid, mama potrebuje uvarit. Bez tam za ni, pomoz ji a u obeda urcite vsechno proberete.
Hele, potřebovat uvařit se dá naznačit nebo říct mnohem přívětivější, než odejít a zavřít za sebou dvere. Tohle mi přijde vůči dceři, kterou jsem neviděla 3 týdny fakt dost neprivetive. Co bych udělala já (a ostatně dělám to tak, když k nám přijde na oběd jednou za čas sestra), řekla bych ‚mam rozvareny oběd, pojď si za mnou sednout do kuchyně a povídej mi, co je nového.‘ K tomu si nalijeme třeba vínko, já upijim u vaření, ségra sedí u stolu nebo mi podle potřeb, pomáhá. Nevím, co je na vaření tak náročného, že na to člověk potřebuje takový klid, aby se musel před druhým zavrit.
A proč jsi jim z té dovolené nezavolala ty? Oni vás třeba nechtěli rušit.
A doma jsi měla jít mámě pomoct a přitom jste si mohly povídat. Dárky jsi jim mohla dát, než šel táta do práce, ne?
@Hoa Mai Tak nejspíš mamka předpokládala, že dcera ty dveře umí otevřít a přijde sama, nabídne pomoc a u toho si budou povídat. Pokud tam za ní nepřišla, taky si máma mohla říct. No dobrý, přijede, na starosti jen výlet a samé hlouposti, místo aby se mi nabídla, že mi s něčím pomůže. Sníst oběd to jo.Ono se na to musí koukat z obou stran ![]()
Volat z dovolené jsi mohla i ty jim. Táta si asi těžko může vzít volno z práce jen proto, že mu přijela dcera domů na víkend. Já běžně sedávám u mamky v kuchyni, když přijdeme a zrovna vaří, povídat se dá i u toho a samozřejmě se zapojit do příprav, když tam taky jíte. Budete tam celý víkend, vhodnější čas na nějaké předávání dárků a ukazování fotek mi přijde po obědě u kafe, než dopoledne, kdy mám většinou sama největší kalup (popravdě mě to ale ani moc nebaví, stačí mi tak rámcově - bylo to dobrý / špatný, počasí tak a tak, dvě tři zajímavosti, co jsme viděli a stačí
) Nezpochybňuju, že z jejich strany třeba můžeš cítit nějaké odcizení, nakonec ty sama je znáš nejlíp, ale takto popsané mi spíš připadá, že si to moc bereš.
@mavroidis píše:
Zas to tak neprozivej…pubertalniho brachu snad ani resit nemusime, asi ani tatu co jel do prace a ze sla mama varit? Tak si tam drepni k ni a zacni vypravet. Ja bydlim v zahranici, rodice mam rada, ale zaroven nejak nemam potrebu kontaktu. Do CR litam 1-2× rocne a volame si 1× za dva tydny. Kdyby bylo na rodicich, tak casteji a kdyby to bylo na mne, tak klidne i za mnohem dyl. Pro me je to spis povinnost, at me slysi a maji radost. Pritom je mam rada a doufam, ze se maji fajn…ale nebavi me se nejak vykecavat a asi to zni hnusne, ale proste me nezajima co u nich v praci, kde byli na vylete a ze si koupili novy kolo. Tim jsem chtela rict, ze to jak to citim a ta ma nepotreba s nimi resit kazdy prd neznamena, ze je nevidim nebo nemam rada.
Ale je to teda hodně smutný ![]()
@_.Emilyyy píše:
Jako návrat jaký proběhl u zakladatelky? Ne nedokážu
Taky já mám ještě nezletilou dceru..Je mi 43, a když jsme na návštěvě u mamky, tak je rada, když ji ukazuju fotky z dovolene
Když ono to v té nezletilosti právě začíná. Zakladatelko, co třeba maturita? Prožívali vaši?
@Anonymní píše:"
Díky za názory, asi jsem nějaká přecitlivělá, máme po obědě, nikdo se na nic nezeptal, bylo ticho, já prohodila jen pár vět. Zájem měla až babička, která přijela, tak aspoň něco
A až budeš mít jednou svoje děti, tak buď to budeš dělat stejně nebo (můj případ) tuplem nebudeš chápat, jak mohli být tak chladní. Jestli za mnou ve dvaceti přijede synek na návštěvu po 3 týdnech, tak všeho nechám, jak na svatej obrázek se na něj budu dívat
ale říkám, třeba si byla hrozná puberťačka ![]()
@Anonymní píše:
Díky za názory, asi jsem nějaká přecitlivělá, máme po obědě, nikdo se na nic nezeptal, bylo ticho, já prohodila jen pár vět. Zájem měla až babička, která přijela, tak aspoň něco
Nejspíš se něco stalo za ty 3 týdny, co ses jim neozvala. Tak si zjisti, co se děje, protože tohle fakt není normální.