Odcizení s rodiči?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
1.8.20 22:34
@mavroidis píše:
Pro me bylo dospivani hroznej teror - ze strany otce. Bylo by to hodne dlouhy kdybych se mela ze vseho vypsat. Kazdopadne se ke mne choval tak, ze jsem myslela, ze me nema rad a ani ja jeho nemela. Cele detstvi jsem si prala, at se nasi rozvedou a ja zustala jen s mamou. Pak jsem za studii vyjela na staz do zahranici a ochutnala poprve jaka je svoboda, nikdo me nedusi, nevyslycha, nemusim se bat co je zase spatne a bylo mi krasne. Navrat domu jsem hodne obrecela a prozvracela z nervu, ze musim zpatky. Dneska je mi 31 a ziju tady.
Zpetne mam pro neco pochopeni a beru to tak, ze to nejspis myslel dobre, ale vdecna mu nejsem ani ted s odstupem casu. Taky vim, ze dneska je mu to lito…ale co uz. On neni spatny clovek, za mnohe jsem mu vdecna. Ale proste to citim, jak to citim…nemam potrebu nejak extra komunikovat a nestyska se mi.

To už mi dává smysl.
Ale tak jak jsi to prve napsala, to vyznělo, jako že jsi nějaká sociopatka, ktera je plně lhostejná vůči milujícím rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76851
1.8.20 22:42
@Bubla Bůčková píše:
Já to mám u některých lidí stejně ;)

já nevím, mně nikdy nezajímají fotky ostatních lidí z dovolené - jedině že bych na to místo chtěla jet příští rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14628
1.8.20 23:34
@stinga píše:
já nevím, mně nikdy nezajímají fotky ostatních lidí z dovolené - jedině že bych na to místo chtěla jet příští rok

My sdílíme s rodinou fotky přes soukromou skupinu na FB, když tam naši něco dají, tak si otevřu celé album jen v takových těch malých náhledech, rozkliknu, pokud mě něco zaujme, sem tam se na něco zeptám… Ale projíždět společně třeba sto fotek z Lipna a u každé si vyslechnout příběh, to bych si připadala jako Homer Simpson, když se musel účastnit promítání diapozitivů z dovolené Salmy a Petty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
2.8.20 00:01

@Michelle_M @stinga
Taky nejsem zvědavá na fotky z dovolených. Kdyby mi ti lidi ukázali 3-4 tak jo, ale někdo fakt má pocit, že budu ucvrkávat z jeho 250 snímků. Ještě bych to vydržela, pokud by to bylo z nějaké zajímavé země, kam bych se ráda podívala.
A nejlepší jsou ty fotky ze svateb, jak se někam přijde a oni to začnou promítat, 500 -1000 fotek, na 2 hodiny a myslí si, že my jsme na to zvědaví. Nebo na video. :zed:
Prostě ne každý se chce koukat na fotky, zakladatelko, asi by ani mě nezajímalo nějaké sáhodlouhé povídání, též na to nejsem. Pokud tam nemáš něco echt vtipného nebo zajímavého, jen suchý popis cesty a památek, tak asi bych se přemohla a poslechla si tě, ale nezajímalo by mě to. Ani u vlastní dcery. Stačilo by mi 10 minut - stručně kde jste byli a jestli se vám to celé líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
2.8.20 00:01
@stinga píše:
já nevím, mně nikdy nezajímají fotky ostatních lidí z dovolené - jedině že bych na to místo chtěla jet příští rok

To mne to zajímá i od kamarádky..
Hlavně teda protože miluji cestování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
2.8.20 02:41
@boball píše:
Proč jsi nešla s ní do kuchyně a nepomůžeš jí vařit?

Trefa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
2.8.20 11:03

@Hoa Mai tak těžko říct jak mají řešený dům, u našich dveře být otevřené nemůžou, protože jsou až ke kuchynské lince, otvírají se dovnitř. ne, že by do ní mlátily, ale je to takové divné. Navíc v zimě tam z chodby táhne. Což ted tedy nehrozí :)Takže je taky možné, že dveře mají zavřené neustále. Nicméně jak už jsem psala, mamka se také mohla naštvat, že místo toho aby jí dcera nabídla pomoc, cpe jí tam fotky a ještě zdržuje. Mohli si je prohlédnout po obědě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.8.20 11:29
@_.Emilyyy píše:
To mne to zajímá i od kamarádky..
Hlavně teda protože miluji cestování.

Mám to stejně. Kromě toho aspektu cestování mě to zajímá proto, že se ráda dozvím, co dělali lidí, které mám ráda.

@boball píše:
@Hoa Mai tak těžko říct jak mají řešený dům, u našich dveře být otevřené nemůžou, protože jsou až ke kuchynské lince, otvírají se dovnitř. ne, že by do ní mlátily, ale je to takové divné. Navíc v zimě tam z chodby táhne. Což ted tedy nehrozí :)Takže je taky možné, že dveře mají zavřené neustále. Nicméně jak už jsem psala, mamka se také mohla naštvat, že místo toho aby jí dcera nabídla pomoc, cpe jí tam fotky a ještě zdržuje. Mohli si je prohlédnout po obědě. :nevim:

Pokud odhlédneme od varianty s dveřmi, což je čistá spekulace, navíc malo pravděpodobná, tak já tam pořád vidím problém na straně matky, ne dcery. Proč by se proboha měla nastvavat? Dospělý, mentálně vyzrálý clovek snad nekomunikuje nastvavanim? Jako kdyby řekla Hele Jani, pojď mi teďka pomoct s vaření a po obědě mi popovidas, jak jsi se měla. A Janicka by ji odmítla s tím, že je unavinkana a vyvalila se na gauc s mobilem, tak dejme tomu vy bylo naštvání pochopitelne. Já si nedovedu představit, že bych takto reagovala na dceru, bohudík my se k sobe takto v rodině nechovame. Taky by mi to dost vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
2.8.20 11:32

@Hoa Mai
Přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
2.8.20 11:50

@Hoa Mai Tak lidé mají různé povahy. Když to vezmu z pozice dcery, já bych za ní do té kuchyně šla a neřešila to tady, a už vůbec bych to nevnímala jako odcizení. Z pozice matky dvou dospělých dcer.Moje holky by poslaly pár fotek už z dovolené, automaticky by šly do kuchyně a začaly by prostě třeba loupat brambory s tím, že by hubu tedy nezavřely. Taky jim nevolám, vím jak je to nepříjemné, když na dovolené někam jdu třeba do muzea a někdo volá. Ale u mně je to už zase trochu spojeno s povoláním, manžel podniká a lidé mu volají neustále i v těch nejnevhodnějších dnech, a hodinách tak už mám na nějaké vyvolávání úplnou alergii, podle mne se to brát nemůže, to je fakt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.8.20 12:21

@boball ano. Tak to máš ty a vám to tak vyhovuje. Ale nelze z toho vyvozovat, že tak jak to máš to bude mít každý a že to tak každému bude vyhovovat. U zakladatelky lze předpokládat, že to pro ni byla situace, která nemile překvapila. Kdyby to tak měli nastavené odjakživa, asi by to nepřišla řešit až teď a nenazvala by to odcizenim. Asi se tam něco změnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
2.8.20 12:26

@Hoa Mai Tím hůř jestli se něco změnilo. Neměla se mladá spíš mamky zeptat jestli nemá nějaké starosti, jestli se něco neděje, místo litování sebe. Pochopila bych, kdyby se nezajímali o to že udělala třeba školu, že má nějaký problém, nemoc atd.To by bylo od rodičů hulvátství. Ale že si nesedli na zadek z toho, že byla na dovolené :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
2.8.20 12:33

Píšeš o tom, co rodiče neudělali a co jsi udělala ty? Ty jsi jim z dovolené zavolala? Zeptala jsi se po návratu jak se mají a co dělali? Šla jsi mámě pomoct s obědem, který evidentně dělá i pro tebe? Nejsi ty trochu takový jájínek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
2.8.20 12:35
@Bubla Bůčková píše:
Jo jo to se krásně vypráví někomu, kdo stojí zády, protože nutně potřebuje krájet okurky…

My si s dcerou nejlíp popovídáme, když spolu vaříme.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29644
2.8.20 13:42
@Hoa Mai píše:
Pokud odhlédneme od varianty s dveřmi, což je čistá spekulace, navíc malo pravděpodobná, tak já tam pořád vidím problém na straně matky, ne dcery. Proč by se proboha měla nastvavat? Dospělý, mentálně vyzrálý clovek snad nekomunikuje nastvavanim? Jako kdyby řekla Hele Jani, pojď mi teďka pomoct s vaření a po obědě mi popovidas, jak jsi se měla. A Janicka by ji odmítla s tím, že je unavinkana a vyvalila se na gauc s mobilem, tak dejme tomu vy bylo naštvání pochopitelne. Já si nedovedu představit, že bych takto reagovala na dceru, bohudík my se k sobe takto v rodině nechovame. Taky by mi to dost vadilo.

Já třeba s dcerami jednám na rovinu. Klidně bych jí řekla, pojď mně pomoct a pak si to povyprávíme. Ale třeba moje mamka taková není. To už by vyloženě musela padat na pusu, aby požádala o pomoc a nebo jí odmítá a nechce. Je takový ten typ, co pro děti udělá vše. Ale já vím, že si neřekne, tudíž jí jdu pomoci sama od sebe. V podstatě zakladatelka je 3 týdny na dovolené, třeba předpokládala, že k nim přijede na pár dní a s něčím jim pomůže. U nás v rodině se řeší vše na rovinu a nebojíme se komukoli cokoli říct. Docela mě překvapilo, že tomu tak všude není a bojí se někomu něco říct, aby se nenaštvali. Kde jinde by měl člověk slyšet pravdu, než v rodině a vyříkat si to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová