Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Navýšení pnp mám. Další dávky vyběhané nemám.
PNP se nezapočítává do příjmů, takže pokud splníš i ostatní náležitosti (nájemní smlouva, trvalý pobyt) můžeš po 3 měsících bydlení požádat o příspěvek na bydlení. Přídavky na děti předpokládám asi máš vyřízené.
@lalalalala píše:
Já nechápu to zalehnutí manželamáte manžela nebo ne?
Děti šly spát. Manžela zakladatelka nemá.
@LadyLada píše:
Děti šly spát. Manžela zakladatelka nemá.
díky
bych to tady chápala asi do rána ![]()
@lalalalala píše:
díkybych to tady chápala asi do rána
I mě tato pasáž o zalehnutí zaujala ![]()
@pipa.k píše:
PNP se nezapočítává do příjmů, takže pokud splníš i ostatní náležitosti (nájemní smlouva, trvalý pobyt) můžeš po 3 měsících bydlení požádat o příspěvek na bydlení. Přídavky na děti předpokládám asi máš vyřízené.
Přídavky nemám. Mám pnp plus navýšení o ty 2000kč. byt je můj zakoupený trvalé si sem teprve budu dělat.
@Anonymní píše:
Přídavky nemám. Mám pnp plus navýšení o ty 2000kč. byt je můj zakoupený trvalé si sem teprve budu dělat.
tak to si asi ještě se sousedama užijete ![]()
@Anonymní píše:
kousek od Plzně
sever nebo jih??? jsem plzeňská, dělám na MÚ, možná bych mohla něco poradit nebo pomoct, kdyžtak napiš SZ ![]()
@lalalalala píše:
tak to si asi ještě se sousedama užijete
Obávám se téhož..
@Anonymní píše:
O přídavky určitě zažádej, když jsi sama, máš nárok určitě. Jde to myslím i za 3 měsíce zpětně. Na příspěvek na bydlení mají nárok i vlastníci bytu, takže až budeš mít s dětma 3 měsíce trvalý pobyt, tak zažádej. A až budeš mít s dětma šetření kvůli PNP, tak se na to pořádně připrav. Znám rodiny, co mají při SMR třetí a při TMR čtvrtý stupeň. Jinak Ti přeji hodně sil, musíš to mít doma opravdu náročné.
@Mar__tanka1983 píše:
sever nebo jih??? jsem plzeňská, dělám na MÚ, možná bych mohla něco poradit nebo pomoct, kdyžtak napiš SZ
spadáme plzen město umo3
Tak už jsem to dočetla…
i ve vlastním můžeš mít nárok na příplatek na bydlení, pokud máš malé příjmy.
Ten bordel není zas tak dramatickej, 90% z toho se dá uklidit do hodiny. Spíš takové dodělávky, jako je skleněná „koule“ od světla na podlaze, kočkolit u televize atp. to je takové pěst na oko, navíc u takhle nemocných dětí bych řekla i nebezpečné.
mmch, psalas že mladší chodí do spec. školky? Kampa, na Škvrňany?
Jinak škoda, že sem se o tobě tady nedočetla dřív, mohla sem ti pomoct, přidat ruku k dílu, malý ve školce a já na RD, takže času dost, ale příští týden se vracím do práce a pak nevím, jak budu stíhat sama…aĺe možná bych mohla aspoň poradit, něco zajistit…
prostě jestli máš chuť, tak napiš SZ ![]()
@Anonymní píše:
spadáme plzen město umo3
ajo, já dělám na „severu“…ale i tak, pokud chceš, tak bysme se mohly spojit, třeba i jen „elektronicky“, mohla bych ti leccos zkusit zjistit, přes naše socky ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Tak už jsem to dočetla…
i ve vlastním můžeš mít nárok na příplatek na bydlení, pokud máš malé příjmy.
Ten bordel není zas tak dramatickej, 90% z toho se dá uklidit do hodiny. Spíš takové dodělávky, jako je skleněná „koule“ od světla na podlaze, kočkolit u televize atp. to je takové pěst na oko, navíc u takhle nemocných dětí bych řekla i nebezpečné.
mmch, psalas že mladší chodí do spec. školky? Kampa, na Škvrňany?Jinak škoda, že sem se o tobě tady nedočetla dřív, mohla sem ti pomoct, přidat ruku k dílu, malý ve školce a já na RD, takže času dost, ale příští týden se vracím do práce a pak nevím, jak budu stíhat sama…aĺe možná bych mohla aspoň poradit, něco zajistit…
prostě jestli máš chuť, tak napiš SZ
Děkuji sz písnu ráda budu ráda i za nějakou radu. Občas mám hlavu v pejru.jj Skvrnany dříve jsme tam bydleli. chodí do macháčkovky mš a dcera do skupovky do zš.
Ahoj zakladatelko, soucítím s tebou, věřím že to nemáš vůbec jednoduché a držím ti všechny palce! Jestli jsi chaotik, tak tě můžu ujistit že jsem taky. Mám ADHD, takže jsem se musela naučit kolem sebe neustále vytvářet řád - mám krabičky s nápisy, diáře, dokonce i seznamy věcí na výlety dle délky pobytu
ovšem když je toho na mě moc, tak mám taky ten pocit že to nezvládám a taky je doma binec = oblečení a hračky, občas i trochu prach
. Z fotek vidím že máš hodně věcí, ale málo úložných prostorů. Zkus se podívat na bazary, zda někdo nenabízí nábytek jen za odvoz/zdarma apod. - měla bys pak kam ty věci uklidit. Myslím si že to je celé… Musí to být ubíjející, jsi pořád v kolotoči. Docela mě napadá, zda tak z toho vyčerpání nemáš trochu i deprese, protože to je pak člověk jak mátoha a nemá sílu na nic.
Drž se ![]()