Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Blackova.K ale nepocucháš, gumičku budeš mít kolem čela, ona je tak o 3 čísla větší, než hlava ![]()
@marra2 píše:
@analoja Nevis prosím kdo zřizuje ten svoz? Diky
no, u nás (Kopřivnice) si to zařizuje přímo ta speciální škola/školka… mají na to tuším dvě nebo tři speciálně upravené dodávky… chodí tam nejen autisti… je to pro děti s různým postižením, a svážejí se i z okolních obcí
@marra2 píše:
Syn, autista je schopny tohle udělat během hodiny.beze srandy.ale jde to ukocirovat, musí se zabavit.
já se popravdě divím, že zakladatelka má tak pěkně pověšené záclony a závěsy, neviděla jsem nikde rozbité věci, až na tu oloupanou skříň. já myslím, že na tři takové děti to je pohoda. zakladatelko, nezkoušela ses obrátit třeba na aplu? Nedočetla jsem vše, ale jak to vůbec zvládáte? Máš je doma? Mě ten byt při jde OK, viděla jsem jak občas vypadá pokoj autisty v profesionálně vedeném zařízení - ti lidé mají pojistky jako hrom, neustále je něco zničeno
Rozhodně bych komunikovala se sociálkou přes aplu, kdyby bylo zle ![]()
Příspěvek upraven 21.11.14 v 19:25
@julie74 to taky se divim. holky Ja už jsem přestala malovat. alespoň v ložnici. syn ma potřebu neustále sahat na zed. pastelkama, rukama, jídlem, autickama…když tu byla soc. pracovnice mavla rukou a řekla, ze to zná. každopádně je to ubijejici. dneska jsem cely den pekla a učila se se starším a autik nás zlikvidoval koupelnu.jsme bez umyvadla. tajze tak.
@marra2 píše:
@julie74 to taky se divim. holky Ja už jsem přestala malovat. alespoň v ložnici. syn ma potřebu neustále sahat na zed. pastelkama, rukama, jídlem, autickama…když tu byla soc. pracovnice mavla rukou a řekla, ze to zná. každopádně je to ubijejici. dneska jsem cely den pekla a učila se se starším a autik nás zlikvidoval koupelnu.jsme bez umyvadla. tajze tak.
Mě pobavilo, jak se holky jednohlasně shodly, že je to fakt zabordelený byt a zakladatelka neumí vést domácnost. já být rodičem autisty, tak už jenom z těchhle odsudků mi hrábne. prý musíš ho dát do latě. Proč se vyjadřujete k něčemu o čem nemáte páru? teda chápu, že se jistě vyznáte v uklizených bytech - ale v uklizených bytech s autisty???
@marra2 tyjo, to chce vážně non stop dohled co…jak to vlastně je s autisty do budoucna? Mívají svůj život, rodinu, nebo zůstávají s rodiči? Omlouvám se, jestli se ptám blbě, vůbec do toho nevidím…
@julie74 píše:
Mě pobavilo, jak se holky jednohlasně shodly, že je to fakt zabordelený byt a zakladatelka neumí vést domácnost. já být rodičem autisty, tak už jenom z těchhle odsudků mi hrábne. prý musíš ho dát do latě. Proč se vyjadřujete k něčemu o čem nemáte páru? teda chápu, že se jistě vyznáte v uklizených bytech - ale v uklizených bytech s autisty???
bacha, jednohlasně rozhodně ne. Řekla bych půl na půl, náhodou mě docela příjemně překvapilo, že nebyla smetena úplně.
@marra2 malej s oblibou olizoval zdi a všude jak manžel maloval obrázky to bylo zničené kam dosáhnul tak když se dělal jeho pokoj tak je to vše obložené plovoucí podlahou aby šlo vše umýt
a zábrany ke všemu
, jinak bych fakt nedělala nic jiného než chodila a uklízela co vyndá a kolik by toho zničil ![]()
@IvetJas píše:
@kvaček Tak přečti vše, paní má doma jedno díte s aspergerem a o rok mladší dvojčata s autismem a mentální retardací (genetika jí vyšla ok, na postižení dětí se přišlo v předškolním věku), sama je teď nemocná… a žije sama s dětmi a v bytě nebydlí dlouho. Nemá ani hlídání, aby si sama zašla k doktorovi, nějaké návrhy pomoci, organizací a tak už tu padly. Jedna milá uživatelka nabídla i sebe jako pomoc z úřadu. Pokud tě napadá něco více, můžeš navrhnout. A propos zakladatelko, myslíš, že rady tady udělené pro tebe byly užitečné? Aspoň něco?
To by mě taky zajímalo ![]()
@Berousik píše:
bacha, jednohlasně rozhodně ne. Řekla bych půl na půl, náhodou mě docela příjemně překvapilo, že nebyla smetena úplně.
No to se omlouvám, já dočetla jenom do nějaké strany a teď dočítám. Pardon ![]()
@Berousik píše:
@marra2 tyjo, to chce vážně non stop dohled co…jak to vlastně je s autisty do budoucna? Mívají svůj život, rodinu, nebo zůstávají s rodiči? Omlouvám se, jestli se ptám blbě, vůbec do toho nevidím…
záleží na stupni postižení a přidružených problémech… třeba ta mentální retardace, různé fóbie,… Asperger může fungovat + - normálně, vysokofunkční autista (menší postižení) taky, zbytek s rodiči, nebo profi péče.
Jak tady někdo psal, že APLA se tvrdě platí, co já vím, tak by se měla platit podobně jako Diakonie - tam si nemohou vzít víc než jsou peníze, které klient dostává od státu - pokud je u nich 7/24. Pokud jenom kratší část, tak poměrnou část. A APLA má i poradenství, zjeména jsem myslela pro případ, že by OSPOD měl připomínky, že paní s autisty doma nemá naklizeno. Mě vážně překvapilo, neviděla jsem nic rozbitého, jenom hromádky věcí. Zdi bílé
a tak
@Berousik píše:
To je extrémně různé
VFA bývají bez MR, takže ti, když mají vhodnou výchovu (tím nemyslím, když je někdo postaví do latě, ale pokud je někdo naučil fungovat ve společnosti, aby kompenzoval jeho potíže), mohou být vcelku samostatní, mít rodinu atd.
SFA mohou pracovat v chráněné dílně, bydlet u rodičů nebo v chráněném bydlení, svedou určitou míru sebeobsluhy sami (nakupovat, dojet k babičce at.), ale úplně samostatní být obvykle nemohou.
NFA - buď ústav nebo 24/7 péče rodiče.
Holky, přikládám odkaz na článek o autistech, opravdu těžších autistech. Já u toho brečela
http://respekt.ihned.cz/…-deti-uplnku
1. co mě napadlo, že bych jí tam jela pomoct a uklidit
já děsně ráda uklízím, vyžívám se v tom
baví mě věci vylepšovat, zvelebovat, organizovat…