Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak já na pořádek nejsem vůbec, pt musím napsat jako první.. Snažím se mít uklizeno tak by jsme nebyli zavalení bordelem, ale nejsem ten typ, co pořád vytahuje hadru vysavač a jsem nervní s neumytého nádobí atd..
na druhou stranu dotaz byl jasný, zakladatelka až průběhu diskuse napsala o co všechno jde, takže i já jsem napsala, že to prostě bordel je- podle mě už za hranicí, nebudu tu psát, že ne, že je to ok, ale napíšu upřímně, že ji chápu, že nestíhá a dokážu si představit, že to má těžké..
Ptala se jestli ji vezmou děti, názor jsem napsala, že ne, ale věřím, že si ji ještě přijdou zkontolovat, a proto jsem radila fakt si poklidit… myslím, že třeba za takovým názorem neni nic špatného…
Taky netvrdím, že tam nebyl nelad, ale zase pokud má tak nemocné děti…V kuchyni měla umyté nádobí a sušila prádlo. V těch pokojích věřím, že se o to postaraly děti. Navíc mám Crohna a vím, jak je někdy namáhavé třeba umýt okna, nebo jen blbý nádobí. Naštěstí mám manžela a když nemůžu, rád uklidí.
Hmm, já vyšilovala s úklidem vždy na Vánoce a úplně mi to dovedlo zkazit ten čas. Letos to hrotit nebudu a uvidíme, jesti si Vánoce víc užiju.
@IvetJas píše:
Tohle je bohužel hodně náročné a ne každému jde vysvětlit, že má raději jen doma v pokojíčku, když je sám. Já jsem kdysi četla případ ženy, tuším to nebylo v Čechách, možná v Americe, která sama vychovávala těžce postiženého syna (nevím, jestli tam bylo mentální postižení v kombinaci s něčím nebo co), ale každopádně ten onanoval všude a obtěžoval lidi tak neúnosným způsobem a už byl velký a dost silný, takže to ta žena ze zoufalství vyřešila tak, že s ním začala spát sama, aby se aspoň trochu…naprosto katastrofické.
To je šílené
![]()
@4family píše:
Mě teda baví, jak některé jsou na pořádek a těžce odsuzují to, co bylo na foto vidět. To asi nemá kdo co jiného na práci, než uklízet. A to nemám autistické děti, jen 3 normální děti a spoustu jiných věcí na práci, než celé dny uklízet. Občas mám takové záchvaty uklízení, kdy se snažím mít uklizeno celý den a týden a nakonec jsem vždy zjistila, že je to život k ničemu trávit tolik času tak nezáživnou činností.
Konečně někdo normální a s normálním názorem ![]()
Mám stejný přístup k úklidu a jsem hrdá na to, že mám jiné záliby a jsem tak trochu bordelář
Je sice fajn mít tak nějak uklizeno, ale není fajn tím trávit život. Takže zábavnější je trochu bordelu a trávit čas jinak. ![]()
Oni to i děti asi víc ocení, když se to nepřehání a nemají za matku frenetickou uklízečku, co má k ruce přirostlou prachovku ![]()
Ano, trochu bordelu není na škodu. Já mám zafixovanou svoji mamku s hadrem v ruce. Hlavně v pubertě mě to štvalo
. Měli jsme celé horní podkroví, dva byty, spojené a já měla jakoby jeden byt k dispozici a pořád mi tam lezla s hadrem a přerovnávala mi věci. Dělá to i dnes, přijede a srovnává mi tu věci ![]()
@ospalámyš Nejen děti, máme kamaráda, jehož žena má doma naleštěno tak, že se tam člověk bojí jen vkročit, aby nenašpinil. On hrozně rád jezdí k nám a když se mu omlouvámza binec(bo ve srovnání s jeho ženou se cítím jako čunče)vždy mi odpoví, že se u nás cítí líp jak doma, prý to tu máme zabydlený. Takže ty super hospodyňky by se nad sebou měly zamyslet a kdyby jim náhodou utekl chlap, tak aby věděly proč.
Taky me ceka navsteva socialky kvuli svereni ditete do pece ale zrovna mam silenej bordel v kuchyni(nadobi a neporadek na lince po vareni) takze si myslim ze takovej bordel urcite ve vychove neublizi kdyz se da uklidit a nekdy to uhlidat proste nejde kdyz ma clovek dite
kolikrat kdyz vidim ve zpravach v cem zijou ty maly deti Romu tak se divim ze jim je nevezmou, takze za bordel po detech urcite neodeberou..max. reknou ze se prijdou podivat jindy
teda aspon muj nazor, ze odebirat by meli pri plisnich, smradu, spine a tyrani…
Ahoj obnovuji diskuzi. chtěla bych se zeptat.Mam kamarádku a ma dve ´deti. nedávno se s pritelem pohádaly a ona mu ve vzteku řekla že ublíží dítěti. On jí později volal ale než stihla doběhnout k telefonu tak mladsi dítě telefon zvedlo nemluvilo a po chvilce to polozil a jestě se mu podařilo celej telefon vypnout. Přítel se lekl a zavolal tam policii.Ty prijeli videli ze se nic nestalo. Rekli ze to musí hlasit na urad. Z uradu prisli asi za tri dny sepsali informace zeptali se kam chodi deti do skolky jakou mají mudr. a odesli.Mate někdo zkušenost jestli oni kontaktuji skolku a mudr? Kamaradka je ted uplne na nervy z toho. Jinak jsou uplne normalni rodina a mají se všichni radi
Jsou normální, mají se rádi, vyhrožují, že ublíží dítěti… Mě to teda k sobě nejde
Tak normalni to není to je jasny. rekla to ve vzteku ona ty deti miluje a dala by jim první poslední. ted si rve vlasy jak je pitoma
Chapu, ze v afektu rekne clovek kde co, ale tohle bych z ust nevypustila. a slyset to nekoho rict a pak se necim vydesit, tak tam poslu policii taky. popravde spis doufam, ze to s ni nekdo resit bude.