Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@zuzouš píše:
Jak jsi zasela, tak sklízíš. Mít dvě zdravý děti a třetí nemocný, tak s tím se nedá bohužel nic dělat. Ale že máš první nemocný, do toho si pořídíš druhý- na vlastní zodpovědnost, nakonec k tomu všemu ještě třetí a i to nemocný…moc nechápu. K tomu kombinace tebe- jak sama píšeš chaotik a bordelář, ani se pak sousedům nedivím, to musí být šílený
Jo holka, kdyby to bylo tak jednoduchý…
Mám kluky necelý dva roky od sebe. A to, že dítě do dvou let nemluví, nikdo za problém nepovažuje (natož v roce a kousek, kdy jsem otěhotněla)… Ale ve třech, čtyřech, pěti letech už to problém je, ale v té době už je zase tomu mladšímu rok, dva, tři.. A co potom?
Zbavit se mladšího, nebo staršího? Nebo pro jistotu obou?
Svět není černobílej…
Ano, četla jsem Tvůj podpis.. zlá a cynická, proto to napíši takto
: Zřejmě proto máš kou. e radit někomu, aby dal děti do ústavu? Dle toho, co píšeš, vůbec nic o těch postiženích nevíš
A jiné logické řešení dle Tebe zřejmě neexistuje.. snad jen vyčkat x let, aby byla jistota, že se nějaká ta zátěž (v případě autismu i čistě hypoteticky) neprojeví?
@zuzouš píše:
Jak jsi zasela, tak sklízíš. Mít dvě zdravý děti a třetí nemocný, tak s tím se nedá bohužel nic dělat. Ale že máš první nemocný, do toho si pořídíš druhý- na vlastní zodpovědnost, nakonec k tomu všemu ještě třetí a i to nemocný…moc nechápu. K tomu kombinace tebe- jak sama píšeš chaotik a bordelář, ani se pak sousedům nedivím, to musí být šílený
@Blackova.K píše:
no to vůbec, musí být systémmáme spoustu krabiček a košíků a tam se to ukládá. Ale je fakt žeprcek to tak má rád, ví kam sáhnout
jo to beru, je uz vetsi. Moji je 15 mesicu, takze je ji jedno kde co ma, hlavne, ze to lita vzduchem, kdyz to vyhazuje…
@Anonymní píše:
Dobrý den právě jsem tu měla OSPOD anonymní udání a bohužel mám byt jak po výbuchu. Mohou odebrat děti jen za bordel?
Chodi ti deti do skolky, do skoly? ty pracujes? jak jsi tedka nemocna? mas nekde svoje rodice nebo rodice otce deti?, aby ti treba nejak pomohli?
Zakladatelko, prosím Vás, hlavně běžte na to vyšetření. S Crohnem není radno si zahrávat. Když bude lépe Vám, bude lépe i dětem a budete mít sílu se jim věnovat a zvládat domácnost.
@Anonymní píše:
Jde o vícerčata jinak postižení se prokázalo v 4 letech. Genetika byl u těhu ok.
tyjo holka, fakt s Tebou citim. To musi byt neskutecny zahul.
@Anonymní píše:
Jde o vícerčata jinak postižení se prokázalo v 4 letech. Genetika byl u těhu ok.
@Anonymní píše:
Dobrý den právě jsem tu měla OSPOD anonymní udání a bohužel mám byt jak po výbuchu. Mohou odebrat děti jen za bordel?
Co je to za blbost? Bytové podmínky nejsou důvodem k odebrank ditete.To by muselo byt mnohem zavaznejsi zjisteni.
Nečetla jsem celou diskuzi…
@zuzouš píše:
Promiň, ale autismus opravdu většinou dřív než ve třech letech nepotvrdíš, můžeš se pouze domnívat. Mentální retardaci těžkou můžeš odhalit dřív, i středně těžká se relativně dá, ale stejně, než si všimneš ty, okolí, lékaři, že něco není v pořádku, spousta dětí ve dvou letech nemluví. Víš vůbec něco o diagnózách, o kterých zakladatelka píše? No a to, že paní nakonec napsala, že jde o vícečetné těhotenství…
@Berousik píše:
jo to beru, je uz vetsi. Moji je 15 mesicu, takze je ji jedno kde co ma, hlavne, ze to lita vzduchem, kdyz to vyhazuje…
jo v 15 měsících měl taky krabice, tři. Autíčka, kostky a směs, a poličky kam mu maminka vyrovnávala ![]()
@IvetJas taky mě napadlo, sehnat nějakého dobrovolníka na výpomoc. Možná se poptat na charitě ![]()
Zakladatelko, předpokládám že jsi čekala 3čata, byli nedonošené? ![]()
@Anonymní píše:
Kdybyste se raději zeptali, kde zakladatelka bydlí a přišli jí pomoct aspoň to nádobí umýt - nic by to nestálo a zakladatelce by se pomoc hodila. Chtěla bych Vás všechny vidět, jak to všechno zvládáte v její situaci Vy, které jí píšete, že je všechno špatně jen u zakladatelky.
Tipuju si, že si je zakladatelka sama neudělala.
Zakladatelko, proč jsi nešla na další vyšetření na Crohna? Bylo to kvůli hlídání?
@Blackova.K píše:
jo v 15 měsících měl taky krabice, tři. Autíčka, kostky a směs, a poličky kam mu maminka vyrovnávala@IvetJas taky mě napadlo, sehnat nějakého dobrovolníka na výpomoc. Možná se poptat na charitě
Vidíš, charita mě nenapadla. I místní církev bych možná využila (sice nejsem věřící), ale v tomto případě bych asi pátrala po komkoliv ochotném konat dobré skutky.
@siamka7 píše:
Zakladatelko, předpokládám že jsi čekala 3čata, byli nedonošené?
nene první a chtěli jsme sourozence a pak byli dvojky. první přenášené dvojky vyvolávané 38tt a vše do 4-5 let ok