Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
At' sestra okamžitě zavolá do školy a ještě nejlépe, kdyby tam ihned zašla osobně! Jako mě někdo zatelefonovat s tm, že mě nevydají dítě, tak se seberu a jedu to okamžitě řešit! Tohle se mi nějak celé nezdá ![]()
@karolajn2 to je zkrátka blbost. Na základě toho co tvrdíš (nehledě na to ze Ospod by tel nic neřekl a myslím, že důvod by stejně neřekli) se predbezko nevydává.
A anonymní všichni víme, ze predbezko vydá soud. Ale tady jde zřejmě o zrychlené predbezko, které soud musí rozhodnout do 24h a je POUZE vydáno na popud ospodu.
@karolajn2 Hlavně ať jde pro dceru a nemá problém, že ji tam nechala. A pokud druhá babička něco takovéhoto organizuje, někoho nabádá aby se vydával za OSPOD a někam volal tak je mi z toho ![]()
@karolajn2 nikdo neodebere dítě z rodiny (tuplem bez vědomí opatrujícího rodiče-předběžko se dává do ruky rodiči při odebrání) dítě, protoře malá holka řekne, že má radši babičku Petru než Janu.
Opravdu, ať si na netu najde číslo na místní OSPOD a zavolá tam a pro děti do školy normálně jde.
Příspěvek upraven 13.04.16 v 13:21
Zavolala bych do školy, že dítě si vyzednu osobně, že mi někdo vyhrožoval po tel odebráním dítěte a že se o ně bojíš at máš když tak argument, že se stará o dítě a bojí se o něj ![]()
@ka2ka píše:
Zavolala bych do školy, že dítě si vyzednu osobně, že mi někdo vyhrožoval po tel odebráním dítěte a že se o ně bojíš at máš když tak argument, že se stará o dítě a bojí se o něj
Přesně!
okamžitě volat do školy! Se divím, že to tu maminku nenapadlo hned!
Já by sem řádila jako vzteklá! ![]()
Právě pro zrychl. predbežko musí být extra dúvod…, to tady zjevně není, sestra může volat ospod anebo si promluvit s třídní uč., aby jí případně pomohla situaci řešit, při problémech má škola oznamov. povinnost
@aleba píše:
@karolajn2 Hlavně ať jde pro dceru a nemá problém, že ji tam nechala. A pokud druhá babička něco takovéhoto organizuje, někoho nabádá aby se vydával za OSPOD a někam volal tak je mi z toho
Jo, je to hnus ![]()
D
díky holky samozřejmě že ijá si musím všechny skutečnosti ověřit ale díky moc
Příspěvek upraven 13.04.16 v 13:26
@ka2ka tak tak.
Kdo může dítě ze školy vyzvednout, máte na to nějaké papíry (ve školkách se podepisuje seznam, kdo může dítě vyzvednout), aby to opravdu nebyla nějaká habaďůra ze strany otce.
Aby na sestru neposlali socku, že nechala dítě ve škole nebo aby dítě nevyzvedl někdo jiný a vlastně ho neunesl. A sestra bude sedět doma se založenýma rukama a nebude to nijak řešit, protože si bude myslet, že dítě je v péči sociálky.
@karolajn2 píše:
A to znamená pro nás co?? Já nejsme sociální pracovník tudíž nevím zda používám správné termíny, ale jedno je jasné nemáme pro dceru chodit, je dnešním dnem svěřena do prozatimní péče babičky.¨¨Musel a jsme odejít z práce a jdu to segře pomoct vyřešit. V rodině jsem byla vždycky ten co umí jednat
blá blá blá.
Po telefonu se takové věci neřeší - koneckonců ani nesmí! Takže jasné není nic, dokud to sestra nemá černé na bílém v ruce. Takže hlavně zachovat klid ![]()
Mám to, co jsem radila, znovu opakovat? ![]()
Příspěvek upraven 13.04.16 v 13:28
@Mar__tanka1983 píše:
@ka2ka tak tak.
Kdo může dítě ze školy vyzvednout, máte na to nějaké papíry (ve školkách se podepisuje seznam, kdo může dítě vyzvednout), aby to opravdu nebyla nějaká habaďůra ze strany otce.
Aby na sestru neposlali socku, že nechala dítě ve škole nebo aby dítě nevyzvedl někdo jiný a vlastně ho neunesl. A sestra bude sedět doma se založenýma rukama a nebude to nijak řešit, protože si bude myslet, že dítě je v péči sociálky.
Ale já to pořád nechápu!!
Proč ta maminka sedí doma nebo v práci a nejede do té školy!! ![]()
@Komediantka 1 píše:
Ale já to pořád nechápu!!Proč ta maminka sedí doma nebo v práci a nejede do té školy!!
tak třeba je z toho sesypaná a „neví“…