Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ej to tak. Dcera byla svěřená do předběžné péče matky otce. Z důvodu toho, že dcera řekla, že chce jít k druhé babičce, nechce se vrátit domů nebo se zabije ![]()
t. Děkuji za radu a drže place, ať je malá v pohodě. Díky
@karolajn2 píše:
Tak ej to tak. Dcera byla svěřená do předběžné péče matky otce. Z důvodu toho, že dcera řekla, že chce jít k druhé babičce, nechce se vrátit domů nebo se zabijet. Děkuji za radu a drže place, ať je malá v pohodě. Díky
Je mi to moc líto
Ale muselo se něco stát jiného..bud' ti sestra neřekla vše, nebo ![]()
Pak napiš, jak to vypadá dál…
jasně, jako je mi jasné, že nemůžu podsout jen ségře, jen si myslím, že se mělo poznat dávno, že dcera není v pohodě když je schopná říct takové věci. Díky za podporu.
@karolajn2 píše:
@Komediantka 1jasně, jako je mi jasné, že nemůžu podsout jen ségře, jen si myslím, že se mělo poznat dávno, že dcera není v pohodě když je schopná říct takové věci. Díky za podporu.
Ano, o tom právě píšu, když je dcera schopná říct o své mamince toto tak většinou to značí..no asi sama víš co myslím ![]()
Může to být vše i jinak a dcera je jen zmatená z chování,,babičky,, ale to, že dcera řekla, že se raději zabije..to je už výkřik o pomoc ![]()
Tak at' to dopadne pro tu malou co nejlépe to pujde ![]()
@karolajn2 no prosim tě…to tam musela ztropit ale hodně velkou scénu (ta dcerka) aby to vyhodnotili jako závažné ohrožení života s okamžitým odebráním
nebo se u nich opravdu dějí ještě jiné věci o kterých třeba nevíš ![]()
Každopádně, sestra ať se sociálkou spolupracuje! Hlavně ať se úplně nestáhne, nebo s dcerkou ztratí kontakt nadobro. Bude to mít hodně složité, budou se v tom rochat všichni od školy přes psychology až po soudce, můj osobní názor je, aby okamžitě vyrazila na sociálku a pohovořila se soc. pracovnicemi osobně, klidně i s tvým doprovodem jako podporou, ať ví, co se tedy děje a co dál…Držím palce, ať se to nějak vyřeší ![]()
Pokud je v tom sestra nevinne, tak ji preji pevne nervy. Ono deticky v urcitem veku nekdy muzou byt pekni hajzl…, kor jestli je na ne sama a jeste je nekdo postvava
Musím se přiznat, že mám pocit, že tohle je jen pomyslný vrcholek nečeho mnohem závažnějšího.
Tak snad se pletu. A držím palce, ať to dopadne ku prospěchu neteře/dcery.
![]()
@Vorvaň obrovský píše:
Musím se přiznat, že mám pocit, že tohle je jen pomyslný vrcholek nečeho mnohem závažnějšího.
Tak snad se pletu. A držím palce, ať to dopadne ku prospěchu neteře/dcery.
Mám stejné pocity, ale v této oblasti se (naštěstí) vůbec nevyznám. Pár věcí mi nesedí. A co syn??? ![]()
@Aries6 píše:
Mám stejné pocity, ale v této oblasti se (naštěstí) vůbec nevyznám. Pár věcí mi nesedí. A co syn???
Huh, tak teď vůbec netuším, co máš na mysli. Vůbec už nevím, kde jsem si na co stežovala ![]()
No tak holky, i když nevíme nikdo kromě zakladatelky víc, je fakt, že čas od času se stávají věci, které nejsou úplně v normálu. Znám případ, kdy učitelky z MŠ se domnívali, že minimálně jedno z dětí je doma zneužívané, protože se obě děti chovají divně. Nakonec to bylo tak, že jedno z dětí mělo nediagnostikovaný autismus, u druhého podezření. Na základě učitelek byly děti převezeny do dětského domova, díky tomu, že se dělalo předběžko, tak se pak prošetřovali poměry a děti v děcáku byly nějakou dobu. Rodiče se dozvěděli o převozu až když si pro děti šli.
@klafina123 já se primárně podivovala nad tím, že to matce bylo sděleno po telefonu. TO prostě divné je.
A jak jsem psala výše, samozřejmě, jsou důvody pro urychlené předběžné opatření, např. při silném podezření na zneužívání, ale jsou to opravdu jednotlivé případy a rodič se to dozví při osobním setkání (jsou mu předány dokumenty od soudu,…).
Někdy se věc potvrdí, jindy ne. Proto se jedná o PŘEDBĚŽNÉ opatření, následuje tedy další šetření a teprve potom rozhoduje soud o dalším…Ale opravdu se k němu sahá jen v nejnutnějších případech…(aspoň co vím) ![]()
Jen dodám, že nejsem přímo sociální pracovnice, takže nemůžu mluvit 100% ![]()
Bohužel se stane, že ty nejnutnější případy bývají indikovány třebas podle dlouhého zakrouceného ocásku prasátka, že…
@Vorvaň obrovský tak jasně no…
Já vlastně ani nevím, jak to tam dopadlo - jestli se to nějak dál řešilo nebo co…
Jinak ono je to fakt někdy těžké, ty socky tancují na ostří nože, když zakročí a ono nic, tak je sežerou zaživa, když nezakročí, tak je v případě průšvihu zlynčují, když rodinu kontrolují až příliš často, tak jsou nařčeny z buzerace, když málo, tak z neaktivity ![]()
@Mar__tanka1983
Myslím, že se nedořešilo. Občas zkouknu FB té maminky, dohledám transparentní účet, kolik tam má. A ticho po pěšině. Pravdu se nikdy nikdo už nedozví.