Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak záleží jak vysoký máš plat, pokud platíš tzv. „milionářskou daň“ a odečtení dětí ti to sníží, že jí platit nemusíš, tak tobě, jinak je to fuk.
Myslím, že částka je stejná, ať rodič vydělává 15 nebo 50 tis. Klidně si to můžete rozdělit, slevu na jedno dítě uplatnit otec a na druhé matka. Ve výsledku to vyjde nastejno.
@Anonymní píše:
@zoy Tak dobře na tom asi nejsem. Kolik bych musela brát?
1.000.000. : 12??? Nebo nad
@zoy neni to zastropovane nad mega u pausalu? Ze si nemuzes odecist deti ani manzelku, nebo se mylim?
@Petule030 píše:
Myslím, že částka je stejná, ať rodič vydělává 15 nebo 50 tis. Klidně si to můžete rozdělit, slevu na jedno dítě uplatnit otec a na druhé matka. Ve výsledku to vyjde nastejno.
nevyjde, ne? lepší je je mít dohromady…
@Lama Lama píše:
Já v tom nejsem nijak sběhlá, ale loni mi vysvětlovala kamarádka - ekonomka, kolik je sleva na 1. dítě, na 2. a další děti. Už si to přesně nepamatuji, ale mám pocit, že říkala, že klidně si jedno dítě může uplatnit jeden rodič, další děti druhý rodič. Jen se musí domluvit, které dítě je první, druhé… a prý to nemusí být ani podle věku. Protože na pořadí se částka liší.
Pokud jde výplata obou rodičů na „jednu hromadu“, tak je z mého pohledu jedno, jestli slevu na obě děti má jen matka, jen otec nebo když každý uplatňuje jedno dítě. Pořád to bude ta samá částka, ne?
Pokud se mýlím, budu ráda za opravení a osvětu ![]()
Příspěvek upraven 18.02.18 v 23:13
@zoy píše:
Tak záleží jak vysoký máš plat, pokud platíš tzv. „milionářskou daň“ a odečtení dětí ti to sníží, že jí platit nemusíš, tak tobě, jinak je to fuk.
Pises nesmysl. Odecet deti je sleva az na vypoctene dani, zaklad dane to nesnizi.
@Lama Lama píše:
To taky neni pravda. V ramci jedne domacnosti jsou to porad prvni a druhe dite bez ohledu na to, kdo si ktere uplatnuje.
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…
@histep píše:
To taky neni pravda. V ramci jedne domacnosti jsou to porad prvni a druhe dite bez ohledu na to, kdo si ktere uplatnuje.
Asi jo. U nas je v jedne domacnosti nemame
@Lama Lama píše:
Asi jo. U nas je v jedne domacnosti nemame
To potom je (pro tebe) lepší, když si uplatníš všechny děti ty. ![]()
@Petule030 píše:
To potom je (pro tebe) lepší, když si uplatníš všechny děti ty.
U nas obracene, uplatnuje on
Dobrý den,
prosím o anonym.
chtěla bych se zeptat, mám cca 2× vyšší plat než manžel. Děti (4 a 6 let) mám napsané na sebe já a odečítám si je v rámci daňového zvýhodnění. Komu z nás by se vyplatilo mít na sebe napsané děti - mně nebo manželovi? Děkuji za reakce