Odmítla jsem půjčit peníze - mám teď morální dilema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32232
26.9.19 19:24
@Anonymní píše:
Prý že je to moje bývala kamarádka a že bych jí měla alespoň trochu pomoci. Ještě mi řekla, že by taky pro ní něco drobného dala, ale musela jsem jí to rozmluvit a vysvětlit, že svoje postoje nemůžu jen tak měnit.

Nechápu, proč by se jí vůbec mělo pomáhat. Kdybys viděla, že má dvě práce, snaží se a přesto nevyjde, tak bych jí pomohla. V tomhle případě ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
26.9.19 19:27

Buď v klidu ona si poradí…tyhle lidi jsou jen přítěž bohužel :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
26.9.19 19:27

Přidávám se k ostatním. To není Tvůj problém, ani povinnost se o ni starat. Udělala jsi dobře. I kdybys koupila něco dětem, nejspíš by se to k nim ani nedostalo.
Nedělej si výčitky a věř, že podobných je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
26.9.19 19:35

Taky bych nepujcila a nemela bych z toho vycitky ani pet minut :nevim: Pokud uz bych chtela delat charitu, tak bych ji nakoupila treba par zakladnich potravin, nebo poslala neco po svych detech pro ty jeji. Hracky, se kterymi si uz nehraji nebo par kousku obleceni. Ale penize by leda prokourila ne li neco horsiho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
26.9.19 19:43
@Anonymní píše:
Prý že je to moje bývala kamarádka a že bych jí měla alespoň trochu pomoci. Ještě mi řekla, že by taky pro ní něco drobného dala, ale musela jsem jí to rozmluvit a vysvětlit, že svoje postoje nemůžu jen tak měnit.

já bych jí pomohla dobrou radou a ne že vysává kde koho :jazyk: Takové osoby se pak nezbavíš, už to že si rovnou řekne o 2000 :? a když může kouřit tak má peněz dost ;) Vůbec to neřeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
26.9.19 19:53
@Kačus82 píše:
Tak za prve, uz sis to tady dost mnohomluvne obhajila. Za druhé- pujcuji jen tolik, kolik mohu postrádat. Takze bych ji dala 200-500 dle momentalniho rozpolozeni a rozloucila bych se s nima, resp. povazovala bych to za adventni prispevek na charitu- aspon by to byla adresna pomoc, ne jako Lekari bez hranic :lol:

No počkej, Lékaři bez hranic jsou náhodou dost dobrý, na ty mi nehrabej :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26874
26.9.19 19:57

Nemas povinnost davat cizim lidem penize, i kdyz oni tomu rikaji pujcka :mrgreen:
Nechapu tu drzost nekterych lidi, rikat si druhym o „nenavratnou pujcku“ :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
26.9.19 20:00

Jestli tě to tak tíží, nabídni ji, že ji nebo spíš dětem koupíš jidlo, drogerii, školní pomůcky apod. a uvidíš jak její zájem ochladne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
26.9.19 20:01

Nic bych ji nepůjčila, zachovala bych se úplně stejně jako ty, udělala jsi dobře a nemusíš si nic vyčítat. Každej sám svýho štěstí strůjce. Půjčila bych jedině v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
26.9.19 20:55

Udelala si to dobre.Uz se v tom nestourej.Tobe ty penize taky nerostou pred barakem na keru.Je to cizi clovek. Tecka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
27.9.19 08:44
@Baba píše:
No počkej, Lékaři bez hranic jsou náhodou dost dobrý, na ty mi nehrabej :cert:

Ja vim, ale stve me jejich PR. Ty jim posles 100 a oni te 2× rocne zavalej letakama, mapama, metrikama podvyzivenych deticek atd. Takze jestli se jim vyplati takova blbost, tak maj asi prachu dost :roll:

• Citovat
  • Upravit
60142
27.9.19 08:52
@Kačus82 píše:
Ja vim, ale stve me jejich PR. Ty jim posles 100 a oni te 2× rocne zavalej letakama, mapama, metrikama podvyzivenych deticek atd. Takze jestli se jim vyplati takova blbost, tak maj asi prachu dost :roll:

Prachu maj dost. Taky mají misí po celém světe 3 prdele. Ale na administrativu a ty reklamy jde asi jen 5%, což je víc než slušný. A tu reklamu potřebujou, když berou příspěvky od dobrovolníků. :nevim:
Až děti odrostou, tak uvidíme, jestli se nějak budem schopni zapojit, tenhle styl pomoci má moje sympatie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
27.9.19 12:51
@Anonymní píše:
Nedávno jsem potkala „starou známou......
Zachovala jsem se podle vás správně? A co byste dělali v takové situaci vy? Dostali jste se někdy do podobné situace?

tak podpoř ty dílny, ulevíš svědomí
nebo jí dej práci, ať ti třeba žehlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
27.9.19 12:53
@Anonymní píše: … vysvětlit, že svoje postoje nemůžu jen tak měnit.

Ale naopak, dospělý a silný člověk dokáže svůj postoj zcela změnit, když dospěje k závěru, že ten předchozí byl chybný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
27.9.19 12:56
@PaníKadrnožková píše:
Ja vim, ale stve me jejich PR. Ty jim posles 100 a oni te 2× rocne zavalej letakama, mapama, metrikama podvyzivenych deticek atd. Takze jestli se jim vyplati takova blbost, tak maj asi prachu dost :roll:

Me to taky vadi, ale ber to tak, ze jim tohle funguje. Kdyz tohle delaji, vic lidi jim plati.
Ja treba nechapu charitativni behy, nebo akce „vsichni udelame tohle (polejem se vodou) a vybereme penize na…“ - proc nemuzu jen normalne dat penize a jit si posvem? Asi protoze bych nic nedala a oni to vedej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová