Odpustili jste nevěru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.6.22 09:38
@Anonymní píše:
Neodpustila, ale částečně pochopila. Máme tři malé děti brzy po sobě, všichni dlouho kojení.. proste večer misto s chlapem v posteli lehavam s detmi no :roll: co vím byla to jednorazovka po mesicich zoufalství a údajné krizi středního veku, slavil v te době 40let.. ale srovnana s tím nejsem, jsem vycitaci typ a celkove to stojí za prt. Ale ani jeden nechceme ničit rodinu tak s tím nějak bojujem.

Takže spolu stále jste a žijete v jedné domácnosti?

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
13.6.22 09:39
@Anonymní píše:
Já ho tehdy vyhodila, syn měl rok. Po pár měsících jsme zkusili střídavou péči a já se vrátila do práce. Vrátil se po třičtvrtě roce. Já mezi tím zkusila pár krátkých známostí nebo rande a zjistila jsem, že lepšího chlapa prostě nepotkám i přesto co udělal. Hlavně lepšího chlapa pro syna, protože táta je skvělý. Ten vztah se, ale musel znovu vybudovat a nebýt covidu, nevím jak by se nám to povedlo.

To co jedněm prospělo, druhým značně uškodilo a pak se v tom vyznejte.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.22 09:40

@Prostě Vodnář
To je takovej můj strašák. Co když mi teď budou utíkat nejlepší léta mezi prsty a místo toho, bych se mohla dát dohromady a začít třeba něco jiného.
Na druhou stranu nechci rozbijet rodinu, bylo to takový moje přání. Mít jednoho manžela s ním děti a prostě žít

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.22 09:45
@Prostě Vodnář píše:
To co jedněm prospělo, druhým značně uškodilo a pak se v tom vyznejte.

Ano, univerzální recept na tohle není. Kamarádka zase zaujala postoj, že rodinu rozbíjet nechce. Chlapa na čas odstěhovala jen na gauč. Je to nějakých 5 let a jsou stále spolu a zdá se, že spokojení.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
13.6.22 09:47
@Anonymní píše:
@Prostě Vodnář
To je takovej můj strašák. Co když mi teď budou utíkat nejlepší léta mezi prsty a místo toho, bych se mohla dát dohromady a začít třeba něco jiného.
Na druhou stranu nechci rozbijet rodinu, bylo to takový moje přání. Mít jednoho manžela s ním děti a prostě žít

Jenže zrovna to ŽÍT, je velmi důležité, mnoho rodinných vztahů je nefunkčních a vyloženě se tam jen PŘEŽÍVÁ a to kvůli dětem. Člověk by měl umět být i trochu sobec a myslet i na sebe.

• Citovat
  • Upravit
2056
13.6.22 09:48

Jo, odpustil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.22 09:53

Tak já vzala po nevěře zpátky. Měli jsme 2 malé děti, mladší teprve rok a půl. Dala jsem jasné podminky - nikdy víc nechci o té ženské slyšet. Co myslíš? I když doma brečel, stejně jí dál tajně psal a později se s ní opet začal scházet. Trvalo to rok, než jsem se definitivně rozhodla ho vykopnout a akorát mě mrzí, že jsem se vůbec snažila něco opět budovat. Byl to rok pekla. Vypadala mi půlka vlasů, zhubla jsem 13 kilo ( z 60), vypadala jako živoucí mrtvola a jemu to bylo jedno, dál zkoušel, co snesu. Tak za to úplná rodina nestojí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.22 09:56
@Anonymní píše:
Takže spolu stále jste a žijete v jedné domácnosti?

Ano, zůstali jsme spolu.

• Citovat
  • Upravit
3314
13.6.22 10:07

V okolí mám více nevěr a můžu říct, že po nevěře to zvládne málokdo. Dost párů spolu ještě pár let žije hlavně kvůli dětem. Nejhorší je, že si jeden druhého už neváží a děti si toho všímají. Ženy čekají až budou děti větší nebo až najdou jiného chlapa.

U nevěr je asi nejhorší to, že nevíš, jestli se budou opakovat. Proto se nevěry nikdy jen tak neodpouštění. Nevěrník nemá právo na soukromí a měl by se snažit získat zpět ztracenou důvěru. Pokud není ze strany nevěrníka dostatečná snaha a člověk má kam jít, tak není důvod zůstávat.

Zjisti, co mu ve vašem vztahu chybělo? Co můžeš zlepšit, co má zase zlepšit on. Mluvte spolu s tím, že mu dáváš pouze jednu šanci na nápravu a dostává ji pouze kvůli synovi.

Přeji hodně sil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.22 10:09

Já odpustila nevěru je to cca 5 let a můžu teda říct, že jednoduchý to nebylo a do dneška moc nevěřím. Při hádce to má občas na talíři i když už to nechci vytahovat, ale prostě se to nedá :oops:

• Citovat
  • Upravit
5018
13.6.22 10:12
@Prostě Vodnář píše:
Jenže zrovna to ŽÍT, je velmi důležité, mnoho rodinných vztahů je nefunkčních a vyloženě se tam jen PŘEŽÍVÁ a to kvůli dětem. Člověk by měl umět být i trochu sobec a myslet i na sebe.

Ne že bych podporoval udržování manželství za každou cenu, ale smysl té instituce není ve štěstí a nehynoucí lásce s motýly ve slabinách manželů (partnerů), ale zajištění stabilního prostředí pro výchovu dětí. Je to ovšem jenom obecná proklamace, samozřejmě záleží i na hloubce a frekvenci mimomanželských penetrací a vzájemné úctě a toleranci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.22 10:16

Ustali jsme nevěru z mé strany, nekolikaletou, doma 2 děti ve st. skolnim věku, on měl 3 děti, z toho 2 sk9ro dospělé a to 3.byli taky ještě starší než ty moje.
Byl to fajn chlap, který chtěl být se mnou, já ten vztah měla ale víc jako rozptýlení od neustálých dom. starosti, práce povinnosti, byl s nim moc super sex taky. Lepsi než doma.

Velmi špatně se nám spolu rozcházelo, on teda naštěstí bydlel na opacne straně Moravy než já; poprvé se rozchod nepovedl, zase jsme se začali tajné scházet, manžel na to přišel, no musela jsrm hodně prosit, ať mi dá ještě jednu posledni sanci…No a povedlo se, podruhé už jsem hada nedrazdila, je to skoro 20 let, co jsme se neviděli, čas hodně při tomhle pomůže ve stylu sejde z očí, sejde z mysli.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
13.6.22 10:18
@Pedro 00 píše:
Ne že bych podporoval udržování manželství za každou cenu, ale smysl té instituce není ve štěstí a nehynoucí lásce s motýly ve slabinách manželů (partnerů), ale zajištění stabilního prostředí pro výchovu dětí. Je to ovšem jenom obecná proklamace, samozřejmě záleží i na hloubce a frekvenci mimomanželských penetrací a vzájemné úctě a toleranci.

Jenže pokud se jen přežívá, pak bývá narušeno i to prostředí pro výchovu dětí. A děti si dále ponesou do života, že mít chladné vztahy je vlastně tak nějak normální. A karavana jede dál.

• Citovat
  • Upravit
4399
13.6.22 10:41
@Prostě Vodnář píše:
Jenže pokud se jen přežívá, pak bývá narušeno i to prostředí pro výchovu dětí. A děti si dále ponesou do života, že mít chladné vztahy je vlastně tak nějak normální. A karavana jede dál.

Ona je otázka, v jakém prostředí budou děti vyrůstat po rozvodu. Noví rodičové, sourozenci, hádky rodičů, často soudy o majetek nebo každé dva roky o zvýšení aliementů. Třeba nebudou mít rády nového, náhradního tatínka a přitom maminka už s ním bude mít další dítě. Třeba nebudou mít rády novou, náhradní maminku a přitom tatínek s ní bude žít v jejich bývalém domově.

Těch situací, co můžou nastat je tolik. Málokterá z nich má pro děti z rozvedené rodiny happy end. Pro maminku ano, třeba narazí na věrného muže. Ale jaká je doopravdy pravděpodobnost, že ten další nikdy nepodvede a navíc bude mít její děti rád a rád s nimi bude žít?

Sama nevím, jestli bych dokázala odpustit nevěru. Určitě by to změnilo poměr sil, pravidla a celý vztah. Ale pokud by manžel měl zájem, snahu a litoval, tak bych se o to pokusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
13.6.22 10:44
@Prostě Vodnář píše:
Jenže pokud se jen přežívá, pak bývá narušeno i to prostředí pro výchovu dětí. A děti si dále ponesou do života, že mít chladné vztahy je vlastně tak nějak normální. A karavana jede dál.

Jistě. Nebo že když je problém, tak se jenom přepřahne, najde se další strýček nebo teta a karavana jede dál.
Každá situace je jiná, mimochodem zakladatelce bych doporučil kromě nás vztahových poradců z emimina i manželskou poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí