Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mne pride ta otazka tak nejak spatne polozena… hodne zjednodusene, fakt ako vykrik do tmy s ocakavanim, kto sa chyti.
Je strasne jednoduche povedat som proti IVF, su tu uz predsa deti v DD. Ale to je len povrch. Povrch povrchu, ked sa o tom celom chces naozaj bavit. S IVF su spojene podstatne zlozitejsie otazky, a keby si vytiahla aspon jednu, dalo by sa diskutovat. Ale toto… je ciste len provokacia ![]()
@Beccca ty jsi vtipalek, takto po ranu. A ani nepomysleji na detske domovy…
Pro neuvěřitelná procenta párů je to jediná možnost jak mít svoje miminko… IVF je pro ně poslední naděje jak si užit tenzp času s bříškem a vědět a ze tam roste z tvé dítě… Zamysli se zakladatelko, já jsem třebaže přítelem jehož tatinkovi je 80 let, a říká ze už tady čeká jen na svého vnuka… Ani Nevis jak moc si dítě přeji už jen kvůli němu, aby si mohl pochovat SVÉHO! VNUKA… zamysli se příště prosím nad tím co tu napíšeš!
@Beccca mohla bys trošku rozvést „je to proti přírodě“?
Protože striktně vzato, co se týče medicíny, je skoro vše proti přírodě. Co se týče lidstva a jeho existence, tak mám pocit, že vlastně taky.
Proti přírodě je nestarat se o své děti a dát je do DD!! V dnešní dobe spojení „proti přírodě“ nic neznamená!!
Myslím, že se tu chybně chápe slovo příroda. IVF není nic proti přírodě, je v jejím rámci. V embryologické laboratoři se neděje nic, co by příroda nedopustila. Příroda nekončí před dveřmi lékařů a vědců, oni se v jejím rámci jen naučili pohybovat líp než my obyčejní nevzdělanci. Všechno, co se děje v laboratořích je vše jen a jen příroda. Kdyby se takhle zjednodušeně pohlíželo na přírodu jako takovou, bylo by snad proti ní i zachraňování lidí, operace srdce, ale třeba i jen tlustého střeva nebo plombování zubu.
Nechápu proč některé vůbec otevíráte tu diskuzi když vám to ubližuje… název vypovídá za vše… někdo hold má takový názor… ![]()
@Bábi Zlopočasná Přesně tak…
Jinak zakladatelko, spermií u mužů ubývá raketovou rychlostí, možná, že tvoje děti se bez ivf neobejdou, jsem zvědavá, jaký na to budeš mít za 30 let názor, ale třeba „se spokojíš“ s vnoučetem romské národnosti, s tělesným nebo mentálním postižením, ty bývají volné…(jinak si velice vážím lidí, kteří si takové dítě osvojí)
@Smajlinka123 píše:
Myslím, že se tu chybně chápe slovo příroda. IVF není nic proti přírodě, je v jejím rámci. V embryologické laboratoři se neděje nic, co by příroda nedopustila. Příroda nekončí před dveřmi lékařů a vědců, oni se v jejím rámci jen naučili pohybovat líp než my obyčejní nevzdělanci. Všechno, co se děje v laboratořích je vše jen a jen příroda. Kdyby se takhle zjednodušeně pohlíželo na přírodu jako takovou, bylo by snad proti ní i zachraňování lidí, operace srdce, ale třeba i jen tlustého střeva nebo plombování zubu.
Presne tak ![]()
Díky lékařům za to, že dokázali pomoct ženám, které děti nemohou mít z jakého koliv důvodu!!! Za to, že IVF existuje!!! Nebýt jej byla bych bezdětná..
I když jsem se s tím bohužel už skoro vyrovnávala.. nakonec i na nás se štěstí usmálo a 5.IVF nám nadělilo dvě krásné, zdravé holčičky!!!
Zakladatelka této diskuze zřejmě vůbec netuší, co psala a myslím, že tím rozpoutá jen hádky.. zbytečně!!!
Každého osobní věc, ať už se rozhodne jakkoliv.. ale smysl IVF bych vůbec neodsuzovala!!!
@Beccca Nejsem proti umělému oplodnění jako takovému. Jen mi ale třeba přijde trošku na hlavu hradit ho ze zdravotního pojištění (ano, vím, že i tak si páry doplácí spoustu peněz okolo) např. potencionálním rodičům kuřákům nebo ženám, které už děti mají a pak chtějí dítě s novým partnerem a nejde jim to.
Osobně bych do toho asi nešla, protože bych se nechtěla cpát hormonama a podstupovat všechny ty náročné procedury. Myslím, že pro mě a pro manžela by nebylo tak podstatné mít bologické dítě, ale spíš rodinu - takže první volba by asi spíš byl pokus o adopci.
Ale mě se to kecá, když jsem 2× otěhotněla skoro na lusknutí prstů. ![]()
Mě by zajímalo, proč někdo založí takovou kontroverzní diskusi, když se pak do ní nezapojuje. Beru podle sebe, ale když založím diskusi, tak ze začátku tu sedím a reaguji ihned. ![]()
Si děláš srandu zakladatelko? Nudíš se a chceš provokovat? Vzhledem k tomu, že e-mimino je plné žen, které IVF podstupují, tak bych řekla, že podobná diskuse je skutečně trochu mimo. Navíc nechápu, co na tom odsuzuješ, šanci mít vlastní dítě??? Četla jsi statistiky? Za 20 let prý budou skoro všichni muži neplodní, takže raději vymřeme??? Ufff
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.