Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@JLP Děkuji moc za přání
nejhorší je, že stejně nevíš co Ti život na stáří připraví. I vlastní dítě se může odvrátit. A třeba bych nebyla sama. Třeba by jsme (jste si s mužem vystačili…
Kdo ví…
@krtek7489
Myslím, že rozumim tomu, co chceš říct. Umim si také představit život jako bezdetna. Věděla jsem, že pokud to nebude mozne přirozenou cestou, žádnou jinou volit ani nebudu.
@JLP Nebude, já to tak striktně nevidím.. A hele i kdyby jo, tak to těch holkám nemám potřebu psát..To zase přijde na hlavu postavené mně
![]()
@Lasislava1 @JLP já moc ne
já to v souvislosti s krtkem pochopila tak, že nemyslí život bez těch dětí co už má doma, ale jen to, že kdyby se jí nedařilo otěhotnět, tak si najde jiný smysl života a nebude se hroutit( ale i já sama si myslím, že ona nemůže vědět co přesně by dělala, ona se bavila pouze v teoretické rovině )
@xantipi já vím, že bych si s manželem „vystačila“
Máme harmonický život a vzala jsem si ho s tím, že s ním zůstanu do konce života bez ohledu na to, zda ne/budeme mít děti. A samozřejmě se může stát, že i s dětmi nakonec člověk skončí sám - ale na to radši ani nemyslet, natož si to představovat
Jsem šťastná i teď, ale vím, že dítě by našemu štěstí dalo jiný rozměr a na ten jiný rozměr se strašně těším ![]()
@lukresia píše:
@Lasislava1 @JLP já moc nejá to v souvislosti s krtkem pochopila tak, že nemyslí život bez těch dětí co už má doma, ale jen to, že kdyby se jí nedařilo otěhotnět, tak si najde jiný smysl života a nebude se hroutit( ale i já sama si myslím, že ona nemůže vědět co přesně by dělala, ona se bavila pouze v teoretické rovině )
Tohle je asi přesnější vyjádření toho, co si myslím..
Ono je velmi jednoduché napsat, já bych nikdy… Ale nemá cenu s ní ani diskutovat, když ona nikdy, tak nikdy noo
![]()
@lukresia já to taky nechápala vztaženo na její děti - ale na děti obecně… No, každopádně si myslím, že jsme zakladatelce udělaly velkou radost ![]()
@JLP píše:
@lukresia jenže pak se zdejchla nebo tu se smíchem pozoruje naše hádky
Vy jste holky vážně tak zabejčené a sebestředné, že nevidíte rozdíl mezi tím napsat „mám děti, ale život bez nich si dovedu představit“,což jsem nikdy nenapsala, nebo napsat „děti mám, ale kdybych je mít nemohla, umělko ani adopci bych nepodstoupila a život bez dětí si dovedlu představit“. Fakt v tom žádný rozdíl nevidíte? ![]()
@krtek7489 píše:
Vy jste holky vážně tak zabejčené a sebestředné, že nevidíte rozdíl mezi tím napsat „mám děti, ale život bez nich si dovedu představit“,což jsem nikdy nenapsala, nebo napsat „děti mám, ale kdybych je mít nemohla, umělko ani adopci bych nepodstoupila a život bez dětí si dovedlu představit“. Fakt v tom žádný rozdíl nevidíte?
Bez těch posledních slov to chápu - ale umět si to představit, když děti máš? Ne, to nechápu. Smůla ![]()
@krtek7489 Pokud děti máš, tak opravdu si neumíš představit život bez nich..
Možná si jen můžeš myslet, že by to šlo, ale to nepoznáš, když je máš, že ![]()
@Lasislava1 a bylo by ti milejší kdyby psala, že bez dětí by její život neměl cenu a raději s ním skoncuje?
já nějak nechápu co okolo toho řešíte
@lukresia Ne, nic neřeším, řekla bych, že na to tady máme jinou expertku ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.