Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ugluk Děkuju, u nás je asi problém, ze mi bude 37 a ovulace uz holt nechodí jak zamlada. Naopak spermiogram je o 1000 % lepší než tenkrát. ![]()
Mě vždycky fascinujou diskuse typu - jak dlouho jste se snažili. U mě bylo první těhotenství po prvním IVF pokusu, druhé po dvou měsících volného průběhu a třetí nepřichází ani po třech a půl letech IVF pokusů. Jestli z toho bude někdo moudrej
![]()
@wobludka a pak nekdo prijde, zprumeruje tech dvacet uzivatelek a rika tomu statistika ![]()
@KackaDoup píše:
@brisco ME NECchodila poradneovulace zas do 37 skoro
@ugluk dle me, co se tyka plodnosti a tech veci kolem..zadna statistika nesedi.
@KackaDoup samozrejme sedi, jenom musis mit dostatecne velky vzorek. Coz neni ani padesat uzivatelek emimina. Tzn. u jednotlivce muzes hrat maximalne na pravdepodobnosti, ktere jsou sice zajimava informace, ale s realitou nemaji nic moc spolecneho. Asi jako kdyz hazes kostkou a sestka je vyhra. Kdyz hodis sesttisickrat, je solidni sance vyhrat plus minus tisickrat. Kdyz hodis desetkrat, muzes vyhrat osmkrat z toho nebo taky ani jednou. Pravdepodobnost otehotnet u zdraveho paru je srovnatelna s pravdepodobnosti hodit na kostce sestku. Nekomu to vyjde napoprve, prumer je sest cyklu, nekomu zcela zdravemu to trva dvacet.
@KackaDoup píše:
Tři roky, kdy Martina docházela na umělé otěhotnění, prý byly nejhorší lety jejího života. „Pro mě to byla hotová jatka. Jatka, která mě velmi silně poznamenala psychicky a na dlouho mi narušila fungování organismu. Umělé oplodnění, které není úspěšné, je jen pro silné nátury,“ svěřila se v rozhovoru pro OnaDnes moderátorka.
prej,,jatka,,
přehání, ne? Já ani nevím, že jsem ivf/ prošla
naprosto pohoda, nikdy mě nic nebolelo, a nikdy jsem neměla po žádném zákroku ani krev.
@siamka7 píše:
prej,,jatka,,přehání, ne? Já ani nevím, že jsem ivf/ prošla
naprosto pohoda, nikdy mě nic nebolelo, a nikdy jsem neměla po žádném zákroku ani krev.
ivf je nápor na psychiku, jsem se snad tolik nenaobávala jako při ivf, aby stačily léky, aby vaječníky reagovaly, aby dozrála vajíčka, aby se povedl odběr, aby jich bylo dost, aby se oplodnila, pak aby se vyvíjela, kolik jich bude k transferu, po transferu to bylo psycho úplně a pak se chytla a zase potrat, to bylo úplně nejhnusnější. Takže psychika ale fyzicky? oproti psychice naprostá pohoda. A to náš Car z nějakého důvodu dává progesteron ve formě agolutinu, takže po čtyřech týdnech jsem neměla na noze a zadku místo, kde by nebyla bolestivá boule. Přesto nazývat to jatkama je až úsměvný
@Nimie Děkuji ti za názor, velmi milé
Proto je to diskuze, že… a některé se mnou i souhlasily a asi bych jich bylo i více, kdyby jste mě tak neukamenovaly… ale to je fuk, diskuzi čtu zhruba od 60 stránky a musím říct, že názory jsou velmi zajimavé.
Ano, samozřejmě jsme mysleli na děti v DD. Ale až po všech možnostech mít vlastní dítě. Proč, když mi nefungují dobře vaječníky a doktor mi pomůže mít vlastní děťátko? Proč, když mám angínu a doktor mi pomůže se vyléčit?
Pokud by doktor nepomohl, ano potom by se začalo přemýšlet o dětech v DD. Ale proč? To že mi doktor pomůže s mou nemocí nebudu přeci ignorovat. A je mi jasné, že zakladatelka také ne… Je to dokonce sobecké k tomu mému nenarozenému dítěti nezkusit vše co dnes věda nabízí. Mám krásné dvojčátka - holky 18 měsíců… a jsem velmi velmi šťastná…
Popravdě bych se dítku z DD nebránila, ale je tu problém, že musí chtít jít do adopce (osvojení, opatrovnictví ad) oba. Nemůžu přece nutit manžela, aby adoptoval cizí dítě, když je mu to proti mysli.
Co si o tom myslím? Že zakladatelka je mega kráva a vůbec neví o čem mluví
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.