Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@KackaDoup píše:
@Verunka.T financne narocne dle toho jake maji naroky rodice…ony toho deti zase tolik nepotrebuji…
http://www.lidovky.cz/…m-/veda.aspx?… Jak konstatuje agentura AFP, vyvrátili tak přes půl století staré tvrzení, že žena se rodí s daným počtem vajíček, které se během života neobnovují. Tímto zjištěním otevřeli nový prostor pro reprodukční medicínu.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/…m-/veda.aspx?…
Opravdu se budeme opírat o lidovky?
nikde jinde jsem tuto informaci nedohledala a nejsem si jistá, jestli lze věřit jedinému no-name výzkumu, když všude jinde dohledám zcela jiné informace. Nehledě na to, že věta „Američtí vědci prokázali u žen existenci kmenových buněk vaječníků, které jsou schopné produkovat vajíčka i v dospělosti.“ vyjadřuje pouze to, že existují nějaké buňky, které je mohou produkovat, ale nikde není ani zmínka o tom, že by produkce byla v dostatečném množství a v dostatečné kvalitě.
@KackaDoup zas mam nadeji, ze to brzo prejde
I kdyz u me se zatim ten blizici se konec projevuje… zkracovanim cyklu ![]()
@ugluk ja dost pracuji stravou a doplnky na vyrovnani hormonalnich hladin…nejdulezitejsi jsou v tomto streva…a hle, cyklus se hned prodlouzil..
@achesa1 píše:
@Nimie Nojo, protože to psala AndilekOli:„Nehledě k biologii, dalším problémem je, když jste jednoho dne oba s manželem v důchodu a Vaše 20 leté dítko je ve druháku na vysoké škole. Což člověka v těch řekněme 35–40 letech nenapadne.“
Ale já si zapamatovala tebe jako takovou dost radikálníPromin. Ale o starých a nemohoucích rodičích pozdních dětí jsi psala. A já hodlám bejt za dvacet let ještě dost živá, čilá. Netrávit život před TV a být své dceři záživným společníkem.
Já jsem to pak vysvětlovala, u nás v rodině to je, brácha je na vysoké a oba rodiče v důchodu - není to ideální situace - ani finančně ani co se týče psychických a fyzických sil.
@ugluk specialni salat z mrkve
a jeste srovnavava estrogen acylpirin..dvakrat denne cvrtka…
@AndilekOli píše:
Já jsem to pak vysvětlovala, u nás v rodině to je, brácha je na vysoké a oba rodiče v důchodu - není to ideální situace - ani finančně ani co se týče psychických a fyzických sil.
a co jim zpusobuje za ujmy? nechapu..moje sestra je o 17 let mladsi a nevismla jsme si ze by to s rodice neco delalo..naopak sestra je naprosto samostatna.,…VS skolu tak nejak zvladla sama..a pritom i pracovat…rodice na to nepotrebovala uz.
@KackaDoup píše:
Snad tady nebudu za sarlatana…
to ne, ale na Ugluk bacha
, to je za ty léta neplodnosti jednak půl doktora, druhak těžkej skeptik, pragmatik, cynik a ironik…tak buď věcná a konkrétní nebo Ti to spočítá
![]()
@elanaa píše:
@KackaDoup jasný. Navíc mě se zdá naopak, že je trošičku trend mít těch dětí vic jak 2. Přesně jak říkáš, jak to kdo chce, ať to tak má…pokud se samozřejmě daří. Umíme říct děkujeme nechceme, ale zatím jsme (ani díky IVF a přilehlým metodám)nepřišli na to, jak si to vydupat, když nechce Bůh, příroda, osud…atd.
Já kdybych mohla tak mám taky třeba 6 dětí…ale jsem teď nesmírně vděčná za 3 zdravé upírky ![]()
@KackaDoup píše:
@ugluk ze zene v prubehu casu ta plodnost zas az tak moc neklesa.,tak ja jsme trochu dukazem ze ani ne
Navíc pokud si k tomu tvému odkazu dohledáš víc materiálů, tak jednak zjistíš, že jsi úplně mimo - plodnost ženám skutečně klesá a to docela rapidně, nehledě na to, že se zvyšuje riziko toho, že žena porodí nemocné dítě - a jednak zjistíš, že ten výzkum hovoří o tom, že jednoho dne bude moci být IVF účinné, protože se odeberou vajíčka a ty se budou speciálně dále upravovat (nebo se ženská bude cpát hormonama), aby ta vajíčka dozrála a fungovala normálně, protože oni se sice mohou tvořit, ale jak už jsem říkala, množství různých procesů v ženině těle vedou ke snižování množství vajíček, ke snižování jejich kvality a k dalším důsledkům, které výrazně ovlivňují plodnost.
A i kdyby ten výzkum teď potvrdil, že tomu tak skutečně je (což on to jen předpokládá), tak rozhodně to není tak, že už teď je běžně dostupná možnost toho nějak využít…
@KackaDoup mrkvovy salat jsem dochroupala zrovna dnes k veceri
Ale denne si ho rozhodne nedavam. No nic, pro dnesek se loucim, konecne se mi vratil muz a vypada to, ze usnulo ditko ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.